Hoe betonvloer maken op balklaag?

Vraag

Ik wil graag mijn houten vloer vervangen door een betonvloer. De lengte van de balken is 3,8 m (incl. opleg). De balkhoogte is 18 cm en de breedte is 7,5 cm.

De hart-op-hartmaat ligt gemiddeld op 48 cm. De houten vloerdelen wil ik ook verwijderen i.v.m. hoogtewinning en de balken over de hele lengte verstevigen met de verwijderde vloerdelen. Ik wil op de balken zwaluwplaten monteren en daar een zand/cementvloer op van ongeveer 6,5 cm. Daar komt dan vloerverwarming in en een tegelvloer op.

Kunnen mijn balken dit gewicht dragen? Zo ja, gaat het niet scheuren na verloop van tijd en moet er in de zand/cementvloer nog een krimpnet komen of werken de zwaluwplaten al als krimpnet?

Antwoord

Wij kunnen jou in dit dossier niet adviseren. De constructie van de balken dient door een deskundige /architect grondig te worden nagezien voor een studie ter plaatse.

Beantwoord door: Ignace Boussemaere, Bouwbuddy

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer