livios logo
Filters ×

Filters

Zoek op

Compacte eengezinswoning met in het zicht blijvend industrieel beton met coating.


Adres
2520 Oelegem
Type nieuwbouw
Bouwstijl modern/hedendaags
Bouwwijze betonbouw
Prijsklasse op aanvraag
Concrete House bouwt in in heel België

Het doel was om een compacte, eigentijdse woning voor een jong gezin te bouwen. Vanaf het begin werd de nadruk gelegd op budgetvriendelijkheid zowel voor wat betreft de bouwwijze als voor het energieverbruik. Tevens was het de bedoeling om een strakke architectuur te bekomen met eenvoud in materiaalgebruik.

Al deze verschillende aspecten leidden ons al snel naar een woning in beton. Een strak en eenvoudig materiaal met zeer hoge luchtdichtheid en prima eigenschappen op vlak van thermische inertie. Het gladde prefabbeton werd zowel voor de binnen als de buitenwanden gebruikt. Hoewel de woning zeer beperkt is in oppervlakte, primeert een ruimtelijke gevoel, dit mede door het optimale ruimtegebruik, de grote raampartijen en het gebruik van een vide in de leefruimte. Door de bouwmethode met betonnen holle wanden werd de bouwtijd tot een minimum herleid.

Energie en technieken

De bouwheer koos niet alleen voor betonbouw omwille van het gemaakte ontwerp. Ook de thermische inertie van de wanden en de besparing op de verwarmingskosten die beton met zich meebrengt, speelden een belangrijke rol voor het kiezen voor betonbouw. Andere technieken in deze woning zijn vloerverwarming en een ventilatiesysteem type D.

> Voordelen van een betonwoning

> Bezoek onze kijkwoning met een E-peil van 9

> Bekijk onze realisaties 


Andere woningen van Concrete House


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/huizen-kijken/woning-964/concrete-house/