Livios-route op BIS - Sleutel-op-de-deurfirma's

 

Alboda (266) - Gratis zonneboiler voor snelle belissers

Foto: Alboda NV  

Dat duurzaam bouwen hoog in het vaandel gevoerd wordt bij Alboda zet de bouwfirma in de verf door elke klant die voor 24 december intekent een gratis zonneboiler te geven. Vorig jaar pakte Alboda ook al uit met deze promotie-actie en met succes. Voor veel bouwers vormde dit toch een doroslaggevend argument om met Alboda in zee te gaan. Verder stelt Alboda ook het project Scheldedijk voor op de Bis-beurs, een project dat bestaat uit 25 appartementen in Mariekerke met een prachtig zicht op de Schelde. Op de foto herkennen we Wim, Ronald en Stefaan.

 

Ecohuis (289) - Geen koudebruggen dankzij dubbele isolatielaag

Foto: Ecohuis  

Voor Ecohuis en zusterbedrijf Superhuis was dit de eerste deelname aan BIS. Daarmee willen de twee sleutel-op-de-deurfirma's uit Oud-Turnhout hun activiteiten verder ontplooien in Oost- en West-Vlaanderen. Terwijl Superhuis traditionele woningen aanbiedt, focust Ecohuis zich op energiezuinige houtskeletwoningen. "We halen nu een gemiddelde isolatiewaarde van K35", vertellen Dirk Boeckxstaens en Marc Vermote. "Daarvoor plaatsen we 14 cm rotswol in de houten wand en nog eens 4 cm in de spouw. Door te kiezen voor rotswol, zorgen we ook nog eens voor een goede akoestische isolatie. Bijkomend voordeel van de dubbele isolatielaag is dat we zo alle koudebruggen kunnen uitschakelen en dat is voor de isolatiewaarde toch wel van cruciaal belang."

 

Superhuis (289) - Nog actiever worden in Oost-Vlaanderen

Foto: SuperHuis  

Na ons gesprek met de mensen van Ecohuis, knoopten we ook een conversatie aan met Dirk Taeymans van Superhuis. Ook voor hem was dit de eerste BIS-deelname. "We zijn al in geringe mate actief in Oost-Vlaanderen, maar hier zit zeker nog een groeimarge. We beschikken al over degelijke Oost-Vlaamse metsersploegen. Door ons via de Bis-beurs ook te profileren bij het Oost-Vlaamse publiek moeten we er in slagen ook hier een degelijke voet aan de grond te krijgen en onze Oost-Vlaamse bouwvakkers op eigen terrein aan het werk te kunnen zetten.

 

BIK Woningen (1250) - Eén jaar gratis wonen voor snelle belissers

Foto: BIK Woningen  

BIK Woningen pakt uit met een opvallende stunt tijdens de Bis-beurs. Iedereen die voor 31 december beslist om met BIK in zee te gaan, , krijgt gedurende het eerste jaar zijn maandelijkse aflossing voor zijn woonkrediet terugbetaald. "De actie blijkt enorm aan te slaan", vertelt Wim Denys hier op de foto samen met Kris De Spaey en Eric Hoebeek en helemaal achteraan Morgane Hoebeek, dochter van Eric Hoebeek. "Veel mensen willen een woning die net iets boven hun budget ligt en dat kan vooral tijdens het eerste jaar een zware financiële last vormen. Wij nemen die last gedurende één jaar van hun schouder zodat ze nog wat kunnen bijsparen en een fianciële buffer hebben voor de volgende jaren."

 

Livingwood (1310) - Nieuwe kijkwoning in Stabroek

Foto: Livingwood  

Livingwood bestaat dit jaar 5 jaar én is al vijf jaar van de partij op BIS. Om ook een Nederlands publiek aan te trekken, heeft de houtskeletbouwfirma zopas ook een kijkwoning geopend in Stabroek. "Houtskelet zit duidelijk in de lift", meent Mario Buyle die we hier op de foto zien samen met zijn collega Tuur Van Damme. "Alle bouwfirma's hebben zich moeten anpassen door de nieuwe EPB-wetgeving, maar de houtskeletbouwfirma's toch iets minder omdat wij al hoog scoorden inzake isolatiepeil. We kunnen gemakkelijk K30 halen, maar ik hou er niet van om daar een gemiddeld cijfer op te plakken. Dat moet woning per woning bekeken worden." Een andere trend die mario Buyle ook duidelijk merkt bij de Livingwood-klanten is de steeds grotere vraag naar alternatieve verwarmingssystemen, hetgeen hij alleen maar kan toejuichen.

 

Belim Bouwteam (621) - Exclusief design

Foto: Belim Bouwteam NV  

Belim Bouwteam vind je niet terug tussen de andere sleutel-op-de-deurfirma's, maar wel in de Designhal. Dat zegt al veel over het soort woningen dat deze bouwfirma aanbiedt. "We leggen de lat inzake design en afwerking inderdaad erg hoog", vertelt Guy Speltdooren, hoewel je daaruit niet mag concluderen dat het dan altijd om erg dure woningen gaat. "Mooi is geen synoniem van duur. ook met beperkte middelen kan je tot heel mooie resultaten komen." Belim Bouwteam maakt samen met Woningbouw Huyzentruyt, BIK en twee andere bouwfirma's deel uit van de onlangs opgericht Groep H. "Zonder meer een mijlpaal voor ons bedrijf en onze groep, maar de particuliere kalnt merkt hier weinig van. Door de krachten nog sterker te bundelen, kunnen we terugvallen op een nog betere organisatie, maar voor het overige behouden we nadrukkelijk onze filosofie en eigenheid."

 

Woningen Blavier (1118) - Alles is mogelijk

Foto: Blavier  

"Alles is mogelijk", zegt projectleider Verheeken bij de stand van Woningen Blavier. "De klanten moeten wel zelf al grond hebben. Blavier biedt twee mogelijkheden: of we werken de woning volledig naar wens af, of we leveren een winddichte ruwbouw, die de klant vervolgens verder afwerkt. We gebruiken geen typeplannen, alle plannen van alle architecten kunnen door ons worden gerealiseerd. We zijn actief in heel België en zetten per jaar toch zo'n 1.000 woningen neer."

 

Dewaele Bouwbedrijven (286) - Specialist in houtskeletbouw

Op de stand van Dewaele Bouwbedrijven ontmoetten we commercieel directeur Chris Verhellen en raadgever Emiel Van Schoors. "Wij verenigen hoogwaardige houtskeletbouwwoningen met een traditionele afwerking", weet Verhellen. Emiel Van Schoors voegt toe: "Toch is elke woning van Dewaele anders, afgestemd op de persoonlijke behoefte van zijn bewoners. Wat stijl betreft zijn er geen beperkingen. Klassiek, eigentijds, landelijk: het kan allemaal. De voordelen van houtskeletbouw zijn talrijk. Ze bieden een aangenaam binnenklimaat en een goede isolatiegraad en zijn daardoor erg in trek bij ecologisch bewuste bouwers. Nog een pluspunt: de snelle bouwtijd. De wanden worden op voorhand gefabriceerd in een droge binnenruimte. Daarna wordt alles gemonteerd op de werf en ten slotte wordt de woning bekleed met de gewenste gevelsteen."

 

Woningbouw Huyzentruyt (1248) - Nadruk op kijkdorp

Foto: Groep Huyzentruyt nv  

Woningbouwspecialist Huyzentruyt maakt van de BIS-beurs gebruik om zijn kijkdorp in de kijker te stellen. "We willen zo veel mogelijk mensen ertoe aanzetten ons kijkdorp in Deerlijk te bezoeken", vertelt bouwadviseur Francis Vanassche. "Het dorp bestaat uit acht woningen in diverse bouwstijlen - van modern over pastorij tot cottage - zodat mensen inspiratie kunnen opdoen en uiteindelijk een weloverwogen keuze kunnen maken voor hun eigen bouwproject. De populairste bouwstijlen? Wij stellen vast dat vooral de pastorij- en cottagestijl goed in de markt liggen, maar we bouwen evengoed moderne huizen. Jaarlijks realiseren we zo'n 285 woningen."

 

Durabrik (1388) - Renovatie wint aan belang

Foto: Durabrik Bouwbedrijven nv  

Natuurlijk kan ook het Oost-Vlaamse Durabrik niet ontbreken op de BIS-beurs. De sleutel-op-de-deurbouwer stelt er zijn verschillende activiteiten voor. "We zijn actief in woning- en appartementsbouw" legt Ron De Meyer uit. "We bouwen eigen woonprojecten met vaste architectuur, maar ook vrije projecten waarbij de klant zelf het bouwplan aandraagt. We bieden onze klanten de mogelijkheid om eigen ideeën aan te brengen. Dat kan op elk vlak, denk maar aan vooruitziend bouwen of aan mogelijke technische snufjes en ecologische prestaties. Wie veel belang hecht aan dat laatste, moet zeker onze ecologische kijkwoning bezoeken, met een k-waarde van 31 en een E-peil van 75. Ook binnnen de renovatie wil Durabrik een belangrijke rol spelen en totaaloplossingen aanbieden. Het is een groeiende markt, en we stellen vast dat meer en meer van onze projecten renovaties zijn."

 

Kijk & Bouw (1294) - Goed tegen reuma

Foto: Livios  

Kijk en bouw is één van de houtskeletbouwers die de BIS-beurs rijk is. De bouwfirma uit Menen promoot het houtskeletprincipe op verschillende terreinen. "Houtskeletbouw heeft enorme voordelen", weet bouwconsulent Filip vermast. "Een goedkope energiefactuur bijvoorbeeld, vanwege de degelijke isolatie die wij bieden. Nog een voordeel: de snelheid van bouwen. Voor je het weet is je woning woonklaar. Waar Kijk en bouw het verschil mee maakt, is de scherpe prijs. Wij waren trouwens het eerste bedrijf dat het houtskeletbouwen in België heeft toegepast in de jaren '60. Wist je dat in de rest van de wereld 85 % van de woningen volgens het houtskeletbouwprincipe zijn opgetrokken? Nieuwste ontdekking: houtskeletbouw zou goed zijn tegen reuma. (lacht)"

 

Lapeirre Woningbouw (1049) - Vanaf een blanco blad

Foto: Livios  

Ook Lapeirre Woningbouw is van de partij op de BIS-beurs. "Wij zijn geen klassieke sleutel-op-de-deurfirma", vertelt Diederik Lapeirre. "Onze klanten kunnen vanaf een blanco blad vertrekken. Ze zijn volledig vrij van plan en architect. We kunnen de woning instapklaar bouwen, maar ook als een wind- en waterdichte ruwbouw. Wat ons kenmerkt: we bouwen nooit twee keer dezelfde woning. Qua bouwstijlen zijn er ook geen beperkingen. We bouwen villa's, maar evengoed half open en gesloten woningen.

 

Batiplan (204) - Sterk geïsoleerde woningen met standaardvloerverwarming

Foto: Batiplan  

Batiplan presenteert op de BIS haar woningen die allen standaard uitgerust zijn met vloerverwarming. “Er is de mogelijkheid om nadien, wanneer er meer geld voorhanden is, er een warmtepomp op aan te sluiten. Het is een tussenstap”, luidt het. Daarnaast heeft Batiplan als sleutel-op-de-deurfima in België de rechten verworven op een bijzonder isolatiesysteem. De standaard uitrusting voor spouwmuren zijn polyurethaanplaten die aan beide zijden bekleed zijn met aluminium en geen vocht doorlaten. De het plaatsen worden de naden tussen de platen afgedicht met PU-schuim. Deze betaalbare woningen hebben een K-waarde van 35.

 

Habitus (461) - Aanbod van ruim 500 woningen op BIS

Foto: Habitus  

Over heel België kan je een woning van Habitus kopen. Op de BIS focust de firma zich uiteraard op potentiële kopers uit Oost- en West-Vlaanderen. Meer dan 500 woningen in deze streek in aanbieding op de BIS. De firma koopt grond aan, verkavelt deze, waarna de aanleg volgt. “Wij creëren een straatbeeld. Onze woningen in diverse projecten zijn allemaal in dezelfde stijl, maar geen enkele woning is dezelfde. Elke woning heeft zijn eigen identiteit en beantwoordt aan alle trends op vlak van isolatie, ventilatie…”, zeggen Renzo Vanneste en Bernard Maenhout.

 

Entro (1332) - Gratis verzekering voor de bouwheer

Foto: Entro  

Bij de bouw van een volledig afgewerkte nieuwe woning wordt de bouwheer door Entro drie jaar lang zonder extra kosten verzekerd tegen financiële risico'. Bij onvrijwillig ontslag door de werkgever wordt gedurende 12 maanden een vergoeding uitgekeerd tot € 500/maand. Bij onvrijwillig ontslag door de werkgever, echtscheiding, blijvende invaliditeit of overlijden na een ongeval en bij professionele delokalisatie wordt een eventueel waardeverlies bij verkoop van de woning terugbetaald tot 10% van de aankoopprijs (tot € 15.000).
"Entro wil zichzelf onderscheiden door van communicatie een hot item te maken. Zo kan elke bouwheer het bouwproces en de planning van zijn woning op de voet via het web volgen. Entro profileert zich daarnaast als het enige bouwbedrijf dat de 2iB-norm hanteert. Deze kwaliteitsnorm garandeert dat de woning volledig gescreend wordt inzake duurzaamheid, veiligheid, ruimtegebruik, praktisch comfort en lichtgebruik", verduidelijkt algemeen directeur Luc Janssens.

 

T.Palm (1328) - 500 woningen per jaar

Foto: T.PALM SA  

Een klassieker op de BISbeurs is de aanwezigheid van T.Palm. Het sleutel-op-de-deurbedrijf miste nog geen enkele editie. T.Palm brengt jaarlijks zo’n 450 tot 500 woningen aan de man in België, Luxemburg, Noord-Frankrijk en een klein deel in Duitsland. Hoewel T.Palm in het begin gespecialiseerd was in de individuele woningbouw, heeft de onderneming met 500 arbeiders haar vakbekwaamheid ook op andere domeinen overgedragen: realisatie van meergezinswoningen, appartementen, rusthuizen, sociale woningbouw, industriebouw, verkavelingen, verbouwingen, renovaties, buitenaanleg.

 

Sibomat (1278) - Pionier in houtskeletbouw

Foto: Sibomat NV  

Sibomat is wat je noemt de pionier in houtskeletbouw. In 30 jaar tijd heeft het bedrijf al 5.000 woningen à la carte gebouwd. Een van de voordelen van houtskeletbouw is de snelle realisatietijd. Binnen 5 maanden staat de woning er tegen 1 jaar bij de traditionele woningbouw,” aldus Hans De Zitter. “Bij ons bespaar je dus 8 maanden huur.” Op vlak van energie schommelen de Sibomatwoningen rond een K-waarde tussen 38 en 42. Het e-peil bevindt zich tussen 75 en 82. Dat het Sibomat menens is op vlak van energie bewijst de bouw van een passiefhuis in Zulte.

 

Danilith (1260) - 1.150 euro per m²

Foto: Danilith-Delmulle  

Danilith heeft een geschiedenis van 85 jaar in de woningbouw. In die tijd realiseerde de firma uit Wortegem-Petegem ruim 13.000 woningen in België en de buurlanden. Danilith is bekend voor hun traditioneel geautomatiseerde bouwsysteem. Het resultaat is een optimale kwaliteit binnen een relatief korte periode. De productie gebeurt al liggend laag per laag met een computergestuurde robot. Danilith laat zijn klanten vrij in onder meer de keuze van architect. Het bedrijf mikt op het middenklassesegment die een woning kopen van rond de 150 m². Danilith pakt uit met een prijs van 1.150 euro per m², kosten inclusief, becijferde Annick Denhaerinck.

 

Arnou Bouwkantoor (1238) - Betaalbare woning voor tweeverdieners

Foto: Bouwkantoor Arnou  

Bouwkantoor Arnou bouwt volledig traditioneel, steen per steen. Ervaren vaklui, de kwaliteit van de verwerkte grondstoffen en de ‘knowhow’ van de modernste constructietechnieken moeten er voor zorgen dat uw huis er zo snel mogelijk staat en dit volgens ‘de regels der kunste. Bouwkantoor Arnou stelt een team specialisten ter beschikking die je begeleidt vanaf het prille voorontwerp tot en met de voorlopige oplevering. Van bij de aankoop van uw bouwgrond, staan wij reeds klaar met adviezen. Notariële problemen, leningen, bouwaanvraag, premies, B.T.W. administratie, deze hoofdbrekens nemen wij graag van U over. Bij elke offerte kan je zien hoe het huis van je dromen eruit ziet dankzij een gratis 3D-visualisatie. "Wij streven ernaar om voor tweeverdieners een betaalbare woning te bouwen", weet Nic Arnou.

 

Villabouw Francis Bostoen (1071) - Anticiperen op tekort aan metselaars

Foto: Bostoen  

Bostoen bouwt jaarlijks een 500-tal sleutelklare woningen. Een groot gamma van nieuwe woningen en projectbouw kan je op de BIS bewonderen. Net als alle andere bouwbedrijven vindt Bostoen ook moeilijkheden om geschikte metselaars te vinden. “Het gevolg waren lange wachttijden, maar dat probleem is opgelost”, weet Joost Verbeke. “Wij hebben een mechanische metselmachine aangekocht die de binnenmuren met isolerende stenen kan metselen. Wij moeten de stenen op een rij leggen en de machine berekent hoe hij tewerk moet gaan. De buitenmuren metselen we nog volgens de traditionele methode. Ook doen wij een beroep op goed gekwalificeerde Polen die we goed betalen en inwoon verschaffen”, aldus Verbeke.

 

Young Budget Homes (1075) - Passiefhuis in de kijker

Foto: YBH  

Steeds meer mensen zijn gewonnen voor de filosofie van passiefhuizen. De vraag naar comfortabel en gezond leven van de energie die zon en aarde helemaal voor niets geven, groeit. Niet in het minst bij Young Budget Homes (YBH). Een passiefhuis is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je energiefactuur die soms nog maar één tiende telt van wat je gewoon bent. Het codewoord bij Young Budget Homes is vakwerk. Een traditionele muur in een traditionele woning is zo’n 30 cm dik. In een passiefhuis zal die muur, door de isolatie, al snel dubbel zo dik worden. Bij vakwerk moet dat niet door de speciaal gebruikte materialen in een vakwerkmuur. YBH maakt passief wonen nu voor iedereen haalbaar door een totaaloplossing van drie versies met diverse isolatieopties aan te bieden. Met speciaal ontwikkelde software kan je bij YBH trouwens onmiddellijk laten berekenen hoeveel je investering op termijn opbrengt. Een nadeel aan een passiefhuis is de prijs. Toch lijkt deze nog mee te vallen. “Een passiefhuis is gemiddeld 15 % duurder,” becijferde Wolfgang Verraes van YBH.

Arkana

Arkana
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Houtskeletbouw
Bekijk woning

Sibomat NV

Sibomat NV
  • Nieuwbouw
  • Rustiek/Klassiek
  • Houtskeletbouw
Bekijk woning

Producten

De bijkomende kosten voor het bouwen van een woning

Ecohuis

De bijkomende kosten voor het bouwen van een woning

Kom langs in onze kijkwoningen en kijkappartementen

Bostoen

Kom langs in onze kijkwoningen en kijkappartementen

Ruwbouw of sleutel op de deur? Kies zelf de afwerking !

Sibomat NV

Ruwbouw of sleutel op de deur? Kies zelf de afwerking !

Splendid blaast de moderne bouwstijl nieuw leven in

Splendid woningbouw

Splendid blaast de moderne bouwstijl nieuw leven in

Kies voor 20 voordelen van houtskeletbouw

Dewaele Woningbouw

Kies voor 20 voordelen van houtskeletbouw

Houtskeletbouw

Arkana

Houtskeletbouw