livios logo
Filters ×

Filters

Zoek op

Maximaal resultaat tegen een minimale prijs


Gemeente Bouillon
Type nieuwbouw
Bouwstijl modern/hedendaags

Iets goeds bouwen met een beperkt budget. Dat is het visitekaartje van het architectenbureau AROH2. Architect Henri Henrard en zijn compagnon zijn bovenal pragmatici.

Ze vertrekken vanuit het principe dat iedereen deel moet hebben aan de bouw van zijn eigen woning. Vaak besteden de architecten taken in ‘onderaanneming’ uit aan de bouwheer en zoeken ze naar bouwtechnieken die aansluiten op het beschikbare budget.

Zelfbouw in leisteenMet het oog op een goede prijs-kwaliteitverhouding komen Henri Henrard en zijn compagnon meestal uit bij cellenbeton als ideale oplossing. Dat is ook het geval voor een buitenverblijf in Bouillon, waarvan de winddichte ruwbouw niet meer dan 85.000 euro mocht kosten.

De volledige woning werd ontworpen in leisteen. De ruwbouw werd aan een aannemer toevertrouwd, terwijl de bouwheer leerde hoe hij de leisteen moest aanbrengen. Hij heeft een halfjaar lang leisteen genageld, met uitzondering van een puntgevel in glas en een andere gevel in hout.

Een uitdaging voor het ontwerp van de woning bestond uit de oriëntatie, het uitzicht op de omgeving en de vorm van het terrein, een 100m lange strook. De bouwheer wou zijn woning middenin het perceel plaatsen, maar dat kon niet volgens de stedenbouwkundige bepalingen.

Om toch tegemoet te komen aan de wensen van de bouwheer werd het terrein in 4 percelen verdeeld. Naast 130m² woonoppervlakte omvat de buiteninrichting een groot terras, dat ook dienst doet als carport.

Lees het volledig artikel (pdf)

Kom via onze infosessies  te weten hoe u Ytong in uw project kan toepassen. Schrijf hier in.

Lees meer


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/huizen-kijken/inspiratiewoning-452/henri-henrard-en-compagnon/