Sleutel-op-de-deur - Batibouw 2010

Durabrik - Paleis 8, stand 212

Durabrik doet nieuwe strategie uit de doeken

Foto: Durabrik Bouwbedrijven nv  

Op Batibouw staat Durabrik new style centraal op de stand van Durabrik. De unieke benadering van Durabrik heeft duidelijke voordelen voor de klant. De vernieuwende woonoplossingen van Durabrik krijgen heel concreet gestalte in de Kijkstraat met 4 inspirerende woningen en in het nieuwe hoofdgebouw.

Van veraf zichtbaar zie je in de gevel van het nieuwe hoofdgebouw een ‘Blanco Huis’, met als vorm de contouren van een woning. Deze vergaderruimte in glas symboliseert de maagdelijkheid van elk woonconcept. Het bedrijf biedt een kader ,dat de klant naar eigen smaak en behoeften kan invullen. Met één aanspreekpunt, vaste timings, vaste prijs, volledige coördinatie van de werken, complete opvolging van dossier,... zal je niet voor onaangename verrassingen komen te staan.

Deze visie op ondernemen wordt geconcretiseerd in de unieke Kijkstraat in Drongen. Vier kijkwoningen illustreren woonideeën waarin klantgerichtheid centraal staat. De vier woonconcepten hebben elk een naam, zoals ze ook beantwoorden aan verschillenden woonvoorkeuren en –noden: domo (uitgesproken wooncomfort), eco (ultieme energiezuinigheid), family (kindvriendelijk) en silver (afgestemd op de noden van de oude dag).
Meer info op Durabrik

Dewaele Bouwbedrijven – Paleis 5, stand 207

Integrale oplossing voor passiefwoningen

Pieter Devos

Foto: Dewaele Woningbouw  

In 2010 pakt Dewaele uit met een integrale oplossing voor passiefwoningen. Eerst en vooral stelt Dewaele op Batibouw een nieuwe buitenwand voor, waarbij de totale wanddikte uitkomt op 48, 5 cm. Door een dubbele laag rotswol in een vernieuwend, geschrankt skelet te plaatsen, bereikt Dewaele een schitterende U-waarde van 0,127.

Daarnaast zet Dewaele ook in op een zo hoog mogelijke luchtdichtheid. Met een leidingspouw in de buitenwanden en in de plafonds scoort Dewaele twee keer. Een energiezuinig ventilatiesysteem met warmte recuperatie en een hoog rendement, is onontbeerlijk voor een optimale leefomgeving. Daarnaast weerspiegelt het ecologisch bewustzijn zich ook in tal van “groene” oplossingen zoals regenwaterrecuperatie, warmtepom en zonneboiler.

Op Batibouw pakt Dewaele uit met een splinternieuwe beurststand, waar ook de vernieuwde huisstijl en het nieuwe campagnebeeld zullen voorgesteld worden. Op de beursstand zelf zullen de volgende stappen in ecologische houtskeletbouw te bewonderen zijn.
Meer info op Dewaele Bouwbedrijven

AVL Woningbouw – Paleis 8, stand 204

AVL maakt woningen helemaal ‘eco-ready’

Foto: AVL Woningbouw  
Foto: AVL Woningbouw  

Met een volledig pakket voorzieningen maakt AVL Woningbouw woningen al helemaal ‘eco-readyTM’. Daardoor kan je zonder grote kosten zelf bepalen wanneer je later wil investeren in energiezuinige oplossingen met een bewezen rendement.

Misschien zijn bouwlustigen, die nu de drempel naar forse investeringen nog te hoog vinden, binnen 5 tot 10 jaar wel bereid dit te doen. Maar dan beginnen met kappen en breken zou zonde zijn van het nieuwe huis en zou de verbouwfactuur onnodig doen stijgen. AVL Woningbouw heeft daarom een unieke oplossing klaar. De nieuwe woningen van AVL Woningbouw kunnen helemaal ‘eco-readyTM’ gemaakt worden. Dat wil zeggen dat alle voorzieningen voor energiezuinige investeringen op voorhand worden aangebracht.

Het is een optiepakket dat toelaat om in een latere fase zonder extra kosten toch alle toepassingen uit te voeren. Op die manier kunnen bouwers hun volledig budget spenderen aan de huidige noden en kunnen ze op termijn investeren in alternatieve energiebronnen met een hoog rendement.
AVL Woningbouw

Woningen Blavier – Paleis 8, stand 310

Blavier lanceert nieuwe catalogus op Batibouw

Foto: Blavier  
Foto: Blavier  

Woningen Blavier stelt op Batibouw de nieuwe catalogus 2010 voor, waarin kandidaat-bouwers al een modelhuis vanaf 91.215 euro vinden. De catalogus 2010 toont unifamiliale woningen voor elk budget, gemiddeld 10 tot 15 % goedkoper dan de gangbare tarieven én dit zonder toegevingen te doen op kwaliteit.

91.215 euro is de basisprijs voor de instapwoning die Woningen Blavier in zijn catalogus voorstelt. Uiteraard kunnen kandidaat-bouwers dit voorstel nog naar eigen wens personaliseren. Het project wordt aangepast conform bouwvoorschriften en lokale regelgeving.

Deze sleutel-op-de-deur woning heeft een bewoonbare oppervlakte van 110 m², met op het gelijkvloers de hall, een toilet, een leefruimte met open keuken en een berging/wasplaats. Op de etage zijn 3 slaapkamers en de badkamer voorzien.
Woningen Blavier NV

3D-televisie

Woningen Blavier toont bouwers hun droomwoning met de hulp van een 3D-televisie. Kandidaat-bouwers krijgen een zicht van 360° op modellen van een aantal typewoningen die als het ware uit het scherm springen, zonder 3D-brilletje.

Ecohuis - Paleis 8, stand 224

Houtskeletbouw op maat

Foto: Ecohuis  

Valere Vanheusden en Marc Vermotte op de Ecohuisstand.

Foto: Ecohuis  

Ecohuis maakt lage-energiewoningen op basis van houtskeletbouw. Het bedrijf omschrijft zijn grote voordelen als volgt:

 • Traditionele houtskeletbouw op maat
 • Zeer korte bouwtijd
 • Dubbel geïsoleerde woningen
 • Droge woningen
 • Correcte afspraken en prijzen
 • Persoonlijke begeleiding en opvolging
 • Dezelfde kwaliteit voor alle woningen

Van winddicht tot een betaalbare luxueuze afwerking en een architecturale vrijheid. Ecohuis werkt op maat, volgens je budget en specifieke wensen. Een EcoHuis-houtskeletruwbouw is mogelijk ook een optimale start voor de 'doe-het-zelver' en biedt vele voordelen voor het verder afwerken van je woning.
Meer info op Ecohuis

Arnou Bouwkantoor - Paleis 8, stand 323

Nieuw kijkboek 2010

Foto: Bouwkantoor Arnou  
Foto: Bouwkantoor Arnou  

Arnou presenteert op Batibouw het nieuw kijkboek 2010. Met deze nieuwe brochure loodst de sleutel-op-de-deurbouwer je door een aantal woonideeën.

De gratis brochure staat vol met voorbeeldplannen van diverse bouwstijlen. Je kan alvast wegdromen bij de vele foto's en duidelijke grondplannen van elke voorgestelde woning. Van bescheiden ééngezinswoning tot riante villa, van super modern over klassiek, fermette en cottage naar Spaans en pastorie, Arnou bouwt volledig op maat en dit steen per steen.
Meer info op Arnou Bouwkantoor

Woningbouw Huyzentruyt – Paleis 5, stand 515

Modula en Modus woonconcept in première

Foto: Groep Huyzentruyt nv  

Davy Dheedene, Angelique Desmedt, Peter Van Poucke en Gerard Wittevrongel.

Foto: Groep Huyzentruyt nv  

Modula is een moderne, modulaire woning die je zelf kan samenstellen volgens je wensen en budget. Huyzentruyt vertrekt steeds van een volledig uitgeruste basiswoning. Deze kan op zichzelf gebouwd worden. Ze kan ook aangevuld worden met modules naar wens. Elke module heeft een vaste prijs. Enkele voorbeelden: woonkamer- of bureaumodule, keukenmodule, slaapkamermodule, garagemodule, hellend dak, kelder, …

Modus is een nieuw bouwconcept waarbij Huyzentruyt grond, een afgewerkte woning én alle kosten aanbiedt vanaf € 150.000 (afhankelijk van ligging en grondoppervlakte). Modus is een antwoord op de vraag van steeds meer mensen naar een betaalbare en vooral haalbare nieuwbouwwoning. Een moderne woning op maat van een breed publiek en meteen ook een leuk alternatief voor wie houdt van het sociale contact en liever niet in een appartement gaat wonen.
Woningbouw Huyzentruyt

T.Palm - Paleis 8, stand 216

Energievriendelijke woning

Foto: T.PALM SA  
Foto: T.PALM SA  

Het basisbestek van T.Palm biedt goede prestaties op vlak van energiebesparing. Het behelst onder meer een c-ventilatiesysteem, dakisolatie van 20 cm, 7 cm buitenmuur isolatie, vloerisolatie van 7 cm...

Om de klanten te behoeden voor de bruuske stijgingen van de energieprijzen, stelt de specialist in traditionele bouwprojecten een addendum voor bij zijn bestek onder de naam ‘energievriendelijke woning’. Het addendum vertegenwoordigt een heus ‘energiepack’ en bundelt diverse elementen die onontbeerlijk zijn voor het bouwen van een woning die weinig energie nodig heeft.

Het gaat om de volgende elementen: isolatie van buitenmuren (10 cm), aanbrengen van polyurethaanlaag in de vloer (10 cm), ventilatiesysteem met dubbele stroom en warmterecuperatie (systeem D), verregaande luchtdichtheid van het verwarmde volume met test en certificaat. De eigenschappen van de energievriendelijke woning van T.Palm: Netto energiebehoefte voor verwarming, equivalent van 6 liter stookolie/m²/jaar, isolatiewaarde van ±30K, E-peil ± 60.
T.Palm

Gratis vloerverwarming

Bouw een lage energiewoning met T.Palm en geniet van gratis vloerverwarming! Vraag naar de details en voorwaarden op de stand van T.Palm op Batibouw.

Groupe Jumatt - Paleis 8, stand 214

Lage energiewoning in houtskeletbouw

Patrice Clement.

De hoofdzakelijk in Wallonië actieve sleutel-op-de-deurbouwer Groupe Jumatt bouwt lage-energiewoningen in houtskeletbouw.

Welzijn en energiezuinig zijn voor jou dé codewoorden in de zoektocht naar een nieuwe woning? Kies dan voor een houtskeletbouw. Jumatt garandeert een budgetvriendelijke en energiezuinige woonst met een maximum stookolieverbruik van 5 l/m2. Betalen doe je pas bij het overhandigen van de sleutels.
Jumatt SA

Young Budget Homes – Paleis 8, stand 321

Bouwen in Team

Foto: YBH  

YBH ontwikkelde de Design-Build Team formule, waarbij er via een aanpak in bouwteam in houtramenbouw een kant-en-klaar project gerealiseerd wordt met garanties wat de kostprijs, de uitvoeringstermijn en de certificering betreft.

In het bouwteam wordt de kennis en kunde van de opdrachtgever, ontwerper, uitvoerder en techniekendeskundige gebundeld. Nieuw is dat bouwheren en hun architect nu bij YBH ook zonder Design-Build Team een laagenergetische of passieve houtbouwconstructie met garantie kunnen krijgen. Via afzonderlijke aanneming nemen zij dan zelf een aantal werken voor hun rekening. Deze keuze vertaalt zich in een kostenbesparing van circa 10 %.
Meer info op YBH

SuperHuis - Paleis 8, stand 225

Win een superhuis

Foto: SuperHuis  

SuperHuis woningbouw is gespecialiseerd in de bouw van eengezinswoningen van hoogstaande kwaliteit. 2010 is voor SuperHuis een speciaal bouwjaar. Via het programma Huizenjacht zal VT4 een wedstrijd organiseren 'win een superhuis' Iedereen kan deelnemen aan deze wedstrijd.
Meer info op Superhuis

Gert Van Mechelen, Johan Plees en Werner Seels

Foto: SuperHuis  

Bekende VT4-gezichten in een superhuis

Op donderdag 4 maart komen de bekende VT4-gezichten van Huizenjacht naar de SuperHuis-stand op Batibouw en dit van 19.00 uur tot 22.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

BIK Woningen - Paleis 5, stand 610

Modulaire Flex woningen

Foto: BIK Woningen  

Verkoopmanager Eric Hoebeeck.

Foto: BIK Woningen  

Onder de noemer FlexX heeft BIK Woningen een gamma modulaire woningen ontwikkeld. De lancering gebeurt op Batibouw 2010. Met de aanpasbare Flex formule kan je zelf modulair je woning samenstellen, in lijn met je beschikbare bouwbudget én met je specifieke woonwensen. Met Flex vertrekt elk woningontwerp vanuit een volledig uitgeruste basiswoning. Zeer veel aandacht ging uit naar een optimale benutting van de beschikbare woonvolumes en oppervlakte. Er werd naar gestreefd om de basisprijs van de woning zo laag mogelijk te houden. Deze volwaardige basiswoning kan op zichzelf gebouwd en afgewerkt worden. Maar ze kan ook uitgebreid worden.

Bijzonder aan de Flex woningen is de modulaire uitbreidbaarheid. Je kan je woning volledig naar wens samenstellen. Er zijn verschillende uitbreidingsmodules: een woonkamermodule, een carportmodule, een garagemodule, een hellend dak,… Het systeem laat toe om de bouwwerken –en dus ook de kost van de woning- te spreiden in de tijd. Bij de bouw van de basiswoning kunnen reeds de nodige voorbereidingen voorzien worden om later een module bij te bouwen.

De woningen, die de namen Tenuto, Allegro, Adagio, Brio, Vivo en Largo meekregen, zijn ontworpen om een breed publiek aan te spreken. Zowel naar ontwerp en uitzicht als naar architectuur en bouwstijl. Zo is een Flex woning makkelijk af te stemmen op de geldende bouwvoorschriften. Slim bouwen, het motto van BIK Woningen, betekent vooral ook compact bouwen. Dank zij het doordachte concept scoren de Flex woningen bijzonder hoog op vlak van isolatie en energieprestatie.
Meer info op BIK Woningen

Woningbouw Vandenwijngaerden – Paleis 8, stand 116

Woningbouw Vandenwijngaerden debuteert op Batibouw

Foto: Woningbouw Vandenwijngaerden  

Woningbouw Vandenwijngaerden prijst zich op Batibouw aan als een creatieve sleutel-op-de-deurfirma die niet vies is van maatwerk. "Een huis met een identiteit behoort meer dan ooit tot de mogelijkheden," aldus Vandenwijngaerden.

Het bedrijf noemt zich toonaangevend voor de tijdloos chic klassieke stijl: manoir, pastorij, Engels, hedendaags,… Projecten van moderne realisaties behoren ook tot de referenties. Markante architectuur in kubistisch, extravagant of sober, strak en rechtlijnig design. De aanpak van Vandenwijngaerden beperkt zich niet tot (ver)nieuwbouwprojecten.

Ook je interieur kunnen ze aanpakken. De interieurafdeling verzorgt het ontwerp, de coördinatie en de uitvoering van een instapklare woning met karakter. Van keuken tot badkamer, van trap tot maatkast, van vloerbedekking tot raamdecoratie, van schilderwerken tot huislinnen. Persoonlijkheid voor de buitenomgeving kan ook. Vandenwijngaerden geeft vorm aan tuin, zwembad en poolhouse of orangerie.

Meer info op Woningbouw Vandenwijngaerden

Livingwood Bouwbedrijven - Paleis 8, stand 100

Houtskeletbouw vanaf 1.150 euro/m² bewoonbare oppervlakte

Foto: Livingwood  

Op de stand van Livingwood Bouwbedrijven maak je kennis met traditionele houtskeletbouw. Centraal op de stand staat een demonstratieopstelling van een muuropbouw met leidingenspouw. Deze heeft een specifieke opbouw, met aan de binnenkant van de muur nog een extra spouw om elektrische en andere leidingen in weg te werken. Hét voordeel hiervan is dat de kabels voor de technische installaties de isolatielaag niet hoeven te doorboren, wat uiteraard weer leidt tot een beter E-peil. In de luchtspouw tussen het houtskelet en de gevelafwerking van bijvoorbeeld bakstenen komt pur-isolatie, maar indien de klant dat wenst kunnen nog andere, meer ecologische isolatiematerialen worden toegepast. De binnenafwerking van gipskartonplaten komt niet rechtstreeks op de houtskeletstructuur, en dat heeft een positief effect op de akoestische kwaliteiten van de woning.

Livingwood

Marchetta Villabouw - Paleis 8, stand 324

In de aanloop naar een nieuwe kijkwoning

Bij Marchetta kan je terecht voor sleutel-op-de-deurprojecten met een zeker prestige. De firma is dan ook gespecialiseerd in het bouwen van ruimere villa's, uitgerust met alles wat voor een modern comfort nodig is. De stand biedt inzage in diverse projecten van het SOD-bedrijf. Wie de mogelijkheden van Marchetta graag in het echt wil zien, kan vanaf april een kijkje gaan nemen in de nieuwe kijkwoning in Mol. De woning zal beschikken over moderne en energiezuinige technieken, zoals een warmtepomp, vloerverwarming met geïntegreerde airco, enz. Ideaal dus, voor kandidaat-bouwers die op het punt staan een aantal belangrijke knopen door te hakken...

Villabouw Marchetta

Thuis Best - Paleis 8, stand 303

Sleutel-op-de-deur zoals het hoort

Foto: Thuis Best  

Thuis Best blinkt uit in de wat compactere sleutel-op-deurwoningen. En dat is precies wat veel mensen zoeken. Profiteer daarom van Batibouw om het woningenaanbod van deze SOD-firma te leren kennen. Naast kant-en-klare bouwprojecten, kan je bij Thuis Best ook terecht voor bouwgronden.

Thuis Best

Bouwbedrijf Stessens - Paleis 8, stand 222

Sleutel-op-de-deur volgens de traditionele bouwmethode

Foto: Bouwbedrijf Stessens  

Bouwbedrijf Stessens is gespecialiseerd in het bouwen van sleutel-op-de-deurwoningen, volgens de traditionele bouwmethode. Ze zijn dus niet gebonden aan bouwstijlen, typeplannen of standaardmaten. De woning wordt geheel volgens jouw persoonlijke wensen en smaak opgericht.

Bouwbedrijf Stessens

Arkana

Arkana
 • Nieuwbouw
 • Modern/Hedendaags
 • Houtskeletbouw
Bekijk woning

Sibomat NV

Sibomat NV
 • Nieuwbouw
 • Rustiek/Klassiek
 • Houtskeletbouw
Bekijk woning

Producten

De bijkomende kosten voor het bouwen van een woning

Ecohuis

De bijkomende kosten voor het bouwen van een woning

Kom langs in onze kijkwoningen en kijkappartementen

Bostoen

Kom langs in onze kijkwoningen en kijkappartementen

Ruwbouw of sleutel op de deur? Kies zelf de afwerking !

Sibomat NV

Ruwbouw of sleutel op de deur? Kies zelf de afwerking !

Splendid blaast de moderne bouwstijl nieuw leven in

Splendid woningbouw

Splendid blaast de moderne bouwstijl nieuw leven in

Kies voor 20 voordelen van houtskeletbouw

Dewaele Woningbouw

Kies voor 20 voordelen van houtskeletbouw

Houtskeletbouw

Arkana

Houtskeletbouw