livios logo

Hoe spleten in schuifraam afdichten?

Vraag

Mijn vraag gaat over het afdichten van spleten bij een houten schuifraam in een appartement (tegen het optrekken en remmen op de motor van auto's 's nachts). Er ontstaat een opening  als het bewegend raamstuk in zijn slot wordt neergehendeld tot sluitstand. Wat raad je mij aan te doen?

Ik had zelf gedacht aan zelfklevende latten in een soort rubber bvb , die de verticale spleten extra afdekken en die voor de helft verticaal plakken en op het beweegbaar deel geplakt worden, zodanig dat als de beweegbare plaat dicht is in het slot, er een extra afscherming ontstaat. Welk materiaal raad je mij aan?

Antwoord

Ik kan geen advies geven op jouw vraag. Alle technieken om dit euvel te herstellen zijn zeer tijdelijk en ik denk dat het probleem hiermee niet zal opgelost zijn. Indien mogelijk, plaats een nieuw raam met de nodige isolatie en veiligheidsnormen.

Meer beantwoorde vragen over Ramen en deuren

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

11 dingen die je moet weten over ramen en deuren

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/vraag-en-antwoord/vraag/35457/hoe-spleten-in-schuifraam-afdichten/