Sleutel-op-de-deur - Batibouw 2008

BIK Woningen - Paleis 5, stand 515

8.000 woningen in 35 jaar tijd

Foto: BIK Woningen  

BIK Woningen kan een groot palmares voorleggen. Sinds 1972 bouwde de Sleutel-op-de-deurfirma al 8.000 woningen in België. BIK omschrijft zijn bouwstijl als traditioneel, niet ouderwets maar actueel. Je kan er terecht voor een uitgebreide informatiemap met type-plannen. Deze plannen dienen enkel om een idee te geven van de prijs/kwaliteitsverhouding: op verzoek wordt steeds gratis en vrijblijvend een gepersonaliseerd voorontwerp uitgewerkt.
BIK Woningen beschikt daarnaast over een hele reeks kijkwoningen die tijdens bepaalde weekends, maar ook na afspraak, te bezoeken zijn. Al deze woningen zijn stijlvol ingericht en vormen een bron van inspiratie voor je bouwplannen.

Foto: BIK Woningen  

Terugbetaling van je woonkrediet gedurende eerste jaar

BIK betaalt het woonkrediet van klanten gedurende het eerste jaar terug. Deze Batibouwactie loopt nog tot 15 april. Iedereen die in tot dan een studieovereenkomst of een aannemingsovereenkomst met ondertekent, krijgt gedurende het eerste jaar de maandelijkse aflossing van zijn hypothecair krediet – met een maximum van 1.000 euro per maand – terugbetaald.

T.Palm - Paleis 8, stand 316

Maak van je woning een lage energiewoning

Foto: T.PALM SA  

T.Palm differentieert zich al geruime tijd in zijn marktsegment met een performant lastenboek inzake energiebesparing. Tijdens Batibouw gaat het bouwbedrijf nog een stapje verder en stelt de kandidaat-bouwers een addendum bij het lastenboek voor om van de woning een lage energiewoning te maken.
Zo voorziet het addendum in mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning, muurisolatie van 10 cm, dakisolatie van 20 cm, een goede vloerisolatie en een doorgedreven luchtdichte constructie. Het bedrijf investeerde zelfs in een machine om de luchtdichtheid van zijn gebouwen te testen. Dankzij deze inspanningen kan T.Palm woningen – met een bewoonbare oppervlakte variërend van 180 tot 200 m² aanbieden - die een K-waarde 35 en een E-peil 65 halen.
Het stookolieverbruik voor de verwarming wordt zo beperkt tot 6 à 6,5 l/m², of tot 9 l/m² wanneer de verwarmingsinstallatie ook het sanitair warm water produceert. T.Palm maakt zich sterk dat de kandidaat-bouwers de meerkost voor deze lage energiewoning in minder dan 8 jaar hebben terugverdiend door de besparing op hun energiekosten. Op 20 jaar tijd zou je zelfs tot 68.000 euro kunnen besparen. UNKNOWN

Foto: T.PALM SA  

-50% of tot 5.000 euro korting op energiepack

Wie een T.Palmwoning koopt, kan er zich ook een energiepack bij aanschaffen. Dit is: isolatie van buitenmuren (10 cm), aanbrengen van polyurethaanlaag in de vloer (7 cm), ventilatiesysteem met dubbele stroom en warmterecuperatie (systeem D), verregaande luchtdichtheid van het verwarmde volume met test en certificaat. Ter gelegenheid van Batibouw biedt T.Palm zijn energiepack aan tegen 50% van de prijs, goed voor een rechtstreekse besparing van +/- € 5000. Dit vormt een unieke kans om energie te besparen in een woning en om een fraaie bijdrage te leveren aan een gezonder milieu!

Durabrik - Paleis 8, stand 210

Nieuwe bouwconcepten in de kijker

Foto: Durabrik Bouwbedrijven nv  

Sleutel-op-de-deurfabrikant Durabrik maakt van Batibouw gebruik om zijn 'kijkstraat' in Drongen bij Gent in de spotlights te zetten. In de straat worden binnenkort vier kijkwoningen voor het publiek toegankelijk, allemaal in een eigen specifieke stijl. De verschillende bouwconcepten vertegenwoordigen elk een eigen levenswijze. Maar uiteraard kunnen de diverse stijlen ook onderling gecombineerd worden.
De bouwelementen uit Silver zullen wie geïnteresseerd is in voortuitziend bouwen aanspreken. Typische kenmerken zijn toegankelijkheid, compactheid en onderhoudsvriendelijkheid. In het Family-concept staan elementen als veiligheid en ontspanning centraal. Voor diegenen die willen onthaasten met een moderne mix van wellness en domotica is Domo het ideale concept. Het laatste bouwconcept heet Eco en scoort uiteraard erg goed wat energiezuinigheid betreft. UNKNOWN

Niets dan lachende gezichten op de Durabrik-stand: Jean-Alain Bovry, Jean-Louis Boucau, Maai Waelkens en Fabian Timmermans.

Foto: Durabrik Bouwbedrijven nv  

Gratis meerwaardepakket

Durabrik biedt op Batibouw méér voor dezelfde prijs met het Power Pack (onder meer extra isolatie, badkamerbudget...). Voor elk van de 4 concepten is zo een upgrade- / meerwaardepakket uitgewerkt: Eco Power Pack, Silver Power Pack, Domo Power Pack en Family Power Pack. Bovendien kan je zo zelf kiezen welke van de 4 concepten jouw voorkeur geniet.

ARB Woningbouw - Paleis 8, stand 224

Enkel nog lage energiewoningen

Foto: ARB Woningbouw BVBA  

Het Limburgse ARB Woningbouw bouwt uitsluitend nog lage energiewoningen. Het bedrijf werkte hiervoor een gepatenteerd systeem uit. Dat laat toe constructies op te richten met K-waarden variërend van 30 tot 15, afhankelijk van de gekozen materialen. Het systeem garandeert ook een snellere montage dan bij traditionele woningbouw en is minder weersafhankelijk. Het geheim schuilt in de combinatie van een thermoblok met een lage lambdawaarde (0,18) en een isolatiesysteem van waterafstotende EPS-platen met een lage lambdawaarde (0,035).
Deze isolatieplaten zijn bovendien voorgefreesd om gebakken steenstrips in te verwerken. Voor gepleisterde muren worden ongefreesde platen gebruikt. Het nieuwe procédé werd grondig getest door verschillende Europese instituten. Voor het dak worden geprefabriceerde gebinten gebruikt die ruimte laten voor een dakisolatie van minimaal 20 cm. Ook het isolatiewaarden van het buitenschrijnwerk werden grondig uitgekiend: de pvc-profielen hebben een energieprestatie van 1,3 W/m²K, de beglazing heeft een u-waarde van 0,6 of 1,0 W/m²K. Deze doorgedreven isolatie van de woning laat toe te besparen op de energiefactuur. UNKNOWN

Luc Van Deurse

Foto: ARB Woningbouw BVBA  

ARB betaalt twee jaar lang je verwarmingskosten

Om je nog meer te doen besparen op je energiefactuur, neemt ARB Woningbouw 2 jaar lang de verwarmingskosten van de kandidaat-kopers die beslissen tussen 28 februari en 15 april 2008 voor haar rekening.

Woningbouw Huyzentruyt - Paleis 8, stand 206

Begeleiding van persoonlijke adviseur

Op de stand van Huyzentruyt werden we verwelkomd door Peter Van Poucke en Nathalie Desmedt.

Foto: Groep Huyzentruyt nv  

Woningbouw Huyzentruyt bouwt sleutel-op-de-deur, maar niet in de enge zin van de betekenis. Wie wil kan in een woonconcept stappen dat van a tot z geregeld is. Alles wordt voor tot in de puntjes in orde gebracht. Anderzijds is het ook mogelijk om je eigen accenten te leggen, de inrichting aan te passen aan je eigen familiesituatie of levensgewoonten. Tijdens het bouwproces wordt een persoonlijke adviseur aangesteld die je doorheen het hele bouwproces zal begeleiden. Hij blijft ook na de oplevering beschikbaar om tips of bijkomende informatie te geven. Die geïntegreerde aanpak met een begeleiding van start tot oplevering is uw zekerheid dat alles naar wens verloopt. UNKNOWN

Thuis Best - Paleis 8, stand 107

Drie extra troeven

Foto: Thuis Best  

Op de stand van Thuis Best kan je terecht voor een groot gamma aan plannen die als basis kunnen dienen voor een persoonlijk ontwerp. Voordeel is dat deze hoge studiekosten overbodig maakt. Je kan er ook uit een ruim assortiment aan materialen kiezen. Thuis Best is geen coördinatiebedrijf, maar een aannemersbedrijf dat op traditionele manier bouwt. Deze factoren zorgen ervoor dat de kosten voor de klant beperkt blijven, luidt het. Thuis Best bouwt in de provincies Limburg en Luik plus de provincies Antwerpen en Brabant tot aan de as Antwerpen-Mechelen-Brussel-Nijvel.
Het sleutel-op-de-deurbedrijf pakt uit met de volgende drie troeven: extra thermische isolatie op de volledige verdiepingsvloer met een verwarmde vloer in de badkamer - keuken met ingebouwde vaatwasser met laag waterverbruik - vlakke plaatradiatoren in keuken, woonkamer en hal. UNKNOWN

Foto: Thuis Best  

Gratis designradiator

De actie met de drie troeven loopt nog tot 31 maart. Daarnaast ontvangen nieuwe klanten tijdens de Batibouw-dagen een tegoedbon voor een gratis designradiator.

Ecohuis - Paleis 8, stand 303b

Meer dan milieuvriendelijk

Vragen over houtskeletbouw en de aanpak van Ecohuis? Dirk Boeckxstaens en Johan Plees staan klaar om je van antwoord te dienen.

Foto: Ecohuis  

Op Batibouw kan je ook kennismaken met Ecohuis. Deze firma met 25 jaar ervaring gaat er prat op dat ze om je huis te bouwen amper tien tot twaalf weken nodig hebben. Kenmerkend voor Ecohuis is de houtskeletbouw. Dat zorgt voor extra besparingen in huur- en financieringskosten. Door de dubbele isolatie in de buitenmuur en de optimale isolatievoorzieningen verkrijg je een uitzonderlijke energiekostbesparing. Een ander voordeel hiervan is de zeer snelle opwarming tot de comforttemperatuur, een aangenaam warmtegevoel in de winter en een koele woning in de zomer.
Ecohuis werkt altijd met een vaste prijs en begeleidt bouwers en verbouwers gedurende het hele verloop van het bouwproject. Een vertrouwenspersoon staat je gedurende het hele verloop van de bouw van je woning op. Daarnaast werkt deze firma op maat, volgens je budget en specifieke wensen. UNKNOWN

Woningen Blavier - Paleis 8, stand 310

Thermowoning: energiezuining door extra isolatie

Verkoopsdirecteur Nic Smets

Foto: Blavier  

Woningen Blavier stelt het vernieuwend concept van de ‘Thermowoning’ voor. Kenmerkend aan deze woning is de extra energiebesparing door extra isolatie. Een Thermowoning biedt een nog efficiëntere isolatie zodat de klanten voor het leven over een energiezuinige woning beschikken. Deze woning beschikt onder meer over 18 cm dak-, 6cm spouw- en 7cm vloerisolatie (PUR). Ten slotte brengen ook de ramen met dubbele beglazing en K-waarde 1.1 hun steentje bij aan de creatie van het “hitteschild” van een woning die anticipeert op normen van de toekomst.

5 jaar gratis verwarming

Wie gedurende Batibouw een woning koopt bij Blavier krijgt een uitzonderlijke korting in de vorm van vijf jaar gratis verwarming. De waarde van die terugbetaling wordt berekend op basis van enkele parameters waaronder een referentie van de mazoutprijs (hoger dan de huidige prijs), een gemiddeld energieverbuik per vierkante meter... De terugbetaling gebeurt onmiddellijk. Hierdoor komt een belangrijk budget vrij op het ogenblik dat de klanten het het hardst nodig hebben.

Arnou Bouwkantoor - Paleis 8, 323

Betaalbare woning voor tweeverdien

Patrick De Wolf

Foto: Arnou  

Bouwkantoor Arnou bouwt volledig traditioneel, steen per steen. Ervaren vaklui, de kwaliteit van de verwerkte grondstoffen en de ‘knowhow’ van de modernste constructietechnieken moeten er voor zorgen dat uw huis er zo snel mogelijk staat en dit volgens de regels van de kunst. Bouwkantoor Arnou stelt een team specialisten ter beschikking die je begeleidt vanaf het prille voorontwerp tot en met de voorlopige oplevering. Van bij de aankoop van uw bouwgrond, staan wij reeds klaar met adviezen. Notariële problemen, leningen, bouwaanvraag, premies, btw, administratie, deze hoofdbrekens nemen wij graag van U over. Bij elke offerte kan je zien hoe het huis van je dromen eruit ziet dankzij een gratis 3D-visualisatie. "Wij streven ernaar om ondanks de massa aan reglementeringen die ze bouwer opleggen een kwalitatieve woning tegen betaalbare prijs aan te bieden", weet Patrick De Wolf.

Batiplan - Paleis 8, stand 112

Grote flexibiliteit

Foto: Batiplan  

"Wij creëeren woningen volgens de leefgewoontes van de klant", zegt Kurt De Backer van Batiplan. "Wij bieden de klant veel flexibiliteit en werken op maat. Het voorontwerp is bij ons gratis. Onze projecten situeren zich vooral in Oost- en West-Vlaanderen plus Henegouwen. Philips

Kurt De Backer

Foto: Batiplan  

6 jaar verwarming gratis

Batiplan biedt kopers van een woning bij hun gedurende Batibouw drie cadeaus aan: de sleutel-op-de-deurfirma betaalt je zes jaar verwarming terug. Dit geld krijg je al van bij de start van de bouw. Daarnaast zijn de woningen uitgerust met standaard vloerverwarming en een zonneboiler.

AVL Woningbouw - Paleis 8, stand 216

Compactwoning van 100.000 euro voor alleenstaanden en éénoudergezinnen

Foto: AVL Woningbouw  

AVL houdt wonen betaalbaar met de compactwoning. Voor 100.000 euro (excl grond en btw) is deze woning van de jouwe. Deze panden met een bewoonbare oppervlakte van 108 m² worden op Batibouw gelanceerd. Twee uitvoeringsversies zijn beschikbaar: de mini-pastorie en de eigentijdse versie.

Nancy Aerts en Peter Maene

Foto: AVL Woningbouw  

Betalen bij verhuis

Wie tot 15 april n zee gaat met AVL Woningbouw en de werken opstart in 2008, krijgt maar één factuur. Deze moet je pas betalen als je in je nieuwe woning gaat wonen. De factuur gaat dus pas op de post na de oplevering.

Belim - Paleis 5, stand 111

Op de ingeslagen weg verder

Pieterjan Windey

Foto: Belim Bouwteam NV  

"Wij werken nog altijd volgens de traditionele manier. De cijfers bewijzen dat dit de juiste is. Wij gaan op de ingeslagen weg verder", aldus Pieterjan Windey. "Een professionele coördinatie en nauwlettende opvolging garanderen de bouwheer een hoogstaande kwaliteit van het bouwproject in al zijn facetten. Belim neemt bovendien alle technische rompslomp van de bouwheer en de architect op zich. Zo kan de architect zijn aandacht toespitsen op de realisatie en de creatieve uitwerking van de wensen van de bouwheer."

Stessens - Paleis 8, stand 222

Woning op maat

Foto: Bouwbedrijf Stessens  

Het familibedrijf Stessens is gespecialiseerd in het bouwen van traditionele woningen volgens het sleutel-op-de-deurprincipe. Toch ben je bij Stessens niet gebonden aan bepaalde typeplannen of bouwstijlen. Je kiest bij Stessens voor een woning op maat, die naar je eigen wensen en smaken wordt afgewerkt.

Superhuis - Paleis 8, stand 303

Meer focus op energie

Superhuis is een sleutel-op-de-deurfirma in de traditionele zin van het woord. Commercieel afgevaardigde Dirk Taeymans liet ons weten dat het bedrijf tegenwoordig veel nadenkt over energie en zijn realisaties dus afstemt op de huidige vraag naar energiezuinige woningen.

Livingwood - Paleis 8, stand 100

Houtskelet met goede akoestische eigenschappen

Bouwadviseur Benny De Smedt.

Foto: Livingwood  

Houtskeletbouwer Livingwood stelt op Batibouw zijn beproefde concept met extra muurisolatie voor. Extra omdat er twee OSB-platen gebruikt worden in plaats van één. Gevolg: betere thermische én akoestische prestaties. Nog merkwaardig zijn de akoestisch isolerende chape in de realisaties van Livingwood en de evenwaardige opbouw van de eerste verdieping en de zolderverdieping, waardoor ook die laatste als een volwaardige ruimte beschouwd wordt.

Dewaele Bouwbedrijven - Paleis 5, stand 207

Genomineerd voor de mooiste beursstand

Een goede stand trekt de aandacht. Dat mag zeker gezegd worden van de beursstand van Dewaele Bouwbedrijven dat dit jaar genomineerd is voor de Batibouw communication award voor de mooiste stand. Met ruim 60 jaar activiteit hoort Bouwbedrijf Dewaele bij de pioniers in de houtskeletbouw in België. Dewaele Bouwbedrijven is ontstaan in de dertiger jaren uit een lokale schrijnwerkerij, maar intussen bouwt Dewaele Bouwbedrijven houtskeletwoningen in België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk. AL-AL

Tradiplan - Paleis 8, stand 304

Gezellig en intiem

Foto: Tradiplan  

Geen schreeuwerige toestanden op de stand van Tradiplan, maar wel een sobere, intieme stand waar de potentiële bezoekers ontavngen worden in een gezellig en warm interieur. Op die manier laat Tradiplan meteen zien dat het de lat hoog legt en kwalitatieve maar gezellige woningen nastreeft.

Duro-Home - Paleis 8, stand 308

Ruim aanbod van bouwgronden

Foto: Durahome  

Duro-Home dat intussen vijf vestigingen telt in ons land, is ook dit jaar weer van de partij op Batibouw. Je vindt deze sleutel-op-de-deurbouwer terug in paleis 8. Op de stand van Duro-Home kom je niet alleen alles te weten over de aanpak van Duro-Home, maar kan je ook kijken welke bouwgronden ze nog in portefeuille hebben.

Team Construct - Paleis 8, stand 320

Gratis zonne-energie

Marc Crahay

Foto: TeamConstruct  

Op de stand van Team Construct was het onder meer Marc Crahay die ons te woord stond. Hij vertelt ons dat zijn firma een extra inspanning wil leveren om zijn klanten warm te maken voor energiezuinige investeringen. Team Construct zelf geeft het goede voorbeeld door elke nieuwe klant een gratis zonneboilersysteem aan te bieden.

Splendid woningbouw

Splendid woningbouw
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Traditioneel
Bekijk woning

Thuis Best Woningbouw

Thuis Best Woningbouw
  • Nieuwbouw
  • Rustiek/Klassiek
  • Traditioneel
Bekijk woning

Producten

Een Bijgebouw in houtskeletbouw

Ralus Houtskeletbouw

Een Bijgebouw in houtskeletbouw

Hoeveel kost een houtskeletbouw?

Dewaele Woningbouw

Hoeveel kost een houtskeletbouw?

Verbouwingen / aanbouw: van kleine renovatie tot uitbreiding van uw woning

Hustings Bouwgroep

Verbouwingen / aanbouw: van kleine renovatie tot uitbreiding van uw woning

Kom langs in onze kijkwoningen en kijkappartementen

Bostoen

Kom langs in onze kijkwoningen en kijkappartementen

Mijn project Sleutel-op-de-deur helpt je bouwen. Bestel het nu

Verstandig Bouwen

Mijn project Sleutel-op-de-deur helpt je bouwen. Bestel het nu