BIS 2008 nieuwigheden: Sleutel-op-de-deur

T.Palm - Stand 1.328

Concept van lage energiewoningen

Foto: T.PALM SA  

T.Palm bouwt al enkele jaren lage energiewoningen en verbetert constant zijn technieken. De ingenieurs en technici zoeken onophoudelijk naar betere materialen en technieken om het huis droog, geïsoleerd en gezond te houden. Deze bouwtechnieken passen ze toe los van de stijl en de omvang van het bouwproject, evengoed in een compacte rijwoning als in een ruime viergevelwoning.
De betaalbare kwaliteit is gagarandeerd voor om het even welk bouwbudget. In ons concept van lage energiewoning gaat T.Palm veel verder dan wat de overheid oplegt. Met een doorgedreven isolatie, slimme ventilatie en een zuinig verwarmingsysteem als basisingrediënten bouwt het bedrijf een woning waar je nog lang van zal genieten, ook als je de factuur voor de stookkosten in de brievenbus hoort vallen. T.Palm

Woningen Blavier - Stand 1.118

1.000 woningen per jaar

Luc de Proft

Foto: Blavier  

Luc de Proft van Woningen Blavier gaat er prat op dat zijn sleutel-op-de-deurbedrijf als enige in België beschikt over het kwaliteitscertificaat ISO 9001. "Het is de hoogste onderscheiding in België op vlak van kwaliteitscontrole. Wij zijn trots op deze erkenning voor ons bedrijf dat jaarlijks 1.000 woningen realiseert in België en Noord-Frankrijk. Wij bouwen 100% traditioneel. Blavier profileert zich ook als klantvriendelijk bedrijf. De klant bepaalt wat wij doen. Hij kiest de afwerking, de stijl, de materialenkeuze..."

Gratis bakstenen, dakpannen en 20% isolatie

Woningen Blavier heeft momenteel een actie lopen waarbij de eerste 250 kopers in aanmerking komen voor gratis baksten, dakpannen en 20% extra isolatie. Hieraan zijn enkele voorwaarden aan verbonden. Welke dat zijn, kom je te weten op de Blavierstand: 1.118.

Alboda - Stand 780

Actief meewerken aan passief

Stefan Van de Weghe

Foto: Alboda NV  

Familiebedrijf Alboda bouwt al jaren volgens het traditionele principe. "Bij ons is alles mogelijk: gesloten bebouwing, open bebouwing, halfop, appartement, op eigen grond of op onze grond...", verduidelijkt Stefan Van de Weghe. Aandacht voor het milieu staat centraal bij Alboda. "Onze woningen zijn standaard uitgerust met ventilatiesysteem D", verduidelijkt Stefan Van de Weghe. "Ook zijn we bezig met de bouw van passieve woningen die uitgerust zijn met 20cm isolatie. Onze slogan luidt dan ook 'Actief meewerken aan passief'."

10.000 euro per isolatieniveau

De woningen van Alboda beantwoorden standaard aan een K-waarde van 36, terwijl het wettelijk opgelegde minimum 45 is. "Wie meer wil isoleren en dus in de toekomst meer wil besparen, kan dat bij ons voor 10.000 euro extra. Wil je minder isoleren en zo het opgelegde minimum bereiken, kan ook. Dan betaal je 10.000 euro minder. Al gebeurt dat maar zelden", aldus Van de Weghe.

Matisco - Stand 248

Houtskeletbouwer promoot lage energiewoningen

Sven Vandenbossche

Foto: Matisco - MBCS  

Huizenbouwer Matisco heeft een geschiedenis van 50 jaar ervaring met houtskeletbouw. "We hebben een modulaire manier van werken, dit wil zeggen dat wij gebruik maken van modules, deze worden op voorhand gemaakt in onze ateliers en nadien naar uw werf gebracht. In onze ateliers zijn we ongeveer 1 maand bezig met je woning die we nadien in 1 dag optrekken op de werf. Op BIS willen wij ook onze lage energiewoningen promoten. Met enkele aanpassingen aan het basisconcept streven wij naar een E-peil van 45 en K-waarde 30 is, dit onder het de slagzin “maximum aan isolatie, minimum aan verbruik”. Bovendien vergt dit maar een kleine financiële inspanning. Deze woningen zijn geen passiefhuizen, maar verschillen wel een stuk in prijs. Maar met onze lage energie woningen reiken we de mensen aan fantastisch alternatief aan" aldus Sven Vandenbossche. Matisco - MBCS

Geen voorschot betalen

De betalingsmanier van Matisco is opmerkelijk. Sven Vandenbossche: "Wij vragen geen voorschotten. De eerste betaling vragen we pas bij de start van de werken. We spreken pas over betalen als de contracten en vergunningen met alle partijen in orde zijn."

Huyzentruyt Woningbouw - Stand 1.248

Gratis optiepakket energie ter waarde van 8.500 euro

Roderik Bombeke en Sarah Denys

Foto: Groep Huyzentruyt nv  

Een trouwe klant op de BIS-beurs is Huyzentruyt woningbouw. De sleutel-op-de-deurbouwer pakt uit met een gratis energiepakket. Het aanbod is geldig op diverse bouwkavels en dit tot de laatste dag van dit jaar. "Het pakket heeft een waarde van 8.500 euro en houdt onder meer een maximum K-waarde van 35 en een E-peil van 60 in. Je bespaart meteen. Bovendien heb je afhankelijk van waar je woont, recht op diverse premies", verduidelijken Roderik Bombeke en Sarah Denys. Woningbouw Huyzentruyt

Naast energiepakket ook Win For Life-tickets te winnen

Huyzentruyt pakt niet alleen uit met het energiepakket, maar ook met een sms-actie waar je tot 50 Win For Life-krasbiljetten mee kan winnen. Het enige wat je moet doen is een sms met 'My Home' versturen naar 3456. Meer info op stand 1.248.

Durabrik - Stand 1.388

Nieuwe bouwprojecten

Foto: Durabrik Bouwbedrijven nv  

Durabrik focust op BIS niet alleen op nieuwbouw, maar ook op renovatie. "Wij werken volgens een aparte benadering," weet Steven Persyn. "Wij bouwen samen met de klant. De klant krijgt een projectleidier toegewezen die het gehele traject van A tot Z leidt."
De 'nieuwbouwers' kunnen bij Durabrik op BIS voor meerdere projecten. Eentje daarvan is de 'kijkstraat' in Drongen bij Gent. In de straat zijn vier kijkwoningen voor het publiek toegankelijk, allemaal in een eigen specifieke stijl. De verschillende bouwconcepten vertegenwoordigen elk een eigen levenswijze. Maar uiteraard kunnen de diverse stijlen ook onderling gecombineerd worden. Durabrik

Arnou Bouwkantoor - Stand 1.238

Patrick De Wolf, Nick Arnou en Norbert Decraene

Foto: Livios  

Gratis energiepakket

Nog een zekerheid op de grootste bouwbeurzen van het land is Arnou Bouwkantoor. Het bedrijf met ruim 30 jaar ervaring presenteert op de BIS een energiepakket als gratis extraatje. "Het omvat onder meer 18cm dakisolatie, 7 cm polyurethaan als buitenmuurisolatie, 7cm PUR-schuim als vloerisolatie en een ventilatie met warmterecuperatie (systeem D). Dit pakket zorgt ervoor dat woningen, met een bewoonbare oppervlakte variërend van 180m² tot 200m², een K-waarde van 35 en een E-peil van 62 halen. Het pakket heeft een totale waarde van 7.000 euro en is volledig gratis als je een contract voor 31 december afsluit", aldus Patrick De Wolf, Nick Arnou en Norbert Decraene.

Dewaele Bouwbedrijven - Stand 1.388

Pionier in houtskeletbouw

Op de stand van Dewaele Bouwbedrijven heerst een gezellige drukte. De vertegenwoordigers zijn er in de weer met enkele klanten. Het bedrijf heeft ruim 60 jaar ervaring in houtskeletbouw en is daarmee één van de pioniers op dit vlak in België. Dewaele verenigt houtskeletbouwwoningen met een traditionele afwerking. Door de persoonlijke behoefte van de klant is elke woning toch anders. Wat stijl betreft zijn er geen beperkingen. Klassiek, eigentijds, landelijk. De voordelen van houtskeletbouw zijn talrijk. Ze bieden een aangenaam binnenklimaat en een goede isolatiegraad en zijn daardoor erg in trek bij ecologisch bewuste bouwers. Nog een pluspunt: de snelle bouwtijd. De wanden worden op voorhand gefabriceerd in een droge binnenruimte. Daarna wordt alles gemonteerd op de werf en ten slotte wordt de woning bekleed met de gewenste gevelsteen. Dewaele Bouwbedrijven

Livingwood - Stand 1.310

Doorgedreven thermische isolatie

Menno Bruurs

Foto: Livingwood  

Houtskeletbouwer Livingwood streeft naar een K-waarde van 30. "Wij doen dit met onder 14cm glas- of rotsisolatie in de buitenmuren 15cm glas- of rotswol in het dak 8cm PUR-vloerisolatie", verduidelijkt Menno Bruurs. "Ook aan geluidsisolatie besteden wij veel aandacht. De chapevloer cement is 7cm dikte, ook plaatsen we OSB-platen op de muur. Waarom je zou kiezen voor houtskeletbouw? Voor de betere thermische isolatie, de snelle bouwmethode, de milieuvriendelijke bouwmethode en het is een droge constructie." Livingwood

BIK Woningen - Stand 1.250

Energie centraal

Kris De Spaey.

Foto: BIK Woningen  

Bij BIK ligt de focus op energie. "We stellen onder meer ons Smart Building Concept voor", vertelt Kris De Spaey. "Woningen van 125.000 euro (exclusief bouwgrond) met een energiezuinig karakter. Het gaat bovendien om een basispakket dat, indien de klant dat wenst, verhoogd kan worden. Wat de afwerking betreft, is alles vrij te kiezen. Wij bestrijken heel België met onze diensten, behalve Luxemburg en de Ardennen."

Villabouw Francis Bostoen - Stand 1.071

Gratis zonnepanelen

Foto: Bostoen  

"Wij stellen hier zo'n 120 woningen voor die reeds in aanbouw zijn", zegt Joost Verbeke, verkoopdirecteur van Bostoen. "Sommige woningen zijn afgewerkt tot en met de pannen op het dak, andere tot en met het pleisterwerk en nog andere zijn helemaal afgwerkt. De bouwheer kan afhankelijk van zijn wensen instappen in een project dat af is, of in een project waarin hij nog veel persoonlijke inbreng kan hebben. De wachttijd varieert van 4 tot 9 maanden."

Bij Bostoen loop ter gelegenheid van de BIS-beurs een speciale actie. "Onze gestarte bouwprojecten die goed georiënteerd zijn, worden helemaal gratis uitgerust met zonnepanelen", zegt Joost Verbeke. "De klant kan genieten van gratis elektriciteit van de zon, zonder daarvoor een euro meer te betalen."

Splendid woningbouw

Splendid woningbouw
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Traditioneel
Bekijk woning

Thuis Best Woningbouw

Thuis Best Woningbouw
  • Nieuwbouw
  • Rustiek/Klassiek
  • Traditioneel
Bekijk woning

Producten

Een Bijgebouw in houtskeletbouw

Ralus Houtskeletbouw

Een Bijgebouw in houtskeletbouw

Hoeveel kost een houtskeletbouw?

Dewaele Woningbouw

Hoeveel kost een houtskeletbouw?

Verbouwingen / aanbouw: van kleine renovatie tot uitbreiding van uw woning

Hustings Bouwgroep

Verbouwingen / aanbouw: van kleine renovatie tot uitbreiding van uw woning

Kom langs in onze kijkwoningen en kijkappartementen

Bostoen

Kom langs in onze kijkwoningen en kijkappartementen

Mijn project Sleutel-op-de-deur helpt je bouwen. Bestel het nu

Verstandig Bouwen

Mijn project Sleutel-op-de-deur helpt je bouwen. Bestel het nu