Modelcontracten - Verbouwregelgeving

Aanstiplijst uitgebreide dossiersamenstelling voor stedenbouwkundige vergunning

Voor een aantal werken moet je bij de aanvraag voor je stedenbouwkundige vergunning een uitgebreide dossiersamenstelling indienen. Met deze aanstiplijst weet je meteen welke documenten je aanvraagdossier allemaal moet bevatten.

Aanvraagformulier stedenbouwkundige vergunning: uitgebreide dossiersamenstelling

Met dit formulier vraag je een stedenbouwkundige vergunning aan voor werken waarvoor een uitgebreide dossiersamenstelling vereist is.

Opgelet! Het mag niet gaan om werken waarvoor een eenvoudige dossiersamenstelling volstaat, technische werken of terreinaanlegwerken. Meer info over deze categorieën vind je in het "Besluit van de Vlaamse Regering van 28 mei 2004 betreffende de dossiersamenstelling van de aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning."

Aanstiplijst eenvoudige dossiersamenstelling voor stedenbouwkundige vergunning

Voor een aantal werken moet je bij de aanvraag voor je stedenbouwkundige vergunning slechts een eenvoudige dossiersamenstelling indienen. Met deze aanstiplijst weet je meteen welke documenten je aanvraagdossier allemaal moet bevatten.

Aanvraagformulier stedenbouwkundige vergunning: eenvoudige dossiersamenstelling

Met dit formulier vraagt u in Vlaanderen een stedenbouwkundige vergunning aan voor werken waarvoor een eenvoudige dossiersamenstelling volstaat. Om welke werken het gaat, vind je terug in volgend modelcontract.

Overeenkomst perceelsgrensoverschrijding - na-isolatie

Cruciaal bij de plaatsing van na-isolatie zijn de perceelafmetingen. En belangrijker nog, de eventuele overschrijding daarvan. Hoe je dat wettelijk regelt, lees je in dit typedocument.

Deze dienst wordt mee mogelijk gemaakt dankzij advocatenvennootschap Monard Law.