BIS 2010 nieuwigheden: Sleutel-op-de-deur

Dewaele Bouwbedrijven - Stand 286

Houtskeletbouw met hoge isolatiewaarde

Dewaele Bouwbedrijven biedt zijn klanten sinds kort de keuze uit drie wanduitvoeringen: zuinig, zuiniger en zuinigst. In de standaarduitvoering zit er 12 cm minerale wol in de wanden, en nog eens 6 cm in de spouw. Dit brengt de maximale U-waarde op 0,21 W/m²K. Ter vergelijking: wettelijk is maximaal 0,6 W/m²K toegelaten.

Voor lage-energiewoningen krijgen de buitenwanden een ‘leidingspouw’: een extra wand aan de binnenkant met een isolerende houtvezelplaat van 5 cm. In de spouw komen alle leidingen. De structuur wordt dus nergens doorboord. Deze wanden halen een U-waarde van 0,16 W/m²K.

Voor passiefwoningen zijn de buitenwanden liefst 24 cm dik. Om de isolatie nergens thermisch te onderbreken, worden de isolatielagen in een geschrankt kader geplaatst. Door bovendien de multiplexplaat aan de buitenzijde te vervangen door een dampopen houtvezelplaat, halen deze wanden een U-waarde van 0,127 W/m²K.
Dewaele Bouwbedrijven

Biospeedhome - Stand 722

Specialist in massiefhoutbouw

Foto: Biospeedhome  

Op zoek naar een duurzame oplossing voor de bouw van je woning, waarbij zowel voor de productie van de materialen, als voor de bouw zelf én het energieverbruik van de woning voor ecologische oplossingen wordt gekozen? Ga dan op BIS eens langs de stand van Biospeedhome. Behalve de milieuvriendelijkheid van deze manier van bouwen, kan je er ook de vele andere voordelen ontdekken van een houtconstructie.

De houten huizen van Biospeedhome zijn op het eerste gezicht niet van klassieke woningen te onderscheiden omdat ze naar persoonlijke smaak bedekt zijn met een buitenlaag uit baksteen, natuursteen of cederhout. Je kan snel naar de woning verhuizen omdat er geen drogingsproces nodig is, ook al omdat de afwerking van de binnenmuren in een (al of niet kleurloos) gebeitst of geverfd hout kan gebeuren. In zes tot acht weken, terwijl de aannemer de funderingen legt, bouwt Biospeedhome al aan de toekomstige woning. In ongeveer vier dagen, naargelang de grootte, krijgt het project vorm.

Op BIS stelt Biospeedhome zijn nieuwe systeem voor daken voor: ISOfutur. Dit levert nog betere isolatieprestaties op. Het product verenigt het gemak en de snelheid van een prefab ‘vakzoldering’ met het aanpassingsvermogen en de moduleerbaarheid van maatwerk. De vakken (‘caissons’) zijn speciaal ontworpen voor de daken van gebouwen met een laag energieverbruik of passiefhuizen. De binnenafwerking is een witte gemelamineerde plaat, maar andere binnenafwerkingen zijn op aanvraag beschikbaar. Door de grote flexibiliteit wat de hoogte van het vak betreft kan je isolatiecoëfficiënten bereiken die de strengste normen voor lageenergiewoningen en passiefhuizen (U = 0,1) respecteren.
Meer info op www.biospeedhome.be

BIK Woningen - Stand 1.250

Bouwbedrijf betaalt woonkrediet van klanten gedurende eerste jaar terug

Eric, Sofie en Wim van BIK Woningen.

Foto: BIK Woningen  
Foto: BIK Woningen  

BIK Woningen lanceert een opmerkelijke actie onder de naam ‘Bouw met BIK en woon 1 jaar gratis’. Iedereen die vóór 30 november 2010 beslist om met BIK Woningen te bouwen, krijgt gedurende het eerste jaar de maandelijkse aflossing van zijn hypothecair krediet – met een maximum van 1.000 euro per maand- terugbetaald. De wordt officieel gelanceerd op de BIS-beurs en loopt tot en met 30 november 2010.

Wat houdt de actie in? Elke klant die een aannemingsovereenkomst met BIK Woningen tekent, krijgt gedurende 12 maanden na de voorlopige oplevering de maandelijkse aflossing van zijn hypothecair krediet terugbetaald. Voorwaarde is dat de klant een officieel document van zijn bank kan voorleggen met daarop de maandelijkse aflossing. Het bedrag dat BIK terugbetaalt zal maximaal 1.000 euro per maand bedragen.

Naast deze actie presenteert BIK Woningen op BIS liefst 16 conceptwoningen vanaf 125.000 euro (excl. kosten, btw en bouwgrond). Die werden ontwikkeld om tegemoet te komen aan de steeds grotere vraag naar betaalbare en energiezuinige woningen. De 16 woningen hebben een indelingsplan dat de woonoppervlakte maximaal benut. Er worden kwalitatieve materialen gebruikt en bovendien voldoen de woningen aan de strenge energie- en isolatienormen. Je kan kiezen tussen gesloten, halfopen en open woningen, ontworpen in diverse stijlen (modern, landelijk, pastorie).
BIK Woningen NV - old

Woningen Blavier - Stand 1.118

Extra besparen op energieverbruik

Foto: Blavier  

Woningen Blavier stelt op BIS, naast standaardwoningen, dit jaar ook Energie+ en lage-energiewoningen voor. Deze worden hoofdzakelijk gekenmerkt door hun doorgedreven isolatie. Voor wie nog verder wenst te gaan, is er bij deze traditionele bouwfirma de mogelijkheid om de kwaliteit van je woning nog te verbeteren met een warmtepomp, ventilatie type D, vloerverwarming of een thermisch zonnesysteem.

De nieuwe kijkwoning in Kampenhout, die pas onlangs geopend werd, is trouwens een voorbeeld van een bijzonder energiezuinige woning. Ze werd voorzien van uitgebreide isolatie, een condensatieketel, vloerverwarming en een ventilatie type C. Binnenkort opent Woningen Blavier nog een nieuwe kijkwoning, ditmaal in de provincie Luik. Daar zal de firma opnieuw een stapje verder gaan wat betreft energie-efficiëntie.

Lu De Proft.

Foto: Blavier  

Gratis keuken ter waarde van 10.000 euro

Als je op de Bisbeurs beslist om met Blavier te bouwen, krijg je een gratis keuken ter waarde van 10.000 euro. Op die manier wil Blavier tonen dat het klantvriendelijkheid hoog in het vaandel draagt, aldus commercieel directeur Vlaanderen Lu De Proft.

Qubo - Stand 1.266

Energieverstandig bouwen met gezond verstand

Foto: Qubo nv  

Wie een energiezuinige woning wil bouwen, mag geen dief zijn van zijn eigen portemonnee. Het familiebedrijf Qubo is van mening dat meerinvesteringen om energiezuiniger te wonen zinvol moeten zijn. Qubo noemt zichzelf geen voorstander van experimentele technieken of complexe snufjes. "Deze drijven de bouwprijs de hoogte is, en zijn vaak economisch niet rendabel: het duurt onverantwoord lang om de extra investering terug te winnen."

Qubo toont op BIS dat het een woning kan realiseren met een laag energiegebruik en dit aan een haalbare prijs. "Daarvoor leggen wij consequent de nadruk op eenvoudige oplossingen die iets duurder kunnen zijn maar hun rentabiliteit al veelvuldig hebben bewezen: een doordachte oriëntatie, een goede isolatie, een minimum aan luchtlekken en koudebruggen, een vraaggestuurd ventilatiesysteem en een energiezuinige verwarming."

Matisco - Stand 244

Minimaal energieverbruik

Bouwadviseur Melissa Micam.

Foto: Matisco - MBCS  

Ook Matisco is aanwezig op de Bisbeurs. Het sleutel-op-de-deurbedrijf is gespecialiseerd in houtskeletbouw. Bouwadviseur Melissa Micam: “Voor onze woningen opteren we voor maximale isolatie en een minimaal energieverbruik. Dat resulteert in verschillende opties voor onze klanten. Onze grote troef zijn de wanden van 19 cm met een geïsoleerde leidingspouw, gecombineerd met de gepaste ventilatietechnieken voor een zo laag mogelijk E-peil. Daarbovenop hebben wij nog enkele troeven, zoals bijvoorbeeld de akoestische isolatie, de kwaliteit van de afwerkingsplaten en de uiterst korte bouwtermijn. Dankzij het bouwsysteem in ons atelier, kunnen we de effectieve constructietijd op de werf inkorten tot 1 dag. We kiezen er bewust voor om te luisteren naar onze klanten en hen vooruit te helpen met de wensen die ze hebben.”
Matisco - MBCS

Young Budget Homes - Stand 1.075

"Kangoeroewonen is populair"

Rony Schauvliege en Yves Van Waeyenburg van Young Budget Homes.

Foto: YBH  

Young Budget Homes bouwt sleutelklare woningen in heel België. "Energiezuinigheid is ons handelsmerk", vertelt Rony Schauvliege. "Bovendien werken we helemaal op maat, zonder typeplannen en in functie van het budget van de klant. Een bijzonderheid waarin we ons al jaren specialiseren is de bouw van kangoeroewoningen. Daar is veel vraag naar, meestal vanuit families die samen een project willen realiseren, of een aan een bestaande woning een bijbouw willen zetten voor de kinderen."

Extra keukenbudget

Ontvang 5.000 euro extra keukenbudget tijdens de maand oktober bij Young Budget Homes.

Arnou Bouwkantoor - Stand 1.238

Lage energiewoningen en passiefhuizen

Luc Van Hoeteghem en Patrick De Wolf

Foto: Bouwkantoor Arnou  

Arnou Bouwkantoor wil de regelgeving op vlak van energiezuinigheid te slim af zijn. De komende jaren wordt deze alleen maar strenger. "Daarom richten wij ons nu al op lage energiewoningen met een E-peil van 35 tot 30. Bij projecten die rond de E30 schommelen bekijken we wat we eraan kunnen doen om nog onder dit cijfer te zakken in de hoop de norm van een passiefhuis te halen", zegt Luc Van Hoeteghem.

Arnou verwezenlijkt haar projecten op de traditionele manier. "En in nauwe samenspraak met de klant. Wij bekijken ook wat haalbaar is op vlak van E-peil. Als een klant een inpandige garage wil en een gebouw met een grote oppervlakte met slechts één verdieping dan moeten wij de E-peil-doelstellingen wel bijschroeven. Wij werken immers nog altijd à la carte, maar dan met een doorgedreven isolatie, de nieuwste verwarmingstechnieken ...

Win een iPad

Op de stand van Arnou kan iedereen die er langs gaat voor een informatie-aanvraag een iPad winnen.

Woningbouw Huyzentruyt - Stand 1.248

Modus-bouwconcept

Bouwadviseur Peter Van Poucke (l)

Foto: Groep Huyzentruyt nv  

Het Modus-bouwconcept werd ontwikkeld door de specialisten van het Expert Center van Woningbouw Huyzentruyt. Het resultaat? Een moderne en volledig uitgeruste nieuwbouwwoning (gemiddeld 100 m² woonoppervlakte) aan een prijs waarvoor je vaak niet eens een (verouderde) rijwoning of appartement kan kopen.

Een woning op maat van een breed publiek bovendien: starters en jonge gezinnen, singles met en zonder kids, nieuw samengestelde gezinnen ... "Modus staat voor gevarieerde woningontwerpen en een verzorgde afwerking. Grote glaspartijen zorgen voor een optimale lichtinval, binnen en buiten vloeien naadloos in elkaar over."

Livingwood - Stand 1.310

Houtskeletbouw op maat

Benne en Francis van Livingwood.

Foto: Livingwood  

Houtskeletbouwer Livingwood is gespecialiseerd in de bouw van lage energiewoningen, met een E-peil beneden de 60. De firma is actief in heel België en in het zuiden van Nederland en je kan er ook terecht voor echte maatbouw. Livingwood bouwt houtskeletwoningen, maar hoe die er precies moeten uitzien is totaal afhankelijk van de klant. Op de Bisbeurs kan je kennismaken met de mogelijke wandconstructies die Livingwood aanbiedt.
Livingwood

Ecohuis Houtskeletbouw - Stand 3.122

Snel en kwaliteitsvol

Bouwadviseur Valère Vanheusden.

Foto: Ecohuis  

EcoHuis garandeert een doorsnee woning binnen de drie maanden en volgens uw eigen smaak en wensen te bouwen. Een persoonlijke begeleiding staat hierbij centraal. Het verloop van het bouwproject wordt in goede banen geleid en permanent gecontroleerd door een projectopvolger. Door deze goede structuur wil Ecohuis snelheid en kwaliteit met elkaar verenigen.
ecohuis

T.Palm - Stand 1.328

Woonklaar en energiezuinig

Foto: T.PALM SA  

T.Palm is een algemene aannemer, gespecialiseerd in woonklaar maatwerk van energiezuinige woningen. Het bedrijf is sinds 1965 aanwezig in de Belgische woningbouw. De gekozen technieken en materialen die T.Palm vandaag toepast op zijn bouwwerven, zijn de vrucht van meer dan 45 jaar knowhow. Dit is voor veel bouwers een belangrijke troef.
T.Palm

Concrete House

Concrete House
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Betonbouw
Bekijk woning

Danneels

Danneels
  • Nieuwbouw
  • Rustiek/Klassiek
  • Traditioneel
Bekijk woning

Producten

Nieuwbouw Cottage / landelijke woning: gezelligheid troef!

Hustings Bouwgroep

Nieuwbouw Cottage / landelijke woning: gezelligheid troef!

Voordelen houtskeletbouw

Sibomat NV

Voordelen houtskeletbouw

Kom langs in onze kijkwoningen en kijkappartementen

Bostoen

Kom langs in onze kijkwoningen en kijkappartementen

Mijn project Sleutel-op-de-deur helpt je bouwen. Bestel het nu

Verstandig Bouwen

Mijn project Sleutel-op-de-deur helpt je bouwen. Bestel het nu

De bijkomende kosten voor het bouwen van een woning

Ecohuis

De bijkomende kosten voor het bouwen van een woning