livios logo
Filters ×

Filters

Zoek op

Etienne Hoeckx


Gemeente Bonheiden
Type nieuwbouw
Bouwstijl modern/hedendaags

Waarom koos de collega-architect deze architect?

Architect Marc Depreeuw bestempelt deze woning als "een positieve inzet voor het bio-ecologische bouwen met een organische vormgeving als streefdoel."

De architect zelf over de woning:

De opdrachtgevers wilden een moderne woning die een warme sfeer uitstraalt, met mogelijkheden naar wijzigende leefsituaties. De zonnige zuidwestkant is aan de zijkant waar de leefruimte zich richt naar een pleintje.

Troeven

Door de kleurzetting en de gebogen elementen krijgt de woning een speels, maar toch een modern en sober karakter.

De meubels, zoals het tv-meubel, het bureau, keuken- en badkamermeubels zijn speciaal voor deze woning ontworpen. Op die manier vormt alles een nauwsluitend geheel.

Ook aan de flexibiliteit is gedacht in de woning: de kamers op de verdieping hebben wegneembare wanden, de keuken kan afgesloten worden van de rest en het hoger platform, waarop de bureau zich situeert, kan eventueel verwijderd worden.

Het bouwen in verschillende fases vormt ook een troef van de woning: zo kon de houten zijbouw voor de extra kamers in een tweede fase gebouwd worden.

Er werd veel aandacht besteed aan bio-ecologisch bouwen. De architect gebruikt natuurlijke materialen, een condensatieketel, een zonering in functie van passieve zonne-energie en ook de voorzieningen voor zonnepanelen werden in gereedheid gebracht.

Materialen

De gevel bestaat uit een minerale bezetting. Om de gezellige warmte van de woning extra in de verf te zetten, werd gekozen voor een terracotta kleur.

Het dak heeft sobere, platte pannen. Voor de isolatie: cellulose en een deel met rotswol tussen het dakvilt.

Voor de verwarming kozen we voor een condensatieketel met radiatoren op lage temperatuur.

Ben je architect en wil je ook een van je projecten in de kijker zetten? Laat het ons weten.


Andere projecten in de regio van Bonheiden


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/huizen-kijken/inspiratiewoning-159/etienne-hoeckx/