Je gelooft het nooit: dit was vroeger een vervallen schuur

Een oude schuur in het Italiaanse Bomporto verkeerde in een erbarmelijke staat. De stal was eigenlijk klaar voor de sloop, maar de architecten van Archiplan Studio besloten het over een andere boeg te gooien. Ze gaven de bouwvallige structuur een nieuwe bestemming: een moderne - en toch nog een beetje authentieke - woning. 

Een zware aardbeving liet amper iets over van deze oude schuur. Architectenbureau Archiplan Studio wist het verval om te toveren tot een prachtige woning.

De woning is gelegen middenin de velden. Enkel het landschap, enkele balken en het dak verraden dat het pand eerst een ander doel diende. De vervallen schuur maakte plaats voor een ruim huis met een open indeling. Al voerde het architectenbureau daarvoor eerst een resem structurele aanpassingen door om de stabiliteit van de woning te garanderen. 

Een licht sfeertje

Van de oorspronkelijke binnenkant van de schuur bleef vrijwel niets over. Archiplan Studio voorzag het dak en de overgebleven balken van een likje lichte verf waarbij ze toch hun authenticiteit behielden. Om in dezelfde sfeer te blijven, werkten de architecten met lichte materialen en kleuren voor het interieur.

Wit, lichtgrijs, lichtbeige... Veel kleur komt er niet terug in de woning. Maar het is net dat wat alle rust uitstraalt. Ook voor de meubels werd er gekozen voor een sober, maar landelijk design zonder al te veel franjes. En door zwevende kasten te plaatsen, creëerden de architecten een nog sterker gevoel van openheid.

 

 

Vrijstaand bad

Op het gelijkvloers vind je de keuken, woon- en zitkamer en een badkamer met douche, toilet en lavabo. Op de eerste verdieping heb je een home office, de slaapkamer en een tweede badkamer met bad. En wat voor een bad... Archiplan Studio plaatste een luxueus vrijstaand bad pal voor het raam. Een bad dat volledig tot zijn recht komt met zicht op het prachtige landschap. Dat is pas baden in luxe.

Ook een nieuw jasje

Niet alleen de binnenkant van de schuur kreeg een uitgebreide make-over. De buitenkant van de schuur werd volledig bepleisterd. Grote delen van de houten muren werden vervangen door hoge vensters die doorlopen van het gelijkvloers tot op de eerste verdieping. Zo valt er meteen een pak daglicht binnen. 

Op zwoele zomerdagen loopt de temperatuur al snel op, ook in Bomporto. Het architectenbureau voorzag daarvoor zonnewering, speciaal op maat van de enorme ramen. De gigantische shutters weren bovendien niet enkel de zon, ze zorgen ook voor de nodige privacy. 

Bron: Roomed.nl
Foto's: David Galli

Sibomat NV

Sibomat NV
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Houtskeletbouw
Bekijk woning

Livingwood

Livingwood
  • Nieuwbouw
  • Rustiek/Klassiek
  • Houtskeletbouw
Bekijk woning

Producten

Expertisepakket

SOS Ingenieur

Expertisepakket

Wat zijn de voordelen van een leidingrenovatie zonder breekwerk?

e-Pipe Benelux

Wat zijn de voordelen van een leidingrenovatie zonder breekwerk?

Een Aanbouw in houtskeletbouw

Ralus Houtskeletbouw

Een Aanbouw in houtskeletbouw

Bouwmaterialen

Gamma Belgie

Bouwmaterialen

Wees alert met asbest in grijze golfplaten

Alert voor Asbest

Wees alert met asbest in grijze golfplaten

Budgetraming: Hoeveel kosten de technieken voor jouw (ver)bouwproject.

Easykit

Budgetraming: Hoeveel kosten de technieken voor jouw (ver)bouwproject.