livios logo

Meer waterdebiet(waterdruk) met een boiler?

Vraag

Wij wonen op 8 hoog en hebben een zeer matig waterdebiet bij het douchen. De waterdruk kan blijkbaar niet meer verhoogd worden. Wij verwarmen het water met een doorstromer. Kan een boiler het probleem oplossen?

Antwoord

Is er enkel een lage druk bij het gebruik van de (warme) douche of is er op alle kranen, ook de koudwaterkranen een lage druk? Is er overal een lage druk dan is de oplossing een individuele drukverhoging voor het appartement zelf te plaatsen. Dit is wel een dure oplossing.

Indien het probleem zich enkel voordoet bij de warme douchekraan, dan een andere warmwaterkraan testen en meten hoeveel warmwater er daar uitkomt en of er daar voldoende druk is. Er staan ziftjes aan de ingang van de koud en warmwateraansluiting van de kraan, misschien zijn deze verstopt?

Maar het meest voorkomend probleem is dat de combiketel niet voldoende warmwater maakt ofwel omdat de warmtewisselaar verstopt zit, meestal door kalk, ofwel doordat het vermogen van de ketel te klein is. Vb. een ketel van 24 kW kan slechts 9,82 liter warmwater leveren met 35° temperatuur verhoging. Als de douchekop 14 liter water kan leveren en er is slechts 9,82 warmwater aanvoer zal er ook maar 9,82 liter door de thermostaatkraan stromen. Hier is een boiler wel de oplossing. 

Meer beantwoorde vragen over Sanitaire systemen

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/vraag-en-antwoord/vraag/35608/meer-waterdebiet-waterdruk-met-een-boiler/