livios logo
Filters ×

Filters

Zoek op

Twee gevels, twee stijlen, één geheel


Gemeente Lanaye
Type renovatie
Bouwstijl modern/hedendaags

Een van de recente projecten van architect Lionel Saccasyn is de renovatie van een woning en loods tot één mooi geheel. Hij breidde de woning uit met 75m² op de twee verdiepingen. Op deze manier kon de grootmoeder van de bouwheer er ook blijven wonen. “Het principe is dat verschillende generaties op eenzelfde plek wonen en elkaar helpen,” vertelt Lionel.

De bouwheer heeft een hedendaagse smaak, dus koos Lionel Saccasyn vanzelfsprekend voor een afwerking met een sierpleister op de isolatie. Een keuze die hem automatisch bracht naar het bouwen met Ytong-blokken. Voor het interieur werkte hij vooral met glas. Ook de lichtinval van bovenaf via de lichtkoepels in het dak sluiten perfect aan bij dit idee.

De grootste uitdaging was de bestaande woning en de omgebouwde garage omtoveren tot een geheel. “We hebben een visuele band willen behouden tussen het bestaande deel en de aanbouw. Om dat te bereiken is er een grote horizontale muuropening tussen de gang op de verdieping en het loftgedeelte ingebracht,” legt de architect uit. Aan de buitenzijde werd de verbinding tussen de delen gerealiseerd in hout.

Voor dit project koos Lionel Saccasyn voor een meervoudige architectuur, waarbij de woning aan de voor- en achterzijde totaal verschillend is. Aan de tuinzijde wordt het geveluitzicht vooral bepaald door de lichtinval en de interieurindeling. “Dit project is het resultaat van een lange en goede doordachte weg die we hebben afgelegd en die tijdens de uitvoering herhaald weg bijgestuurd,” zegt Lionel. Zo is de woning een samenhangend en esthetisch mooi geheel geworden.

Kom via onze infosessies  te weten hoe u Ytong in uw project kan toepassen. Schrijf hier in.

Lees meer


Andere projecten i.s.m. Ytong


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/huizen-kijken/inspiratiewoning-739/lionel-saccasyn/