livios logo

Hoe keramische tegel op epdm kleven?

Vraag

Ik wil keramische tegels met houtmotief bevestigen op de bovenkant van een opstaande wand van een dakterras. Deze wand werd uitgevoerd in houtskelet met bovenop een epdm-laag en een zinken afdruiplijst. De tegel dient te worden geplaatst op de epdm.

Welke werkwijze dien ik te volgen zodat de tegel niet loskomt? En welke lijm/mortel dien ik hiervoor te gebruiken? Welke siliconen dien ik te gebruiken om alles af te werken?

voorbeeld

voorbeeld2

Antwoord

Het is niet helemaal duidelijk hoe dik deze tegel is en wat de juiste afmetingen zijn. Indien deze tegel een dikte heeft van 2 cm of meer, kan men deze zwevend plaatsen op tegeldragers. Wat zeker haalbaar is en weinig risico met zich mee brengt. 

Indien maar 1 cm dik, moet men gaan ontkoppelen. Jouw tegel dan verlijmen met een flex lijm op de ontkoppelingsmat. Laat je best adviseren door een architect of erkende aannemer. Deze kan ter plaatse de ondergrond gaan bekijken. Dit is een vrij delicate plaatsing en vanop afstand moeilijk juist te beoordelen naar stabiliteit.

Beantwoord door: John Coorevits, Top Tegel 04
Meer beantwoorde vragen over Plaatsing vloer

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/vraag-en-antwoord/vraag/35645/hoe-keramische-tegel-op-epdm-kleven/