Renoveren met een SOD of projectontwikkelaar?

Bij een renovatieproject komt heel wat kijken. Materialen kiezen, een budget bepalen, tijdelijk ongemak door de breekwerken … Niet verwonderlijk dat sommige verbouwers alles uitbesteden aan een partner die het hele proces voor hen behartigt.

"95% van onze klanten bij totale renovaties doet eerst beroep op een architect", vertelt Thijs Deburghgraeve van Ultimi totaalprojecten.

Foto: Ultimi totaalprojecten bvba  

Je kan hiervoor terecht bij een traditionele sleutel-op-de-deurfirma, maar er bestaan ook specifieke projectontwikkelaars die zich volledig toeleggen op renovatie. Waar zit het verschil en hoe maak je een keuze tussen beide opties ? SOD-bedrijf Verelst Woningbouw & Renovatie en Ultimi Totaalprojecten lichten hun manier van werken toe.

Stel, je hebt al een architect of ontwerp. Ok voor jullie?
"Zeker en vast", bevestigt Koen Van De Putte van Verelst. "Alleen als we een plan hebben, kunnen wij een voorstel en offerte uitwerken naar wens van de bouwheer. Een lastenboek en/of meetstaat is niet per se nodig. Nadien bespreken we de offerte en passen aan waar nodig."

Gaat het om een totaalrenovatie of een project van één of meerdere kamers? Verelst doet bijvoorbeeld enkel aannemingen vanaf 50.000 euro...

Foto: Verelst Woningbouw en Renovatie  

"95% van onze klanten bij totaalrenovaties doet eerst beroep op een architect", vertelt Thijs Deburghgraeve van Ultimi totaalprojecten. "Op basis van die plannen maken we een meetstaat op en stemmen we alles af: de keuze van het verwarmingssysteem, de verlichting, de materialen, het finetunen van bepaalde meubelelementen … Eens in uitvoering, laten we alle verschillende onderdelen van het project op elkaar aansluiten. Zowel praktisch, als in tijd."

... terwijl Ultimi zich richt op mensen die in een bepaalde tijdspanne en met een vooraf bepaald budget één of meerdere ruimtes willen renoveren.

Foto: Ultimi totaalprojecten bvba  

Moeten de door jullie uitgevoerde renovatieprojecten een bepaalde omvang hebben?
Verelst verzorgt de coördinatie tussen verschillende aannemers voor een totaalaanneming vanaf 50.000 à 60.000 euro.
Ultimi richt zich dan weer op verbouwers die in een bepaalde tijdspanne en met een vooraf bepaald budget één of meerdere ruimtes willen renoveren. "Dus zowel de volledige woning als enkel een keuken of badkamer. Die laatste renovaties zijn het meest ingrijpend omdat er veel vakspecifieke onderdelen aan te pas komen."

"Als klant heb je één aanspreekpunt, één juiste, vaste prijsopgave en een volledige beschrijving van de werken volgens de plannen", aldus Koen Van De Putte.

Foto: Verelst Woningbouw en Renovatie  

Wat zijn jullie grootste troeven?
Van De Putte: "Een betere planning betekent een snelle opvolging. We zorgen voor de afstemming van verschillende onderaannemers en de veiligheidscoördinatie. Ook over de EPB-regelgeving en ingenieurstudie moet de bouwheer zich geen zorgen maken. Hij krijgt één aanspreekpunt, één juiste, vaste prijsopgave en een volledige beschrijving van de werken volgens de plannen."

Deburghgraeve: "We zijn niet afhankelijk van derden, wat de planning een pak makkelijker maakt. Wij kunnen het niet maken om de chapewerken uit te stellen omdat bijvoorbeeld de elektriciteit niet klaar zit. Wij hebben immers alles in eigen hand. Je project wordt bekeken door een team van professionelen. Elk met een specialiteit voor zijn vakonderdeel."

Ultimi heeft een divers klantenbestand. "We doen zowel renovaties van villa’s of vrijstaande woningen als appartementen en rijhuisjes."

Foto: Ultimi totaalprojecten bvba  

Wat voor klanten komen bij jullie aankloppen?
Bij Verelst verbouwers die een totaalrenovatie willen of een aanbouw met aanpassingen in de woning. "Ook wel mensen die hun woning energiezuiniger en duurzamer willen maken volgens de huidige normen."

Ultimi heeft een divers klantenbestand. "We doen zowel renovaties van villa’s of vrijstaande woningen als appartementen en rijhuisjes. Mensen met een beperkt budget kiezen voor ons omdat we vooraf een prijs en tijdspanne afspreken. We beperken de bouwbeslommeringen tot een minimum. Een werfleider zorgt ervoor dat alles vlot verloopt."

Welke begeleiding krijgen de klanten?
"Er is één aanspreekpunt die alle vragen beantwoordt", vertelt Van De Putte. Ervaren projectleiders maken de planning op en voeren eventuele aanpassingen onmiddellijk door.

Ultimi stemt de begeleiding af op de wens van de klant. "Voor zij die een volledige begeleiding willen, bekijken we de plannen kritisch, adviseren we op technisch vlak, en in de keuze van materialen, kleuren, vormen en afwerkingen. Verder assisteren we bij het aanvragen van premies of nutsvoorzieningen bij de desbetreffende maatschappijen."

Splendid woningbouw

Splendid woningbouw
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Traditioneel
Bekijk woning

Verelst Woningbouw en Renovatie

Verelst Woningbouw en Renovatie
  • Renovatie
  • Modern/Hedendaags
  • Traditioneel
Bekijk woning

Producten

Kies voor een groot bouwproject: veel troeven, geen stress!

Splendid woningbouw

Kies voor een groot bouwproject: veel troeven, geen stress!

Nul-Energiewoning

Arkana

Nul-Energiewoning

Voor, tijdens en na de bouw van uw woning, blijven uw wensen het centrale punt.

Blavier

Voor, tijdens en na de bouw van uw woning, blijven uw wensen het centrale punt.

Verbouwingen / aanbouw: van kleine renovatie tot uitbreiding van uw woning

Hustings Bouwgroep

Verbouwingen / aanbouw: van kleine renovatie tot uitbreiding van uw woning

Onze service is maatwerk en advies bij uw nieuwbouwproject

Danneels

Onze service is maatwerk en advies bij uw nieuwbouwproject

De bijkomende kosten voor het bouwen van een woning

Ecohuis

De bijkomende kosten voor het bouwen van een woning