livios logo

Op zoek naar een moderne buitendeur?

Vandaag de dag is er al lang geen sprake meer van één standaard buitendeurmaat. De klassieke standaardhoogte van 2,01 meter is aangevuld met verschillende grotere maten, tot zelfs drie meter hoog!

Hoog, elegant én performant

Als je op zoek bent naar een strakke, moderne stijl is zo’n hoge deur een goede keuze. Vooral wanneer gevel en deur visueel één geheel vormen doordat het beslag wordt verborgen, creëer je een effect dat zowel indrukwekkend als elegant is.

De aluminium deuren ADS SimplySmart van specialist Schüco passen perfect in dit plaatje. Ze kunnen worden uitgevoerd tot drie meter hoog en vallen op door hun strak design, maar voldoen ook aan de strengste eisen op het vlak van thermische isolatie en weersbestendigheid.

Toptechniek tegen het bimetaaleffect

Een moderne deur is echter niet alleen stijlvol en efficiënt, maar ook een staaltje van toptechniek. Schüco ontwierp bijvoorbeeld speciale isolatiestrippen die het bimetaaleffect tegengaan, zodat de deur niet zal gaan ‘kromtrekken’.

Dit verdient wat extra uitleg: zoals elk materiaal zet aluminium uit wanneer het opgewarmd wordt. De uitzetting is recht evenredig met de temperatuursverhoging. Bij een temperatuurverschil van 50°C zet aluminium iets meer dan 1mm per meter uit.

Wanneer nu 2 aluminium elementen van een profiel, die door een isolator met elkaar verbonden zijn, tot op een verschillende temperatuur opwarmen, kan deze gaan buigen: het ene gedeelte zet immers sterker uit dan het andere, omdat de warmte door de isolator niet wordt doorgeven. De speciale isolatiestrippen van Schüco gaan dit effect tegen, zodat je ook bij uitzonderlijke temperatuurschommelingen op beide oren kan slapen!

Ontdek er alles over bij je Schüco Premium Partner

Meer info: www.schueco.be

Schüco Premium Partners

Dankzij een Belgisch netwerk van ‘Premium Partners’ beschikt u altijd over een vakman in uw buurt, die gespecialiseerd is in privéwoningen en werkt met 100% Schüco onderdelen, zodat u zeker kunt zijn dat alle onderdelen perfect op elkaar zijn afgestemd.

Klik voor een Schüco Premium Partner in uw buurt

11 dingen die je moet weten over ramen en deuren

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10049-10348/schuco-belgium-nv/partnerberichten/op-zoek-naar-een-moderne-buitendeur/