Durabrik ziet appartementenbouw in binnenland fors toenemen

Foto: Durabrik Bouwbedrijven nv  

De bouw van appartementen zit al enkele jaren in de lift. Als vooraanstaande speler stelt Durabrik Bouwbedrijven nu een verschuiving binnen de markt vast. Zo wordt de vraag naar appartementen in binnenlandse steden steeds groter. Anderzijds geraken de sterke prijsstijgingen van de afgelopen jaren stilaan gestabiliseerd.

De hype van enkele jaren geleden – met bijhorende prijsstijgingen – is intussen stilaan geluwd, maar dat neemt niet weg dat appartementen vandaag nog altijd bijzonder populair zijn. Vorig jaar werden er nog meer vergunningen afgeleverd voor appartementen dan huizen, vandaag lijkt de verhouding in balans.

Foto: Durabrik Bouwbedrijven nv  

R. Demeyer, verantwoordelijke appartementen van Durabrik Bouwbedrijven: “Terwijl we vroeger in de appartementenbouw vooral actief waren aan de kust is de klemtoon de laatste jaren verschoven naar het binnenland. Voorheen stond de kust in voor ruim 80% van de omzet, terwijl het aandeel van kust en binnenland vandaag de dag zo goed als evenredig verdeeld is. Als bouwbedrijf zijn we dan ook constant op zoek naar geschikte locaties.”

Redenen

De populariteit van appartementen kent verschillende redenen. Allereerst is er de demografische evolutie waarbij de naoorlogse generatie, nu de 50- en 60-plussers, steeds vaker de bestaande woning inruilt voor een kleiner maar luxueus appartement met minder onderhoud.

Daarnaast zijn er ook de gezinnen met tweeverdieners die geen tijd en geld hebben om een groot huis met tuin te onderhouden. Verder is er het toenemende aantal ‘éénoudergezinnen’ die kiezen voor wonen in een appartement. Tot slot willen ook heel wat mensen, waaronder vooral jongeren, een knus appartement in het dorps- of stadscentrum. De bruisende activiteit van de stad en de nabijheid van verschillende winkels en andere faciliteiten biedt hen een grote meerwaarde.

Luxe en comfort

R. Demeyer: “Afhankelijk van de doelgroep bouwen we verschillende appartementen, aangepast qua concept, grootte, architectuur en afwerking. Medioren en senioren zijn bijvoorbeeld eerder gesteld op luxe en comfort. Jongeren beschouwen hun appartement vaak als een tijdelijke verblijfplaats om dan later over te stappen op een grotere woning met tuin. Voor hen primeert ook en vooral de centrale ligging vlakbij het stadscentrum.”

Durabrik heeft momenteel negen appartementprojecten lopen, zes in een vergevorderd stadium en drie in een beginfase. Bovendien zijn er drie kijkwoningen (in Rillaar, Drongen en Braine L’Alleud) waar de geïnteresseerde (ver)bouwer live ideeën kan opdoen. Meer informatie hierover vind je op www.durabrik.be.

Danneels

Danneels
  • Nieuwbouw
  • Rustiek/Klassiek
  • Traditioneel
Bekijk woning

Livingwood

Livingwood
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Houtskeletbouw
Bekijk woning

Producten

Bezoek inspirerende concept- en kijkwoningen !

Sibomat NV

Bezoek inspirerende concept- en kijkwoningen !

Kom langs in onze kijkwoningen en kijkappartementen

Bostoen

Kom langs in onze kijkwoningen en kijkappartementen

Voor, tijdens en na de bouw van uw woning, blijven uw wensen het centrale punt.

Blavier

Voor, tijdens en na de bouw van uw woning, blijven uw wensen het centrale punt.

Stijlvolle pastoriewoningen

Hustings Bouwgroep

Stijlvolle pastoriewoningen

Dewaele innoveert met LVL-balken

Dewaele Woningbouw

Dewaele innoveert met LVL-balken