livios logo

Schüco behaalt prestigieuze Cradle to Cradle certificaten

Ramen- en deurenproducent Schüco staat bekend om zijn unieke combinatie van topdesign met uitzonderlijke energie-efficiëntie. Duurzaamheid staat centraal in alle levensfases van de ramen en deuren; van het ontwerp tot de ontwikkeling en van het gebruik tot het recyclageproces.

Verschillende gevel-, raam- en deursystemen van Schüco werden voor deze aanpak beloond met een prestigieus Cradle to Cradle certificaat. Je geniet als bouwer of verbouwer van een topproduct, dat er prachtig uitziet, energie bespaart én een lage ecologische voetafdruk heeft. 

Cradle to Cradle?

Maar wat is nu Cradle to Cradle? Je kan het eigenlijk zien al de ultieme vorm van duurzaam ondernemen. Eenvoudig gezegd betekent het dat de (kwalitatieve) grondstoffen die je gebruikt maximaal hergebruikt kunnen worden, zonder hun waarde te verliezen. Aluminium raamkozijnen zijn bijvoorbeeld recycleerbaar, waardoor minder grondstoffen en energie nodig zijn voor de fabricage van nieuwe ramen.

Schüco legt in het volledige proces de lat zeer hoog op vlak van ecologie en duurzaamheid. Zo onderscheidt het zich duidelijk van andere raamfabrikanten. Dankzij deze focus op duurzaamheid behaalt Schüco uiteraard ook uitstekende isolatiewaarden . Die zijn goed nieuws voor het milieu, maar uiteraard ook voor je portefeuille. De goedkoopste energie blijft tenslotte diegene die niet wordt opgewekt. Zowel bij nieuwbouw als renovatie heeft Schüco de perfecte oplossing op maat van elk budget. Lees meer

Meer info: www.schueco.be  

Schüco Premium Partners 

Dankzij een Belgisch netwerk van ‘Premium Partners’ beschikt u altijd over een vakman in uw buurt, die gespecialiseerd is in privéwoningen en werkt met 100% Schüco onderdelen, zodat u zeker kunt zijn dat alle onderdelen perfect op elkaar zijn afgestemd.  

Klik voor een Schüco Premium Partner in uw buurt 

11 dingen die je moet weten over ramen en deuren

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10049-10413/schuco-belgium-nv/partnerberichten/schuco-behaalt-prestigieuze-cradle-to-cradle-certificaten/