livios logo

Plafondbezetting komt los

Vraag

In 1997 kochten wij een nieuwbouwappartement. 2 Jaar later kwam plots de plafondbepleistering los. Geregeld vallen er nog grote stukken bezetting van het plafond. In november 1999 werd er een rechtszaak gestart met als tegenpartij de bouwheer, Gyproc en de bezetter. Een gerechtsexpert heeft ondertussen zijn conclusies neergelegd bij de rechtbank. Daaruit blijkt dat de bezetter correct tewerk is gegaan. De enige overblijvende oorzaak zouden de gebruikte Gyproc-producten zijn: het effectieve bewijs hiervan is echter niet geleverd. Bestaat hiervoor reeds een precedent? Waarom valt dergelijke schade niet onder de 10-jarige aansprakelijkheid?

Antwoord

Mark Huygen, één van de advocaten uit ons vragenpanel laat weten dat hij zich als advocaat niet kan mengen in deze kwestie omdat ze al hangende is voor de rechtbank. In principe word je hier al juridisch bijgestaan. Verder merkt hij op dat je ook de leverancier van de Gyproc in de zaak had moeten betrekken, wanneer de oorzaak van het probleem bij de producten ligt. De leverancier moet dan op zijn beurt de fabrikant in de zaak betrekken ter vrijwaring.

Advocatenkantoor Huygen is meer dan 30 jaar actief in vele domeinen van het recht. Lees meer

Meer beantwoorde vragen over Regelgeving

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

15 dingen die je moet weten over regelgeving


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/vraag-en-antwoord/vraag/226/plafondbezetting-komt-los/