Betonrot ja of nee?

Vraag

Een mede-eigenaar die zelf werkzaam is in de bouw, komt voortdurend met dringende gemeenschappelijke werken af. Ik vermoed dat hij op heel veel renovaties een commissie pakt. Voorlopig komende kostenplaatje voor een appartmentsblok met 15 appartementen: 100.000€. En dan is het einde nog niet in zicht.

Het eerste punt op de agenda volgens hem is betonrot aan de voor- en zijgevel. Ik zie echter niks. Andere eigenaars ook niet, maar deze zijn bejaard of zijn verhuurders en spreken niets tegen. De achtergevel werd al gedaan, en het is ook diezelfde firma die nu een offerte heeft gemaakt voor de voor- en zijgevel. Door wie kan ik nu het beste een echte onafhankelijke tegenexpertise i.v.m. betonrot laten uitvoeren?

Antwoord

Indien je twijfelt aan de onpartijdigheid van de mede-eigenaar kan je best via de syndicus een bouwexpert laten aanstellen. De expert kan het gebouw onderzoeken en advies geven over de bouwkundige staat en over de herstellingen die op korte of langere termijn moeten uitgevoerd worden.

Beantwoord door: Jozef Francois, Bouwexperten bvba

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer