Ophogen badkamer vloer: hoe staat het met het extra gewicht?

Vraag

Ik ben sindskort bezig met het renoveren van onze badkamer. Ik wil nu de vloer ophogen om zo het leidingwerk en de vloerverwarming aan te brengen onder de nieuwe vloer.

De ruimte is 2.1 m bij 2.05 m. En ik wil de vloer 7 à 8 cm ophogen met cement. Ik vraag me alleen af of de oude vloer de nieuwe ophoging kan dragen. Ons huis komt uit 1980 en heeft een betonnen vloer. De betonnen vloer is 160 mm dik, volgens de bouwtekeningen.

Antwoord

Volle beton zouden wij niet aanraden om reden van het gewicht. De vloer van de badkamer wordt dan ook nog eens belast met een bad, vol met water, of andere toestellen en het gewicht van de bevloering, tegels, parket, vinyl…

Wij adviseren een kurkchape of een isolerende chape met extra isolatie zodat het gewicht op de helft komt en de stevigheid er geen nadelen van ondervindt.

Beantwoord door: Ignace Boussemaere, Bouwbuddy

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer