livios logo

Hoe vochtkwestie goed aanpakken?

Vraag

Ik heb wat vragen betreffende vochtige keldermuren na een waterlek in de vloer. Al onze leidingen van de chauffage en water lopen in de chape en onder de vloer. Nu is er in 1 van de leidingen een scheurtje ontstaan waardoor er waterinsijpeling is onstaan in de omliggende keldermuren.

Wij wonen in de regio 3740 Bilzen. Hebben jullie mensen hier in de buurt die ons een offerte kunnnen maken voor het drogen van de muren en ontvochtigen van de kelder? Wij zoeken ook iemand die ons een offerte kan maken voor het terug kalken van desbetreffende keldermuren. Wij zoeken ook een schilder voor het schilderen van keuken en de wasplaats (afbladering van de verf door opstijgend vocht) . Wij zoeken een vloerder om de vloer open te breken en te vernieuwen en herstelling van de chape. De keuken zou ook uit -en ingebouwd moeten worden vanwege opstijgend vocht in de muren achter de keukenkasten.

Dit is een verzekeringskwestie en we willen een zo compleet mogelijk dossier indienen. Zijn er ook punten waar we recht op hebben als verzekerde en zijn er ook dingen waarvan jullie kunnen zeggen wat wel en niet betaald wordt in zulke gevallen of dingen waar we zeker moeten op letten?

Dit is een hele boterham, maar zoiets maak je ook niet iedere dag mee.

Antwoord

Aannemers in jouw buurt kan je vinden via Zoek een vakman. Wat de verzekering, dat hangt een beetje af van jouw polis en wat daarin al dan niet gedekt wordt. Voor meer info daarover kan je dit artikel nalezen of je informeren bij beroepsfederatie Assuralia

Beantwoord door: Livios

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/vraag-en-antwoord/vraag/37065/hoe-vochtkwestie-goed-aanpakken/