livios logo

Hoe keramische buitentegels voegen?

Vraag

Ik heb mijn tegels buiten op een mengsel van rijnzand en cement gelegd (chape) met mortel. Ik heb hier wel een tiental cm mortel moeten onder leggen om op de juiste hoogte te komen. Tegels liggen momenteel mooi vast.

Bij het opvoegen merk ik dat er heel veel voegmortel in moet geveegd worden om de voegen dicht te krijgen. De voegen zijn 3 mm breed. Kan ik de diepe voegen eerst gedeeltelijk opvullen met een mengeling van wit zand en cement om nadien ze verder op te vullen met de aangekochte voegmortel? Of is het beter alles met de aangekochte voegmortel te vullen?

Reden? De voegmortel is in verhouding nogal duur in aankoop.

Antwoord

Jouw keuze van aangekochte voegmortel is goed vermits deze steeds dezelfde samenstelling/kwaliteit bevat. Daarom best alles voegen met één en dezelfde voegmortel. Zodoende kan jouw voeg volledig vol gezet worden.

Voor buitentoepassing moet jouw voeg zoveel mogelijk gevuld worden. Als de prijs te hoog is kan je dit voegen in fasen, vermits je steeds met hetzelfde product werkt.

Beantwoord door: John Coorevits, Top Tegel 04
Meer beantwoorde vragen over Plaatsing terras

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/vraag-en-antwoord/vraag/35593/hoe-keramische-buitentegels-voegen/