livios logo
Filters ×

Filters

Zoek op

Arjaan De Feyter


Gemeente Bonheiden
Type nieuwbouw
Bouwstijl modern/hedendaags

De architect zelf over de woning

Deze residentieel gelegen nieuwbouwvilla te Bonheiden werd geconcipieerd als een nieuwe start voor de bewoners, waarbij er bewust werd voor gekozen niets uit de vorige woning te integreren.
De radicale aanpak vertelt veel over de opdrachtgever en net daarom werd dit extreme karakter gebruikt als concept en versterkend middel voor het interieur. Deze keuze vertaalt zich hoofdzakelijk in de sterke zwart-wit contrasten inzake kleur- en materiaalgebruik. Een belangrijk bijkomend aspect is dat er bewust voldoende ruimte werd gelaten voor persoonlijke groei. Dit wil zeggen dat bijvoorbeeld toekomstige objecten, kunstvoorwerpen en dergelijke, een centrale plek kunnen innemen en zo mooi in contrast zullen staan met het interieur en dit zonder het dwangmatig te moeten decoreren maar gewoon wanneer het zich voordoet.
Verder focust het interieurgedeelte zich voornamelijk op de groene buitenruimtes, het licht en de mooi geproportioneerde binnenruimtes waar eerlijk materiaalgebruik, openheid, rust en functionaliteit centraal staan.

Verder is deze woning het resultaat van een perfecte symbiose tussen architect (Michel Muylaert) en interieurarchitect (Arjaan De Feyter) en dit vanaf de eerste stap met name het ontwerpproces.

Fotografie: Stijn Bollaert

Ben je architect en wil je ook een van je projecten in de kijker zetten? Laat het ons weten.


Andere projecten in de regio van Bonheiden


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/huizen-kijken/inspiratiewoning-477/arjaan-de-feyter/