Ook energetische renoveerders krijgen extra beloning

Wie vandaag een nieuwbouwwoning bouwt, moet zich aan strenge energienormen houden. Afhankelijk van het behaalde E-peil heb je recht op een korting van 50 of 100 % op je onroerende voorheffing, en dit gedurende vijf jaar. Maar ook de energierenovatie van de bestaande woningen is belangrijk, en dat wil de Vlaamse regering extra benadrukken. Wie zijn woning uitgebreid energetisch aanpakt wacht vanaf nu dezelfde beloning.

Wie het E-peil tot E90 verlaagt, krijgt 50 % korting op de onroerende voorheffing. Wie maar liefst een E-peil van maximum E60 behaalt, krijgt een volledige vrijstelling.

Wie krijgt wat? 

De maatregel is van toepassing op al wie voor minstens 75 % van de buitenschil van de woning isoleert. Hiertoe behoren de buitenmuren, het dak en de vloer. Wie het E-peil tot E90 verlaagt, krijgt 50 % korting op de onroerende voorheffing. Wie een E-peil van maximum E60 behaalt, krijgt een volledige vrijstelling.

Deze korting of vrijstelling is vijf jaar van toepassing. De maatregel geldt voor stedenbouwkundige vergunningen aangevraagd vanaf 1 oktober 2016.

Premies

Er bestaan ook een heleboel premies voor het renoveren van je woning. Dit op zowel federaal als gewestelijk niveau. Maar ook tal van provincies en gemeentes delen premies uit. Benieuwd op welke premies jij recht hebt? Check het via onze premielinker

Ecohuis

Ecohuis
  • Nieuwbouw
  • Rustiek/Klassiek
  • Houtskeletbouw
Bekijk woning

Hyboma

Hyboma
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Traditioneel
Bekijk woning

Producten

Ik wil verbouwen

Focus Housing

Ik wil verbouwen

Bouwmaterialen

Gamma Belgie

Bouwmaterialen

Expertisepakket

SOS Ingenieur

Expertisepakket

Houten gevelbekledingsconcept Woodface®

Outdoor Wood Concepts®

Houten gevelbekledingsconcept Woodface®

Wat zijn de voordelen van een leidingrenovatie zonder breekwerk?

e-Pipe Benelux

Wat zijn de voordelen van een leidingrenovatie zonder breekwerk?