BIS 2009 nieuwigheden: Sleutel-op-de-deur

Dewaele Bouwbedrijven - Stand 286

Houtskeletbouw met hoge isolatiewaarde

Dewaele Bouwbedrijven is specialist in houtskeletbouw. Hiervoor gebruikt het bedrijf bij de opbouw van zijn buitenwanden een watervaste oregon multiplex plaat aan de buitenzijde in combinatie met een Duragyp gewapende gipsplaat aan de binnenzijde. Beide platen worden gelijmd en geschroefd op het skelet uit oregon douglas.
De 12 cm minerale wol in de wanden in combinatie met 6 m minerale wol in de spouw geven het systeem een isolatiewaarde (U-waarde) van 0,225 W/m²K. Daarbij komt nog 20 cm minerale wol in het dak en 8 cm polystyreen onder de vloer.
Bij het bouwconcept kan je kiezen voor een verhoogde luchtdichtheid met een leidingspouw. In combinatie met andere energiezuinige technieken op het vlak van ventilatie en verwarming kan je hierdoor een extreem laag E-peil halen.
Verder blijft een grote architecturale vrijheid eigen aan het Dewaele-bouwsysteem.
Dewaele Bouwbedrijven

T.Palm - Stand 1.328

De woningen van T.Palm zijn groener dan ooit

Tim Van Impe

Foto: T.PALM SA  
Foto: T.PALM SA  

Vandaag, meer dan ooit, is T.Palm resoluut de weg van energie besparen ingeslagen door zijn klanten een concept van lage energiewoning voor te stellen. Doorgedreven isolatie, een slimme ventilatie en een zuinig systeem voor verwarming zijn hierbij de basiselementen.
Geen isolatie zonder ventilatie. Maar ook: geen gecontroleerde ventilatie zonder aandacht voor luchtdichtheid!
In het concept van de lage energiewoning besteedt T.Palm bijzondere aandacht aan de maximale luchtdichtheid van de woning. Voor de oplevering van de woning wordt een luchtdichtheidstest uitgevoerd zodat het resultaat van deze inspanningen ook verzilverd kan worden in de EPB-verslaggeving. Luchtdichtheid is voor T.Palm dus zeker geen vaag begrip maar glasheldere realiteit.
T.Palm

BIK Woningen - Stand 1.250

Bouwen vanaf 125.000 euro

Wim Deneys en Jean-Marie Wampers

Foto: BIK Woningen  

BIK zet op BIS zijn 24 doordachte woningconcepten centraal. De ruimte wordt optimaal benut en de isolatienormen liggen hoog waardoor de energiefactuur laag uitvalt. De maximale K-waarde van de woningen bedraagt 35, het E-peil klimt niet hoger dan 80. Deze woningen heb je al vanaf 125.000 euro (exclusief kosten, btw en bouwgrond). Je kan kiezen voor bouwgrond van BIK of voor een eigen lap grond. BIS vormt de ideale gelegenheid om kennis te maken met de conceptwoningen.

BIK Deals: tot 15.000 euro besparing

BIK doet bovenop de 7.500 euro btw-korting die je van de overheid krijgt ook nog eens een reductie van 7.500 euro. Je krijgt de keuze om deze som van het totaalpakket af te trekken of te investeren in een zogenaamde Energy Deal. Voor 7.500 euro krijg je dan een lage energiewoning met een K-peil van 35 en een E-peil van 56.

Arnou Bouwkantoor - Stand 1.238

In het teken van energiebesparing

Patrick De Wolf en Nick Arnou

Foto: Bouwkantoor Arnou  

Voor Arnou Bouwkantoor staat de BIS in het teken van energiebesparing. Naar aanleiding van dit thema kan je er terecht voor een mooie promotie. Als je nog dit jaar een bouwovereenkomst afsluit, krijg je gratis een Daikin-Altherma warmtepomp. Overigens voldoen alle woningen van Arnou aan de wettelijke energienormen die pas in 2010 van kracht worden. Inclusief de warmtepomp beantwoordt een woning aan een K-peil van 36 en een E-peil van amper 46.

Woningen Blavier - Stand 1.118

Energie- en budgetvriendelijk wonen

Foto: Blavier  
Foto: Blavier  

De markt legt nu meer en meer de klemtoon op ecologie. Het verlanglijstje van kandidaat-bouwers op vlak van energieprestatie wordt langer en langer. Bovendien staat in de nasleep van de economische crisis het budget meer en meer onder druk.
Om beide trends met elkaar te verzoenen, bracht Woningen Blavier de Thermo+-woning op de markt. Dit is een upgrade naar een betere energieprestatie en dit aan een zeer betaalbare prijs.
Een sterke energieprestatie (K-peil van 34 en E-peil van 74) gaat hand in hand met een budgetvriendelijke prijs. Voor minder dan 850 euro/m².
Binnenkort kan je een kijkwoning met dit ecologisch en budgetvriendelijk concept bezoeken in Kampenhout. Verwachte opleverdatum: 20 oktober 2009. Tot dan of tot op de BIS-beurs!
Woningen Blavier NV

 

AR+ Architectuur- & Interieurprojecten - Stand 1.222

Villa's met geothermie

Foto: AR +  

AR+ brengt een meerwaarde op vlak van van architectuur en kwaliteit. Dat resulteert op de BIS in de presentatie van de nieuwe energiezuinige installatie: geothermie. Via grondboringen van 75 m diep wordt het water naar boven gepompt en door middel van vloerverwarming met de warmtepomp verspreid in de woning. Zowel voor het gelijkvloers als de eerste verdieping. Zo is er geen enkel verwarmingselement nodig in de woning.
Eenmaal je woning voorzien is van een geothermisch concept met vloerverwarming, kan er ook een passieve koeling worden toegepast. Op die manier wordt de vloermassa afgekoeld en krijg je een aangenaam fris gevoel in de warme zomermaanden. Bij passieve koeling gebruikt AR+ het grondwater (gescheiden met een warmtewisselaar) als bron. In beide gevallen moet de installatie een wateraanvoertemperatuur hebben van minimum 18°C om geen condensatievorming te hebben op de vloer.
Het voordeel van passieve koeling is het bijzonder lage energieverbruik, omdat enkel een kleine circulatiepomp elektrische energie vraagt. De warmtepomp moet in de zomer dus niet te werken, behalve voor het sanitair warm water. Dankzij een perfecte isolatie en de warmterecuperatie van de warmtepomp wordt het verbruik van je woning herleid tot een jaarlijkse kost die een derde bedraagt van verwarmen met gas of stookolie.

Huyzentruyt Woningbouw - Stand 1248

Bouwen op maat

Foto: Groep Huyzentruyt nv  

Woningbouw Huyzentruyt is een sleutel-op-de-deurbedrijf met familiale aanpak. Het bouwt jaarlijks ruim 300 budgetvriendelijke rijwoningen, hoekwoningen en alleenstaande woningen. Dit in de meest uiteenlopende stijlen en materialen, zowel op de grond van de klant als op één van de talrijke bouwpercelen die het bedrijf in portefeuille heeft. Hetzij op basis van het idee/ontwerp van de klant, hetzij op basis van één van de vele eigen woningontwerpen.

Livingwood - Stand 1310

Houtskeletbouw beneden de E60

Francis Embrechts en Benny De Smedt

Foto: Livingwood  

Houtskeletbouwer Livingwood is gespecialiseerd in de bouw van lage energiewoningen, met een E-peil beneden de 60. "We wisten zelf niet dat we zo goed scoorden", vertelt Francis Embrechts van Livingwood. "Dat is pas gebleken uit onderzoek van onafhankelijke experts. We hadden wel door dat het resultaat in die richting zou gaan, aangezien we standaard werken met 18 cm isolatie in de wanden. We zijn actief in heel België en in het zuiden van Nederland. Bij ons kan je ook terecht voor echte maatbouw. We bouwen houtskeletwoningen, maar hoe die er precies moeten uitzien is totaal afhankelijk van de klant."

Splendid woningbouw

Splendid woningbouw
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Traditioneel
Bekijk woning

Danneels

Danneels
  • Nieuwbouw
  • Rustiek/Klassiek
  • Traditioneel
Bekijk woning

Producten

Uw droomwoning in 9 stappen

Livingwood

Uw droomwoning in 9 stappen

De bijkomende kosten voor het bouwen van een woning

Ecohuis

De bijkomende kosten voor het bouwen van een woning

Mijn project Sleutel-op-de-deur helpt je bouwen. Bestel het nu

Verstandig Bouwen

Mijn project Sleutel-op-de-deur helpt je bouwen. Bestel het nu

Een gedetailleerd lastenboek? De garantie voor kwaliteit en tevredenheid!

Blavier

Een gedetailleerd lastenboek? De garantie voor kwaliteit en tevredenheid!

Eigentijdse en moderne nieuwbouwwoningen

Hustings Bouwgroep

Eigentijdse en moderne nieuwbouwwoningen

Kies voor een groot bouwproject: veel troeven, geen stress!

Splendid woningbouw

Kies voor een groot bouwproject: veel troeven, geen stress!