livios logo

Kan je duurzaamheid rijmen met comfort?

Tegen 2021 moeten alle nieuwe gebouwen in Europa bijna-energieneutraal zijn. Eenvoudig gezegd betekent dit dat ze slechts een minimum aan energie mogen verbruiken, die bovendien zoveel mogelijk door hernieuwbare bronnen wordt opgewekt.

Een noodzakelijke evolutie, zeker als je weet dat gebouwen op dit moment rond de 40% van alle energie in Europa verbruiken. Maar hoe pakken bouwbedrijven dit aan zodat jij als particuliere bouwer het beste resultaat krijgt?

Ramen- en deurenproducent Schüco is met zijn 360 graden aanpak een echte pionier. Duurzaamheid staat centraal in alle levensfases van een product; van het ontwerp tot de ontwikkeling en van het gebruik tot het recyclageproces.

Energie-efficiëntie

De ramen en deuren van Schüco staan bekend om hun unieke combinatie van topdesign met een uitzonderlijke energie-efficiëntie. Hoge isolatiewaarden zijn goed nieuws voor het milieu, maar uiteraard ook voor je portefeuille. De goedkoopste energie blijft tenslotte diegene die niet wordt opgewekt. Zowel bij nieuwbouw als renovatie heeft Schüco de perfecte oplossing op maat van elk budget. Lees meer        

Duurzaam én comfortabel

Duurzaamheid moet echter meer zijn dan enkel energie-efficiëntie. We willen tenslotte allemaal leven in een woning die niet alleen efficiënt is, maar ook comfortabel, zodat we ons volledig thuis voelen. Voldoende natuurlijk licht speelt hierbij een belangrijke rol. Een optimale ventilatie zorgt daarbovenop voor een gezondere woning. Schüco houdt hier dan ook altijd rekening mee bij de ontwikkeling van haar raam-deur en gevelsystemen. Lees meer

Recyclage aluminium / cradle to cradle

Maar Schüco’s engagement blijft niet beperkt tot de ontwikkeling van topproducten met een slim design en hoge isolatiewaardes. Om onze planeet te beschermen is het essentieel om materiaal op een economisch verstandige én ecologisch verantwoorde manier te gebruiken. De ultieme vorm van duurzaam ondernemen is ‘Cradle to Cradle’. Het betekent dat de grondstoffen die je gebruikt volledig hergebruikt kunnen worden, zonder hun waarde te verliezen. Aluminium raamkozijnen zijn recycleerbaar, waardoor minder grondstoffen en energie nodig zijn voor de fabricage van nieuwe aluminium ramen.

Meer info: https://www.schueco.be

Schüco Premium Partners

Dankzij een Belgisch netwerk van ‘Premium Partners’ beschikt u altijd over een vakman in uw buurt, die gespecialiseerd is in privéwoningen en werkt met 100% Schüco onderdelen, zodat u zeker kunt zijn dat alle onderdelen perfect op elkaar zijn afgestemd.

Klik voor een Schüco Premium Partner in uw buurt

11 dingen die je moet weten over duurzaam en levenslang wonen


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10049-10261/schuco-belgium-nv/partnerberichten/kan-je-duurzaamheid-rijmen-met-comfort/