Herken jij deze woningen uit je favoriete tv-serie?

Fan van het appartement van Leonard en Sheldon uit The Big Bang Theory? Ben je helemaal verliefd op het interieur van Carrie uit Sex And The City? Of vroeg je je altijd al af hoe de villa van Charlie en Alan uit Two And A Half Men er tot in de kleinste hoekjes uit ziet?

De originele set uit de tv-serie Friends

Foto: iliketelly.com  

De Spaanse interieurdesigner Iñaki Aliste Lizarralde tekende de sets van tientallen bekende tv-series en films uit als grondplannen van echte woningen. Een uit de hand gelopen hobby, maar eentje die realiteit en fictie wat dichter bij elkaar brengt. Intussen heeft Lizarralde een pak fans erbij, die hopen dat hij ook de huizen of appartementen uit hun favoriete tv-show of film in een kleurrijk grondplan giet.

Vriendendienst

Het begon nochtans allemaal heel vrijblijvend voor de Spanjaard. Een vijftal jaar geleden tekende hij zijn eerste grondplan uit, het appartement uit één van zijn favoriete series: Frasier.

Een aantal jaren later pas kreeg hij van een vriendin de vraag om het appartement van Carrie Bradshaw uit Sex And The City voor haar te tekenen. Sindsdien bleven de aanvragen binnenstromen. Intussen heeft Lizarralde al meer dan twintig grondplannen uit de filmwereld een beetje meer naar de realiteit gehaald.

30 à 40 uur per plan

Lizarralde doet nog alles op de old school manier, met de hand dus. Er komen geen digitale programma's aan te pas, alleen tekenkarton, inkt, kleurtpotloden en stiften. De vloeren, muren en meubels krijgen ook alle originele kleuren mee vanop televisie.

In totaal is de designer minstens 30 à 40 uur bezig met één plan. Dat loopt op wanneer het om een heel lange serie gaat, want hij doorloopt alle afleveringen om te zien of de set aangepast is doorheen het programma.

De grootste moeilijkheid is volgens hem om in te schatten hoe de kamers liggen in verhouding tot elkaar. Vooral in series waar met losse sets en publiek wordt gewerkt. Om tot een precies eindbeeld te komen van de woning controleert Lizarralde bovendien nauwkeurig of er tegenstrijdigheden of foutjes van de productie gebeurd zijn.

Fictie wordt (een beetje) realiteit

Duidelijk een tijdrovende hobby, maar eentje die veel fans doet dromen. Want wie wil nu niets eens wandelen door de kamers uit zijn favoriete tv-show of film? Intussen verkoopt de Spanjaard zijn creaties online. De duplicaten tekent hij ook zelf over. Dat neemt nog eens zo'n 15 tot 20 uur in.

Wie weet kan jij je toekomstige woning of appartement later inrichten op basis van één van bovenstaande tv-woningen? 

Livingwood

Livingwood
  • Nieuwbouw
  • Rustiek/Klassiek
  • Houtskeletbouw
Bekijk woning

Thuis Best Woningbouw

Thuis Best Woningbouw
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Traditioneel
Bekijk woning

Producten

Adviesloket voor korte vragen over duurzaam bouwen en renoveren

Acasus - onafhankelijk bouwadvies

Adviesloket voor korte vragen over duurzaam bouwen en renoveren