Prijs onderhandelen

Vraag

Wij hebben bouwplannen en hebben reeds een optie op een lot bouwgrond. Wij hebben ook reeds een bespreking gehad met de architect die nu bezig is met een voorontwerp aan het maken. Het is met een bouwfirma, maar we zouden enkel de ruwbouw laten doen door hen. Nu...ik heb ergens gelezen dat je best probeert iets van de prijs te doen als je bouwt met een firma en dat dit meestal wel lukt ook. Hebben jullie soms een richtlijn van hoeveel je kan proberen er af te doen? Of tips hoe je dit kan proberen?

Antwoord

Algemene regels en tips over het afpingelen kunnen we je niet geven. Je zou gewoon 5 à 10 % van de prijs kunnen doen en de aannemer zeggen dat hij voor die prijs de werken mag uitvoeren. Anderzijds weten we niet of het wel aan te raden is om het onderste uit de kan te halen. Je kan de bouw van een woning niet vergelijken met bijvoorbeeld de aankoop van een auto. Als je de aannemer zijn prijs danig doet zakken, loopt hij een groter risico dat hij weinig of geen winst zal maken op jouw woning. Daardoor zal hij sneller in de verleiding geraken om te besparen op kwaliteit en service zodat de kans groot is dat je op lange termijn geen goede zaak doet met de bedongen prijsverlaging.

Overigens zijn we ook van mening dat een aannemer die het werk naar behoren uitvoert daar een eerlijke prijs voor moet betaald krijgen.

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Kopen

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

Ik wil kopen

Focus Housing

Ik wil kopen

Betaalbaar bouwen met professionele ondersteuning

Hyboma

Betaalbaar bouwen met professionele ondersteuning

Immovlan App - nooit eerder was uw zoektocht zo aangenaam

ImmoVlan

Immovlan App - nooit eerder was uw zoektocht zo aangenaam

Kies voor onze woonprojecten

Bostoen

Kies voor onze woonprojecten

Evolutie immoprijzen in uw gemeente

Kadaster

Evolutie immoprijzen in uw gemeente

Ontdek onze moderne realisaties!

Dumobil

Ontdek onze moderne realisaties!