livios logo
Filters ×

Filters

Zoek op

Toekomstgericht denken


Type nieuwbouw
Bouwstijl modern/hedendaags

Het maximale eruit halen! Dat is het leidmotief voor ingenieur-architect Maryse Vermeiren. Ze is zich terdege bewust van de draagwijdte en de verantwoordelijkheid van haar rol als architect. Daarom is de werfopvolging voor haar van cruciaal belang. Zo ook in dit nieuwbouwproject in Limburg.Energiezuinige zelfbouwDe opdrachtgever is een verwoede doe-het-zelver, die zoveel mogelijk zelf wilde doen. Om zijn woning betaalbaar te houden heeft hij enkel het 'buitenvolume' uitbesteed aan Maryse Vermeiren.

De basis van de woning is een industriële staalskeletstructuur die gedeeltelijk zichtbaar is gelaten. De compacte woning telt 120 m² bebouwde oppervlakte. Gezien een hellend dak was voorgeschreven, werden twee verdiepingen gebouwd met de zolder als extra beschikbare ruimte. De woning heeft een gevelafwerking uit zwarte spuitpleister met kwartskorrel.

De uitgekiende samenstelling van het gebouw (buitenmuren uit 20 cm Hebel-platen+ isolatie, en dak uit sandwichpanelen met 8 cm isolatie) resulteerde in een K-waarde van K36. Onder meer door de installatie van zonnepanelen werd het energiepeil gereduceerd tot E69.

Het streven naar een energiezuinige woning leidde tot de integratie van zonnepanelen, een aardwarmtewisselaar in de grond en een ventilatiesysteem D. De aardwarmtewisselaar zorgt voor verwarming in de winter en koeling in de zomer.

Lees het volledig artikel (pdf)

Kom via onze infosessies  te weten hoe u Ytong in uw project kan toepassen. Schrijf hier in.

Lees meer


Andere projecten i.s.m. Ytong


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/huizen-kijken/inspiratiewoning-460/maryse-vermeiren/