Mag ik werfcoördinatie doen?

Vraag

Mag een preventieadviseur arbeidsveiligheid (PA-AV) de functie van veiligheidscoördinator uitoefenen? Ik ben een PA-AV en mijn zoon zal zijn huis verbouwen met een architect die uiteraard een werfcoördinator gaat aanstellen. Kan ik de werfcoördinatie doen?

Antwoord

Neen. De persoon die de functie van veiligheidscoördinator ontwerp of verwezenlijking uitoefent voor bouwprojecten dient te beschikken over een diploma Veiligheidscoördinator niveau B of niveau A voor grotere bouwwerken dat afgeleverd wordt door een erkende opleidingsverstrekker.

Voor de uitoefening van de functie zelf zijn er ook regels van de nuttige beroepservaring (bv. niveau vooropleiding, jaren relevante beroepservaring en grootte van de werken). De meeste erkende opleidingscentra geven ook een module tot veiligheidscoördinator voor preventieadviseurs. Deze module voor preventieadviseurs omvat 4 lesdagen (32u) en het uitwerken van een coördinatiedossier.

Beantwoord door: Kristina Elsen, Kristina Elsen

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer