Sleutel-op-de-deur - Batibouw 2011

Woningen Blavier - Paleis 8, stand 310

Gratis audit en advies over woningoriëntatie op Batibouw

Foto: Blavier  

Woningen Blavier stelt tijdens Batibouw 2011 energie-efficiëntie centraal door zich toe te spitsen op de veelal verwaarloosde en oppervlakkig aangepakte oriëntatie en indeling van de woning. Daarom introduceert Woningen Blavier een volledig nieuwe en kosteloze dienstverlening voor alle Batibouw bezoekers: ‘woningoriëntatie audit & advies’. Hiermee kunnen bouwers aanzienlijk besparen en makkelijker aan de EPB normen voldoen zonder extra investering. Zo wil Woningen Blavier energie-efficiëntie betaalbaar houden.

Beursbezoekers kunnen op de stand van Woningen Blavier hun bestaande bouwplannen of hun toekomstig project kosteloos laten analyseren door een gecertificeerde expert. Deze adviseert hen over de optimale inplanting en indeling van de woning. De energie-efficiëntie van de woning hangt in grote mate af van de hoeveelheid licht en warmte die elke ruimte in de woning gedurende de dag nodig heeft en krijgt. Dit wordt geoptimaliseerd door te bouwen zoals men in de woning leeft, met de zon mee.

De ontbijtkamer ligt best naar het oosten gericht, de leefkamer naar het zuiden en de zitkamer, waar je eerder ’s avonds verblijft, naar het westen. De langste gevel van de woning is dan weer best zuidelijk georiënteerd en zo open mogelijk. Dit zijn uiteraard slechts enkele algemeen bekende waarheden. Woningen Blavier geeft ter gelegenheid van Batibouw een gepersonaliseerd advies, rekening houdend met het project van de bouwer.
Woningen Blavier NV

Livingwood - Paleis 8, stand 100

Houtskeletbouw op Canadese manier

Foto: Livingwood  

Livingwood werkt zijn woningen af volgens de Canadese manier. Achter de gipsafwerking komt nog een extra houten beplating in OSB. Het voordeel van deze werkwijze is dat er globaal een grotere stabiliteit bereikt wordt. Deze manier van constructie zorgt ook voor een veel betere akoestische isolatie en daarnaast maakt de extra houten beplating ook een makkelijke ophanging van materialen mogelijk. Livingwood opteerde dan ook voor deze vorm van houtskeletbouw, die gebruikelijk is in landen als Canada, de Verenigde Staten, Oostenrijk, Zwitserlan en Duitsland.

Eén van de voordelen van houtskeletbouw is de besparing op energiekosten. De hoge isolatiewaarde van het houten skelet zorgt voor het zogenaamde thermoseffect: een prettig binnenklimaat het hele jaar rond. In de zomer is het aagenaam fris terwijl het in de winter nooit echt koud wordt. Dankzij het houten skelet kan het huis ook beter ademen, met minder stofdeeltjes en dus ook een gezonder binnenklimaat tot gevolg. De besparing op energiekosten die men bij houtskeletbouw realiseert, kan oplopen tot 45% tegenover een traditioneel gemetselde woning, aldus Livingwood.

Een troef van houtskeletbouw is de snelle opbouw. Op maximaal één maand is de woning wind- en waterdicht. Dit houdt in dat de dak-en metselwerken voltooid zijn en het buitenschrijnwerk geplaatst is. Aan de buitenkant oogt een houtskeletbouw als een gemetselde woning. In de praktijk wil dit zeggen een snellere inhuizing wat een financieel voordeel biedt door langere huurkosten of overbruggingskrediet. Houtskeletbouw is een droge bouwmethode waarbij het dus onnodig is om duizenden liters waters te moeten droog stoken.
Livingwood

AVL Woningbouw - Paleis 8, stand 204

Woningen op maat

Foto: AVL Woningbouw  

"AVL presenteert een helder uitgelichte stand die met schaalmodellen van huizen, een grastapijt, wandposters van bomen, nestkastjes en vogelgeluidjes een heuse bossfeer creëert. Op Bouwinnovatie in Hasselt 2011 ontving AVL de 1ste prijs van de persjury voor mooste stand", verduidelijk Nancy Aerts van AVL.

Waarom kiezen voor AVL? "Wij zijn een degelijke bouwpartner die meer dan 2.500 realisaties kan voorleggen en 25 jaar ervaring heeft. Bij AVL vind je geen standaardontwerpen, maar woningen die op maat en wens van de klant getekend en uitgevoerd worden. Energiezuinige woningen bouwen is ons paradepaardje. Al de woningen zijn een stuk zuiniger dan wettelijk verplicht."

Wie later wil overschakelen naar nog meer energievriendelijke toepassingen zoals zonnepanelen of een warmtepomp kan kiezen voor een woning die ‘eco-ready’ is. De nodige voorzieningen worden van bij de start van het bouwproces al getroffen zodat je later geen al te grote ingrijpende werken moet doen of grote kosten moet maken.
AVL Woningbouw

Woningbouw Huyzentruyt - Paleis 5, stand 515

Focus op betaalbaar wonen

Foto: Groep Huyzentruyt nv  

Woningbouw Huyzentruyt, dochteronderneming van Groep H uit Beveren-Leie, zet op Batibouw in op betaalbaar wonen. Wie een Huyzentruyt-woning bouwt, ontvangt bij de voorlopige oplevering een persoonlijke Happy@Huyzentruyt Card. Met deze kaart kunnen de klanten in verschillende winkels terecht voor een korting bij de verdere afwerking van hun woning.

Het idee van de Happy@Huyzentruyt Card is ontstaan uit de noodzaak aan betaalbare woningen. “We willen allemaal een eigen huis, met tuin, met het nodige comfort. En als het even kan, met drie slaapkamers en een rustige, zuidgerichte ligging. Maar wat mag dat kosten en wie kan dat nog betalen? De prijzen van goed gelegen bouwgronden worden erg hoog en door de strenger wordende energienormering wordt een prijsstijging van ruim 20% verwacht tegen 2020!”, zegt sales- en marketingdirecteur Joris Ockier.

Op vlak van betaalbare woning pakt Huyzentruyt uit met de MODUS. Dit is een woning die ze aanbieden voor € 200.000 (incl grond, kosten en afwerking). "Met de Happy@Huyzentruyt Card zal die betaalbaarheid nog tastbaarder worden voor elke klant", luidt het.
Meer info op Woningbouw Huyzentruyt.

BIK Woningen - Paleis 5, stand 610

Lager E-peil door Energy of Comfort Pack

Foto: BIK Woningen  

BIK Woningen, dochteronderneming van Groep H, én specialist in de bouw van traditionele sleutel-op-de-deur woningen lanceert op Batibouw zijn nieuwe actie: Wie BIK bouwt, kiest zijn voordeel. “We merken dat de behoeften van kandidaat-bouwers vaak heel verschillend zijn. De ene heeft interesse voor energiezuinige investeringen, de andere opteert voor extra luxe en comfort.”, zegt Eric Hoebeeck, sales manager van BIK Woningen. Daarom biedt BIK nu de keuze tussen een Energy Pack of een Comfort Pack.

Energiezuinige investeringen wegen vaak zwaar door op het totale kostenplaatje van een nieuwbouwwoning. Met het Energy Pack wil BIK zijn klanten overtuigen van het rendement op lange termijn. Dit pakket omvat o.a. een zonneboiler, een geüpgraded ventilatiesysteem of extra muur-, dak-, en vloerisolatie. “Dit scheelt al gauw een pak K- en E-punten, waarmee je bovendien nog in aanmerking kan komen voor een premie.”, vervolgt Eric Hoebeeck.

“Uiteraard hebben wij ook klanten die dergelijke energiezuinige investeringen liever uitstellen totdat de woning volledig afgewerkt is. Speciaal voor hen hebben we een Comfort Pack ontwikkeld.” aldus nog Eric Hoebeeck. Met het Comfort Pack kiezen klanten duidelijk voor meer leefcomfort. Een vloerverwarming op het gelijkvloers, een inloopdouche, een upgrade van het badkamermeubel of de vloerbekleding zijn hier enkele mogelijkheden. Kortom, voor elk wat wils.
Meer info op BIK Woningen

Dewaele Bouwbedrijven - Paleis 5, stand 205

Lage energiewoningen dankzij vernieuwd wandconcept

In 2011 pakt Dewaele uit met een vernieuwd wandconcept dat als integrale oplossing kan dienen voor lage energie- en passiefwoningen. Al geruime tijd is Dewaele bezig met het uitwerken van nieuwe dimensies rond lage energie en passief wonen.

Dewaele lanceert nu een nieuwe, unieke buitenwand waarbij gewerkt wordt met Kingspan-isolatie. Dit isolatiemateriaal combineert ecologische eigenschappen met een extreem goede isolatiewaarde. Hierdoor wordt de totale wanddikte beperkt en blijft er meer leefruimte over. In combinatie met de inspanningen op vlak van luchtdichtheid en een nieuw, zelf ontwikkeld raamsysteem laat deze wandopbouw Dewaele Bouwbedrijven toe om op een eenvoudige manier lage energie- of zelfs passiefwoningen te bouwen.

Je kan het ook allemaal met eigen ogen aanzien in de nieuwe kijkwoning van Dewaele Bouwbedrijven in Werchter. De ecologisch ingrepen zal je hier in terugvinden. Deze realisatie is voorzien in het najaar van 2011.
Dewaele Bouwbedrijven

E-villa's - Paleis 8, stand 316

E-peil 55

Foto: E-villa's  

Het doorsnee Vlaamse huis zit met een E-peil van rond de 90 op hetzelfde niveau als het doorsnee Portugese huis en is daarmee ook perfect afgestemd op het Portugese klimaat. Niet op het onze, weten ze bij E-villa's. Deze sleutel-op-de-deurbouwer streeft dan ook een E-peil na van rond de 55. Ingrediënten hiervoor zijn isolatie, verwarming, ventilatie en een goed grondplan.

Op vlak van isolatie hanteert E-villa's niet per se het principe ‘hoe dikker, hoe beter’ maar geeft voorrang aan kwaliteit. Daarnaast is elke woning uitgerust met een zonneboiler van 300 liter water en een condensatieketel (ACV). Op het gelijkvloers is vloerverwarming voorzien. Ventileren gebeurt met een systeem type D en qua schrijnwerk is er superisolerende beglazing voorzien.

Daarnaast beklemtoont deze bouwer het aspect van professionele begeleiding: van fundering tot en met de gordijnen. Zo kan je er onder meer voor kiezen om samen met een interieurarchitecte op pad te gaan om die je helpt om alle knopen door te hakken.
Meer info op E-villa's

Biospeed Home - Paleis 8, stand 305

Houtskeletbouw op maat

Foto: Biospeed Home  

Voor Biospeed Home, een Waals bouwbedrijf dat zich specialiseert in houtconstructie, is het hun allereerste keer op Batibouw. En dat voor een bedrijf dat al kan terugblikken op 20 jaar ervaring. Houtskeletbouw wordt steeds populairder door de snellere bouwtijd, duurzaamheid en respect voor milieu. Ook Biospeed Home draagt die waarden hoog in het vaandel. Zo wordt op Batibouw de ISOfutur-dakisolatie voorgesteld, dat het gemak en de snelheid van een prefab vakzoldering met het aanpassingsvermogen en de moduleerbaarheid van maatwerk verenigt. Een ideale oplossing voor de dakbouw van gebouwen met een laag energieverbruik of passiefbouw. Biospeed Home biedt zelfs de mogelijkheid om onder hun toezicht je eigen huis te bouwen. Dus als u handig bent aangelegd en de handen uit de mouwen wil steken, kom dan zeker een kijkje nemen.
Meer info op Biospeed Home

Concrete House

Concrete House
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Betonbouw
Bekijk woning

Danneels

Danneels
  • Nieuwbouw
  • Rustiek/Klassiek
  • Traditioneel
Bekijk woning

Producten

Nieuwbouw Cottage / landelijke woning: gezelligheid troef!

Hustings Bouwgroep

Nieuwbouw Cottage / landelijke woning: gezelligheid troef!

Voordelen houtskeletbouw

Sibomat NV

Voordelen houtskeletbouw

Kom langs in onze kijkwoningen en kijkappartementen

Bostoen

Kom langs in onze kijkwoningen en kijkappartementen

Mijn project Sleutel-op-de-deur helpt je bouwen. Bestel het nu

Verstandig Bouwen

Mijn project Sleutel-op-de-deur helpt je bouwen. Bestel het nu

De bijkomende kosten voor het bouwen van een woning

Ecohuis

De bijkomende kosten voor het bouwen van een woning