livios logo

Bespaar energie met aluminium raamsystemen

Probeer je het energieverbruik in je woning tot een absoluut minimum te beperken? Dan ben je zeker niet de enige! Tegen 2021 moeten alle nieuwe gebouwen in Europa bijna-energieneutraal zijn.

Eenvoudig gezegd betekent dit dat ze slechts een minimum aan energie mogen verbruiken, die bovendien zoveel mogelijk door hernieuwbare bronnen wordt opgewekt. Ramen- en deurenproducent Schüco is op dit vlak zeker één van de voorlopers. Duurzaamheid en energie-efficiëntie staan centraal, zonder het comfort en het design uit het oog te verliezen.

Let op de isolatiewaarden

De eerste stap die je in elk geval moet nemen is focussen op een uitstekende isolatie. Of je nu bouwt of renoveert, let bij je keuze zeer goed op de isolatiewaarden van je ramen. Het milieu, maar ook je portefeuille zullen je dankbaar zijn. De goedkoopste energie blijft tenslotte diegene die niet wordt opgewekt. De aluminium ramen Schüco AWS 90.SI+ en Schüco AWS 90.SI+ Green zijn hiervan perfecte voorbeelden. Ze spelen in op de steeds strenger worden richtlijnen en zijn uitermate geschikt voor lage-energie- of zelfs passiefwoningen.

Wat kan je besparen?

De basisinvestering is uiteraard iets hoger, maar dit haal je er automatisch weer uit. Kijk maar naar dit voorbeeld: voor een eengezinswoning met 143,8 m2 gebruiksoppervlak en een raamoppervlak van 26,4 m2, bouwjaar ongeveer 1980, bespaar je dankzij de Schüco AWS 90.SI+ 51kWh/(m2a) of 730 liter stookolie per jaar!

Sterke isolatie vraagt uitstekende ventilatie

Energie-efficiëntie is heel belangrijk, maar we willen natuurlijk allemaal ook van een comfortabele woning kunnen genieten. Een optimale ventilatie heeft daarin een cruciale rol te spelen, zeker bij sterk geïsoleerde huizen. Schüco houdt hier dan ook altijd rekening mee bij de ontwikkeling van haar raam-deur- en gevelsystemen. Lees meer

Meer info: www.schueco.be

Schüco Premium Partners

Dankzij een Belgisch netwerk van ‘Premium Partners’ beschikt u altijd over een vakman in uw buurt, die gespecialiseerd is in privéwoningen en werkt met 100% Schüco onderdelen, zodat u zeker kunt zijn dat alle onderdelen perfect op elkaar zijn afgestemd.

Klik voor een Schüco Premium Partner in uw buurt

11 dingen die je moet weten over ramen en deuren


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10049-10820/schuco-belgium-nv/partnerberichten/bespaar-energie-met-aluminium-raamsystemen/