livios logo
Filters ×

Filters

Zoek op

Harmonie tussen woning en omgeving, dat is Klaarchitectuur


Type nieuwbouw
Bouwstijl modern/hedendaags

Architect Gregory Nijs richtte enkele jaren geleden het bureau ‘Klaarchitectuur’ op. ‘Klaarchitectuur staat staat voor een klare, moderne architectuur,’ legt Nijs uit. ‘De bouwheer weet daarmee precies wat hij van ons mag verwachten’. De thuishaven van Klaarchitectuur ligt midden in de prachtige Haspengouwse streek. Het gebouw en het landschap zijn in perfecte harmonie met elkaar. Een eigenschap die de architect in al zijn ontwerpen probeert door te trekken. ‘Duidelijke lijnen en een helder ontwerp dat binnen en buiten met elkaar verzoent, typeren onze kijk op architectuur,’ vertelt Gregory Nijs.

Poolhouse in de tuin

In de tuin van zijn eigen woning staat een prachtig poolhouse dat alle kenmerken van Klaarchitectuurs ontwerpen bevat. Het poolhouse loopt evenwijdig met de woning en vormt een scheiding tussen de tuin en het landschap erachter. Hierdoor wordt de nodige privacy voor de tuin gecreëerd. Een centrale doorgang , afgeschermd door glazen schuifwanden, zorgt ervoor dat de relatie met de natuur toch wordt behouden. Zo blijft het panoramisch uitzicht op het landschap vanuit de woning toch behouden.

Hernieuwbare energie

Nijs beseft dat energiezuinig bouwen de dag van vandaag een absolute must is. Daarom kiest hij in zijn ontwerpen vaak voor vloerverwarming, in combinatie met een warmtepomp en eventueel zonnepanelen. De warmtepomp kan dus aangestuurd worden door de energie de zonnepanelen opwekken. Ook een zonneboiler raadt Klaarchitectuur altijd aan. Eerst en vooral omdat het een energiezuinige manier is om sanitair warm water op te wekken, maar ook omdat het een minimumtemperatuur voor de vloerverwarming kan verzekeren.

Kom via onze infosessies  te weten hoe u Ytong in uw project kan toepassen. Schrijf hier in.

Lees meer


Andere projecten i.s.m. Ytong


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/huizen-kijken/inspiratiewoning-742/gregory-nijs/