livios logo

Schuiframen openen niet in juiste richting: wat nu?

Vraag

Wij zijn aan het verbouwen en laten grote schuiframen plaatsen in de nieuwbouw achteraan. We hebben duidelijk gevraagd om schuifdeuren die opengaan langs de binnenkant. Na vele offertes hebben we een firma uitgekozen die dan toch qua prijs wat lager lag. Nu hebben zij een offerte gemaakt waarbij de ramen langs de buitenkant openschuiven en dus veel goedkoper zijn, vandaar het verschil in prijs.

Zij hebben die ook zo geplaatst zonder dat wij ervan op de hoogte waren. Hij heeft ons dus eigenlijk zand in onze ogen gestrooid en had een juiste offerte moeten maken met ruiten die openen langs de binnenkant.

Nu wil hij die natuurlijk niet meer vervangen op zijn kosten en komt alles op ons terecht. Ik ben bereid om de meerkost van naar binnen opengaande ruiten te betalen, maar toch niet voor de volledige nieuwe omkaderingen met alles erop en eraan? Dit is de firma hun fout en niet wat wij gekozen hebben. Wat kan ik doen?

Antwoord

Alles hangt uiteraard af wat er vermeld was op de offerte en/of bestelbon. Indien hierop vermeld staat dat de schuifdeuren langs de buitenkant openschuiven dan heb je je daartoe verbonden.

Indien dit niet vermeld zou zijn, dien je te kunnen aantonen dat je schuifdeuren hebt besteld en gevraagd die langs de binnenkant opengaan. Onderhandelen lijkt de boodschap om tot regeling te komen.

Advocatenkantoor Huygen is meer dan 30 jaar actief in vele domeinen van het recht. Lees meer

Meer beantwoorde vragen over Ramen en deuren

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

11 dingen die je moet weten over ramen en deuren


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/vraag-en-antwoord/vraag/35617/schuiframen-openen-niet-in-juiste-richting-wat-nu/