livios logo

Keramische tegel niet schoon te krijgen: wat nu?

Vraag

Ons pas gelegde keramische tegelvloer (Belgische hardsteenlook) is kortgeleden gelegd. Door de verbouwing hebben wij de vloer bijna direct afgedekt met een bedekking om de vloer te beschermen. Na 1,5 maand wilden we de vloer ontdoen van cementsluier en ander bouwvuil.

Dit leek te werken maar al vrij snel ontstonden er weer vlekken en strepen. Er lijkt een hardnekkig laagje op te zitten dat vuil aantrekt. We hebben daarnaast ook nog een ander product geprobeerd maar dat werkte ook niet. Wie heeft er voor mij een tip hoe ik mijn tegel schoon krijg en schoon kan houden?

Antwoord

Eerst moet je alle stof en vuil verwijderen. Daarna reinigen met een Intensiefreiniger. Afhankelijk van de vervuiling moet je de dosis aanpassen Meer info daarvoer vind je op de bijsluiter in de verpakking.

Beantwoord door: John Coorevits, Top Tegel 04
Meer beantwoorde vragen over Vloeronderhoud

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/vraag-en-antwoord/vraag/35602/keramische-tegel-niet-schoon-te-krijgen-wat-nu/