livios logo

Energiezuinig de winter door: hoe?

s’ Winters schiet jouw energieconsumptie traditiegewijs de hoogte in. Je woning krijgt het zwaar te verduren door de wisselende en barre weersomstandigheden, en ook je wooncomfort binnenshuis laat te wensen over. Om je verwarming geen overuren te laten draaien, is het dan ook zaak om voldoende te isoleren. Met een degelijke isolatie bespaar je tot wel 30% op je energiefactuur.

12262-N

Dakisolatie met PUR-schuim.

Foto Pluimers Isolatie

12262-N

Spouwmuurisolatie: met isolatieparels, minerale glaswol of PUR-schuim.

Foto Pluimers Isolatie

12262-N

Vloerisolatie met PUR-schuim.

Foto Pluimers Isolatie

Dakisolatie: 25% besparing

Een slecht geïsoleerd dak is de grootste aderlating in jouw woning. De warme luchtstromen in je woning stijgen door de kleinste kieren naar buiten en het effect van je verwarming vervalt helemaal. Een degelijke isolatie voorkomt dat je warmte vroegtijdig ontsnapt, waardoor je verwarming optimaal rendeert.

Of je nu voor zoldervloerisolatie of dakisolatie kiest, je houdt de warmte telkens in jouw leefruimtes. Bovendien pikt je ook in de zomer je graantje mee: de isolatie houdt ook de zomerse hitte buiten. Je zolderruimtes zijn dus zowel ’s zomers als ’s winters perfect leefbaar.

Muurisolatie: 30% besparing

Ook gebrekkig geïsoleerde muren zijn een gesel voor je wooncomfort. Heb je spouwmuren? Laat deze dan zeker eens onderzoeken door een isolatiespecialist. Lege spouwmuren, waarin koude luchtstromen vrij spel hebben, voelen vaak koud aan en zorgen voor een kil binnenklimaat.

Met spouwmuurisolatie verhoog je de vochtwering in je muren en blijft de verluchtingsfunctie bovendien gelden, aangezien het isolatiemateriaal ademend is. Afhankelijk van je spouwmuur kan je jouw energieverbruik al snel terugdraaien.

Vloer- of kruipkelderisolatie: 15% besparing

Ook koude tochtstromen over je vloer zorgen voor een onbehaaglijk gevoel in je woning. Vloerverwarming gaat dit tegen, maar lost het probleem niet op. Een degelijke vloerisolatie houdt de koude tegen en laat je vloerverwarming bovendien optimaal renderen.

Indien je geen isolatie in je vloeropbouw kunt voorzien, kan je ook de onderkant van je vloer isoleren. Dit kan door het isoleren van jouw (kruip)kelderplafond, waardoor koude luchtstromen in jouw kelder tot de verleden tijd behoren.

Isoleren, dat is investeren

Een degelijke isolatie laat je heel het jaar door genieten van een superieur wooncomfort bij jou thuis. Bovendien snoei je drastisch in je energiekosten. Door deze energiezuinigheid wint jouw woning serieus aan waarde.

Ben je benieuwd naar wat isolatie voor jou kan betekenen? Laat dan een specialist over de vloer komen. Deze brengt vrijblijvend advies uit en stelt een offerte op maat voor jouw woning op. Op die manier ben je meteen op de hoogte van alle premies, kosten en besparingen.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10030-12262/pluimers-isolatie/partnerberichten/energiezuinig-de-winter-door-hoe/