livios logo
Filters ×

Filters

Zoek op

BEN-woning ARKANA in Kampenhout


Adres
1910 Kampenhout
Type nieuwbouw
Bouwstijl modern/hedendaags
Bouwwijze houtskeletbouw
Prijsklasse op aanvraag
Arkana bouwt in Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant

Milieubewust en licht mét uitzicht

Opvallend aan de woning zijn de strakke, moderne lijnen: het gezin, dat van een oude pastorie kwam, wenste veel licht, ruimte en uitzicht. En of het resultaat geslaagd is...
Tussen de lichte trappenhal aan de inkom en de woonruimte zit een glaswand met deur, zodat je van bij het binnenkomen al een ruim gevoel hebt. Op het benedenverdiep heb je een uitgestrekt uitzicht over de grote tuin en het veld daarachter, maar er is ook aan de toekomst gedacht: het gescheiden bureau kan omgetoverd worden in een slaapkamer, en er is al een badkamer voorzien. Hierdoor kunnen de bewoners als ze straks ouder worden nog lang genieten van hun huis.

Boven wandelen we langs de gastenkamer en –badkamer naar de master bedroom, door een handig ingerichte dressing. En het uitzicht wanneer je de hoek om stapt is adembenemend: de kamer loopt visueel verder in een overdekt terras van waar je recht op de landingsbaan van Brussels Airport kijkt en de vliegtuigen voor je ogen ziet landen. Ook de VRT-toren en de skyline van Brussel strekken zich uit wanneer je je oog van het veld richting de horizon laat glijden.

Last van het lawaai van de vliegtuigen, daar moet het gezin dan weer geen rekening mee houden: het huis is zowel energiematig perfect voorzien, maar ook aan de akoestiek is gedacht: dankzij drielagig glas kan je genieten van het spektakel zonder dat je je gesprek moet stil leggen.

Alles moet kloppen

“Op tien maanden tijd was het huis opgeleverd”, zegt de heer des huizes. “En dat met een start in moeilijke omstandigheden tijdens een natte winter, in de modder. Arkana heeft rekening gehouden met al onze wensen, is amper afgeweken van de vooropgestelde offerte en heeft steeds zeer duidelijk gecommuniceerd. En hier staat ons droomhuis dan. Wij zijn supergelukkig met het resultaat!”

> Bekijk hier de volledige reportage van dit project

> Wenst u een werf in opbouw te bezoeken?

> Download hier onze brochure.

> Bezoek vrijblijvend onze open-werfdagen!


Andere woningen van Arkana


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/huizen-kijken/woning-699/arkana/