Bis 2011 nieuwigheden: sleutel-op-de-deur

Bostoen – stand 1.071 en 8.703

Passiefmissie voor nieuwbouw en bestaande woningen

Adviseur 'Passief op maat' Koen Tack op de stand van Bostoen.

Foto: Bostoen  

Het doel van Bostoen is om samen met de bouwheer een comfortabel en betaalbaar passiefhuis te realiseren. Zo’n huis is ‘passief’ omdat het niet actief moet worden verwarmd. Een passiefhuis verwarmt zichzelf met zonnewarmte, een grondsonde en warmterecuperatie.

Dat betekent een energiebesparing van 90 procent. Maar ook verbouwers kunnen terecht bij Bostoen om op zoek te gaan naar de zwakke energieschakels binnen hun bestaande woning. Na een energiecheck weet de bouwheer welke stappen hij moet zetten richting een energiearme woning.

Bostoen

Ecohuis - Stand 8.727

Een woning drie maanden tijd

Valère Vanheuden en Laurentine van Landeghem.

Foto: Ecohuis  

Ecohuis profileert zich als een bouwfirma die staat voor persoonlijke begeleiding en ambachtelijke, milieuvriendelijke houtskeletbouw. Binnen de drie maanden moet de uitvoering een feit zijn.

In samenspraak met de architect wordt het ontwerp geheel naar je smaak klaargestoomd voor een realistische prijs. Na verdere detailbesprekingen volgt het vastleggen van een onveranderlijke aannemingsprijs die de kans op eventuele meerwerken uitsluit. Een smaakvolle, functionele, persoonlijke en budgetvriendelijke realisatie is het uiteindelijke resultaat. Eén en dezelfde werfleider leidt het bouwproject in goede banen en fungeert als de vertrouwenspersoon.

ecohuis

Woningen Blavier - Stand 1.118

Gratis advies over woningoriëntatie

Frédéric Stainier (r.) en het team van Woningen Blavier.

Foto: Blavier  

Woningen Blavier stelt tijdens de beurs energie-efficiëntie centraal door zich toe te spitsen op de volgens hun veelal verwaarloosde en oppervlakkig aangepakte oriëntatie en indeling van de woning. Daarom introduceert Woningen Blavier een nieuwe en kosteloze dienstverlening voor alle bisbeursbezoekers: ‘woningoriëntatie audit & advies’. Hiermee kunnen bouwers aanzienlijk besparen en makkelijker aan de EPB-normen voldoen zonder extra investering. Woningen Blavier wil zo energie-efficiëntie betaalbaar houden.

Dit is het antwoord van de woningbouwer op de alsmaar strenger wordende regelgeving op het vlak van energieprestatie. Deze jaagt bouwers op extra kosten voor onder meer isolatie, ventilatie en andere technische ingrepen. Woningen Blavier stelt vast dat de impact van een goede oriëntatie en indeling van de woning op het behalen van de EPB normen veelal onderschat wordt. Om dit te verhelpen lanceren ze een adviesverlening op het vlak van oriëntatie en indeling van de woning. Bezoekers kunnen op de stand hun bestaande bouwplannen of hun toekomstig project kosteloos laten analyseren door een gecertificeerde expert.

Woningen Blavier NV

Durabrik Bouwbedrijven / Victor

Jouw droomwoning van a tot z

Foto: Durabrik Bouwbedrijven nv  
Foto: Victor  

Ben je op zoek naar één bedrijf dat jouw droomwoning van a tot z realiseert? Kom dan inspiratie opdoen op de standen van Durabrik Bouwbedrijven en Victor. Deze sleutel-op-deur-firma’s schenken ook volop aandacht aan energiezuinig bouwen. Zo streeft Victor minimaal naar E60-woningen en pakt Durabrik uit met de Eco-woning.

Durabrik

Victor

LOFTHOME - Stand 8.429

Een lage-energiewoning uit staal

Foto: LOFTHOME  

LOFTHOME produceert lage-energiewoningen met een stalen draagstructuur. De dak- en gevelbekleding bestaat uit sterk isolerende sandwichpanelen van 14 cm dik, ingevuld met raampartijen uit driedubbele beglazing. Het resultaat is een bouwschil die zeer isolerend en luchtdicht is.

Zo heeft de standaardwoning een K-waarde van 15 en is het E-peil gelijk aan 50. Bovendien is de woning in drie maanden instapklaar. Een ander item bij LOFTHOME is het gebruik van duurzame materialen. De staalconstructie komt tegemoet aan het principe van recyclage en hergebruik. Een LOFTHOME is onderhoudsvriendelijk en voldoet aan het idee van aanpasbaar of levenslang wonen.

Meer info op LOFTHOME

Biospeedhome - Stand 4.452

Specialist in bouwen van massief houten woningen

Foto: Biospeedhome  

Het Waalse Biospeedhome heeft zich gespecialiseerd in massief houten woningen. Deze manier van bouwen is duurzaam, zowel wat de productie van materialen betreft, als het bouwproces en het energieverbruik van de woning. Hout heeft niet alleen een warme uitstraling, maar het zorgt ook voor goede thermische en akoestische prestaties.

Bovendien is het concept minder weersafhankelijk doordat een belangrijk deel van het werk in een atelier gebeurt. Dit laat toe om snel te bouwen, want er is geen drogingproces. Alle voordelen over deze manier van bouwen, kan je ontdekken op de stand van Biospeedhome.

Meer info op Biospeedhome

Sibomat NV

Sibomat NV
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Houtskeletbouw
Bekijk woning

Dewaele Woningbouw

Dewaele Woningbouw
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Houtskeletbouw
Bekijk woning

Producten

De bijkomende kosten voor het bouwen van een woning

Ecohuis

De bijkomende kosten voor het bouwen van een woning

Uw droomwoning in 9 stappen

Livingwood

Uw droomwoning in 9 stappen

Mijn project Sleutel-op-de-deur helpt je bouwen. Bestel het nu

Verstandig Bouwen

Mijn project Sleutel-op-de-deur helpt je bouwen. Bestel het nu

Verbouwingen / aanbouw: van kleine renovatie tot uitbreiding van uw woning

Hustings Bouwgroep

Verbouwingen / aanbouw: van kleine renovatie tot uitbreiding van uw woning

BEN (bijna energie neutraal) woningen

Thuis Best Woningbouw

BEN (bijna energie neutraal) woningen

Houtskeletbouw

Arkana

Houtskeletbouw