livios logo

Stankoverlast: hoe oplossen?

Vraag

Ongeveer 8 jaar geleden is het riool in onze straat vernieuwd. Sinds die tijd heb ik zo nu en dan last van vage luchtjes in de wc. Drie jaar geleden werd het ernstig; een heftige thinner geur na een regenbui. Ook mijn overbuurman had hier last van. Milieuinspectie is geweest en heeft niets kunnen vinden.

De thinner geur is afgenomen maar afgelopen weekend rook mijn wc naar rottende bloemkool. De woensdag daarop was het niet te harden! Je kon gewoon niet in de wc of de hal verkeren. Nu blijkt dat mijn buren, links en rechts, en de overbuurman er ook last van hebben. Die zijn zelfs de kruipruimte in gedoken om te kijken of er een dood dier lag of zo. De stank komt na een fikse regenbui.

Ik heb, ook namens de buren, de gemeente aangesproken en die zijn direct komen kijken...  alleen praten eigenlijk. Er is volgens hen niets mis met het riool... het ligt aan onze eigen afvoer. Werkelijk? Zeker vier vrijstaande huizen (buitengebied) hebben plotseling een niet (meer) deugdelijke afvoer op het riool? Dat begrijp ik niet, hoe kan het zijn dat de afvoer van minimaal 4 huizen in 1 weekend plotseling niet meer voldoet?

Antwoord

Dit is een bijzonder verhaal waar wij en ook onze specialist uit het vragenpanel ook niet zomaar een technische verklaring kan voor geven.

Beantwoord door: Claude Tjoen, Wavin Belgium NV
Meer beantwoorde vragen over Nutsvoorzieningen

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

13 dingen die je moet weten over nutsvoorzieningen


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/vraag-en-antwoord/vraag/35460/stankoverlast-hoe-oplossen/