livios logo

Bouwheer houdt geen rekening met bezwaren: kunnen we nog iets ondernemen?

Vraag

In 2011 hadden vernamen we dat er een appartement zou worden gezet ter hoogte van onze zijgevel en tuin. We hebben daarom meteen bezwaar ingediend in verband met het plaatsen van balkons en ramen langs die kant, omdat wij dit storend vonden.

Onlangs mochten we de plannen inkijken van de eigenlijke bouw. Tot onze verwondering hadden ze geen rekening gehouden met onze zorgen. Daarom hebben we nu nog eens een bezwaar ingediend (2018). We zijn ook gaan praten met de bouwheer (sociale bouwmaatschappij). Zij zullen er natuurlijk niets aan veranderen. We moesten maar eerder zijn gekomen volgens hen.

Waren wij dan in 2011 verkeerd ingelicht en moesten we toch met de bouwheer gaan praten, en is het nu te laat om nog iets te doen? 

Antwoord

We vroegen het voor je na bij advocaat Mark Huygen: "U kan best navraag doen op de betrokken dienst stedenbouw waar uw bezwaarschrift werd/wordt behandeld. Kennelijk heeft u nooit antwoord ontvangen ? Zodoende gaat u best meteen het dossier inkijken op deze dienst. Hierin kan u nazien welk gevolg werd gegeven aan uw bezwaarschrift en/of er ooit een antwoord is verstuurd."

Advocatenkantoor Huygen is meer dan 30 jaar actief in vele domeinen van het recht. Lees meer

Meer beantwoorde vragen over Bouwregelgeving

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

15 dingen die je moet weten over bouwregelgeving


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/vraag-en-antwoord/vraag/34102/bouwheer-houdt-geen-rekening-met-bezwaren-kunnen-we-nog-iets-ondernemen/