livios logo
Filters ×

Filters

Zoek op

Licht, lucht en rust in stadsherenwoning


Gemeente Gent
Type renovatie
Bouwstijl modern/hedendaags
Bouwwijze traditioneel
Prijsklasse tussen 187.500 en 250.000 euro

Dat een stad veel mogelijkheden biedt om mooi te wonen, bewijst architect Wouter Buyst met deze prachtige herenwoning. Het huis staat in een beschermde stationsomgeving en tart ieders verbeelding na een doorgedreven renovatie.

Leven op het ritme van de seizoenen

De achterbouw werd volledig vervangen en verenigd met de hoofdbouw. De achtergevel kreeg beglazing over de hele hoogte en breedte van de woning met een mooi uitzicht op de stadstuin en een fraaie esdoorn. Het uitzicht en de evolutie van de boom maken de seizoenen erg tastbaar tot binnenin de woning. Dankzij het dakterras en de ommuurde stadstuin genieten de bewoners van een maximale buitenoppervlakte in het stedelijk bouwblok. Het huis krijgt licht, lucht en rust.

Keuken als verbinding

De leefruimtes spreiden zich uit over de twee niveaus en worden onderling verbonden door een centrale vide, een open ruimte die over de twee verdiepingen doorloopt met uitzicht op het gelijkvloers. Daar rijgt een keukenmeubel in het hart van de woning de verschillende ruimtes aan elkaar.

Prikkelende beleving

De architect koos voor mooie contrasten tussen hedendaags en klassiek. Betonnen plafonds, aluminium schrijnwerk en kleurrijke tegeltjes vormen een mooi geheel met authentieke mozaïekvloeren, houten plankenparket en oude deuren en ramen. De combinatie van oude en nieuwe materialen en de puurheid ervan karakteriseren  het interieur.

Architect tipt

“Voor je een woning verbouwt, leef je er  best eerst minstens een jaar in om de mogelijkheden aan te voelen en om de omgeving en de seizoenen te ervaren. En spendeer heel veel tijd aan de ontwerpfase. Zie het als een waardevolle samenwerking tussen jou als bouwheer en je architect.”

Ben je architect en wil je ook een van je projecten in de kijker zetten? Laat het ons weten.


Andere projecten in de regio van Gent


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/huizen-kijken/inspiratiewoning-953/ir-arch-wouter-buyst/