Zo verbouw je de zolder tot een gezellige studio

De zolder is vaak een vergeten ruimte. Een opbergplaats voor spullen die je nooit nodig hebt. De Franse Rebecca Benichou van architectenbureau Batiik Studio weet deze verloederde zolder van een woning in Parijs om te toveren tot een gezellige studio. Compleet met keuken en badkamer.

Klein en compact wonen, het begint steeds meer ingeburgerd te geraken. Deze zolderkamer diende als studio, maar lag er verloederd bij. Er was ook niet veel opslagplaats voorzien, en van meubilair was amper sprake. Tot Benichou de ruimte van slechts 15 m² onder handen nam.

Foto: Batiik Studio  

Spel van licht en donker

Het houten plafond en de houten wanden maakten plaats voor pleisterwerk. Omdat de ruimte op zich al klein was, verfde Benichou het plafond en de muren wit. Ook al het hout werd verwijderd waardoor de interieurarchitecte een open ruimte creëerde. 

Om de studio toch wat kleur te geven, verfde Benichou de box waarin de badkamer gehuisvest werd in een donkerblauwe kleur. Ook de salontafel kreeg een likje verf in dezelfde tint. Het creëert een spel tussen licht en donker en zorgt voor het nodige contrast. 

Drie meubels in één

Met een kleine ruimte moet je slim omspringen. Zeker wat meubels betreft. Benichou herwerkte het bed, de zetel en keukentafel tot één meubelstuk. De keuken, die trouwens van kamerkant veranderde, bouwde de interieurarchitecte op een verhoogje. Daardoor kan het bed, dat bovendien ook dienst doet als zetel, eronder geschoven worden. Dan schuif je de twee uitklapbare stoelen tegen het verhoog, je klapt de bar open en ziezo: je hebt een eettafel!

 

 

Badkamer in een doos

Tegenover de keuken, aan de andere kant van de studio, bouwde Benichou de badkamer. Deze werd in een soort box gebouwd, compleet met lavabo, douche en toilet. Tegen de overige muren werden grote kasten voorzien zodat er zeker voldoende opbergruimte is. Voor de kasten koos Benichou voor licht hout dat niet afdoet aan de openheid van de kamer. 

Zelfs een thuiskantoor! 

Ook in de kleinste woningen kan je plaats maken voor een home-office. Langs de badkamer spaarde Benichou wat plaats uit voor een compact thuiskantoortje.

Zo zie je maar dat je woning niet groot moet zijn om functioneel te zijn. Naast heel wat opbergruimte beschikt deze studio over een keuken, badkamer, slaapkamer, thuiskantoor en woonkamer. Niet slecht voor slechts 15 m²!

Thuis Best Woningbouw

Thuis Best Woningbouw
  • Nieuwbouw
  • Rustiek/Klassiek
  • Traditioneel
Bekijk woning

Verelst Woningbouw en Renovatie

Verelst Woningbouw en Renovatie
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Traditioneel
Bekijk woning

Producten

Je vloer of kelder gewoon renoveren? Beter BENOveren!

MijnBENOvatie.be

Je vloer of kelder gewoon renoveren? Beter BENOveren!

De Huisdokter

De Huisdokter

De Huisdokter

Houten gevelbekledingsconcept Woodface®

Outdoor Wood Concepts®

Houten gevelbekledingsconcept Woodface®

Verbouwingen / aanbouw: van kleine renovatie tot uitbreiding van uw woning

Hustings Bouwgroep

Verbouwingen / aanbouw: van kleine renovatie tot uitbreiding van uw woning