WERFBEZOEK: Kristof en hoogzwangere Evelien verhuizen net op tijd

LOMMEL – 29 maart 2018, 10 uur: werfleider Wim Van Samang van sleutel-op-de-deurbedrijf Thuis Best Woningbouw coördineert de laatste werken aan de nieuwbouw van Evelien en Kristof. Nét op tijd, want Evelien is 38 weken zwanger van hun tweede kindje.

Werfleider Wim (rechts) volgt het bouwproject van Kristof en Evelien van a tot z op.

Foto: Thuis Best Woningbouw  

Terwijl de keuken geplaatst wordt en schrijnwerkers de laatste hand leggen aan enkele inbouwkasten, leidt Wim Van Samang ons samen met de toekomstige bewoners rond in de ruime, industriële woning. Als werfleider is hij het vaste aanspreekpunt voor Kristof en Evelien.

Van a tot z

“Ik werk al veertig jaar in de bouw en ben nu dertien jaar in dienst bij Thuis Best”, vertelt Wim. “Ik volg verschillende bouwprojecten tegelijkertijd op, van aan de grens met Duitsland tot diep in Vlaanderen. Als ik een bouwdossier krijg toegewezen, is het mijn job om klanten zoveel mogelijk te ontzorgen en volg ik hun project op van a tot z. Door van in het begin goed te luisteren, weet je al heel snel wat zij voor ogen hebben.”

Persoonlijke opvolging

Daarna bespreekt Wim met de bouwheren wanneer ze willen starten met de werken. “Daarvoor breng ik de nodige documenten in orde, zoals de overeenkomst met de veiligheidscoördinator en het aankondigen van de start van de werken. Ook het plaatsen van veiligheidsborden en het plannen van de werken behoren tot mijn takenpakket. Daarnaast volg ik elke werf persoonlijk op en ben ik steeds bereikbaar voor vragen.”

Het plaatsen van de betonnen trap was een risicovolle onderneming. Een kraan bracht de trap via het dak op de juiste plaats.

Foto: Thuis Best Woningbouw  

Mensen geruststellen

“Het is handig om tijdens je bouw een vaste contactpersoon te hebben”, vertelt Evelien. “Ik mocht Wim altijd bellen. Zoals vorige week nog, toen ze de gevel aan het voegen waren. Het voegsel leek mij geler dan wat we gekozen hadden. Maar Wim stelde me al snel gerust. Tijdens het droogproces kan de kleurschakering nog wijzigen." Zulke vragen krijgt Wim elke dag. “En dat is normaal. Voor wie gaat bouwen is alles meestal nieuw. Er komt zoveel bij kijken. Dan is het aan mij om de mensen vertrouwen te geven.”

Werfvergaderingen

Daarvoor zijn ook de werfvergaderingen een geschikt moment. “Die vinden niet plaats op vaste momenten, maar naargelang de werken vorderen en wanneer de klanten de behoefte voelen om iets te bespreken”, verduidelijkt Wim. “Soms moet je tijdens de bouw enkele weken wachten, bijvoorbeeld op de levering van het buitenschrijnwerk. Dan is er op de werf niet zoveel te beleven en hoeven de mensen niet onnodig ter plaatse te komen.”

Pateekes en koffie

Hoe betrokken bouwers zijn bij de opvolging van bouwproces verschilt volgens Wim van project tot project. Sommige mensen heeft hij dagelijks aan de lijn, anderen hoort hij bijna nooit. “Wij zijn graag bij alles betrokken”, zegt Evelien. “Toen ze aan het metselen waren stond ik hier zelfs elke week, soms met pateekes, koffie of pizza. Ik ben heel nieuwsgierig naar wat er allemaal gebeurt. En het fijne is dat ik altijd uitleg kreeg, hoe stom mijn vragen misschien ook waren. Ik heb op korte tijd heel wat bijgeleerd over bouwen.” (lacht)

Na een bouwtermijn van amper 13 maanden trekken Kristof en Evelien tijdens de paasvakantie in hun nieuwe woning.

Foto: Thuis Best Woningbouw  

Logische keuze

Evelien en Kristof kozen bewust voor sleutel-op-de-deur. “Het was logisch”, legt Kristof uit. “Zelf hadden we dit nooit kunnen bouwen. Daar hebben we gewoon de tijd niet voor. Uiteraard volgen we alles goed mee op, maar het zelf zoeken naar individuele aannemers zag ik niet zitten. Van zodra er iemand vertraging oploopt, schuift je hele planning op. Dan is het toch veel gemakkelijker met één aanspreekpunt.”

13 maanden

Bovendien zijn Kristof en Evelien nu ook zeker van een snelle bouwtermijn. “Op voorhand was de timing geschat tussen negen en vijftien maanden afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de bouw”, zegt Kristof. “En ondanks dat dit bouwtechnisch geen evident project is, verhuizen we dertien maanden na de grondwerken. Wie helemaal zelf bouwt, is twee à drie jaar amper nog thuis. Terwijl ik elke avond bij mijn gezin kan zijn.”

BEN

Met een E-peil van 17 mikt het koppel op een BEN-woning. “We zijn wel bezig met energiezuinigheid en trekken deze lijn door in ons huis met zonnepanelen en een warmtepomp”, vertelt Evelien. “Mooi meegenomen is dat we zo enkele jaren genieten van een korting op ons kadastraal inkomen.”

Splendid woningbouw

Splendid woningbouw
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Traditioneel
Bekijk woning

Verelst Woningbouw en Renovatie

Verelst Woningbouw en Renovatie
  • Renovatie
  • Modern/Hedendaags
  • Traditioneel
Bekijk woning

Producten

Kies voor een groot bouwproject: veel troeven, geen stress!

Splendid woningbouw

Kies voor een groot bouwproject: veel troeven, geen stress!

Nul-Energiewoning

Arkana

Nul-Energiewoning

Voor, tijdens en na de bouw van uw woning, blijven uw wensen het centrale punt.

Blavier

Voor, tijdens en na de bouw van uw woning, blijven uw wensen het centrale punt.

Verbouwingen / aanbouw: van kleine renovatie tot uitbreiding van uw woning

Hustings Bouwgroep

Verbouwingen / aanbouw: van kleine renovatie tot uitbreiding van uw woning

Onze service is maatwerk en advies bij uw nieuwbouwproject

Danneels

Onze service is maatwerk en advies bij uw nieuwbouwproject

De bijkomende kosten voor het bouwen van een woning

Ecohuis

De bijkomende kosten voor het bouwen van een woning