livios logo

Ramen of deuren kopen: vijf gouden tips

Als bouwer of verbouwer weet je ongetwijfeld dat verschillende offertes qua prijs soms erg uiteen kunnen lopen. Gaan voor de goedkoopste oplossing voor je ramen en deuren lijkt misschien aantrekkelijk, maar vergeet niet je eerst goed te informeren. ‘Weet wat je koopt’ is een gouden stelregel. Als je niet voor onaangename verrassingen wil komen te staan, houd je best rekening met de volgende vijf tips…  

1. Werk met één aanspreekpunt

Vermijd complexiteit en zoek een duidelijke en eenvoudige oplossing. Schüco werkt bijvoorbeeld met een Belgisch netwerk van Premium Partners. Zo beschik je altijd over een vakman in je buurt, die gespecialiseerd is in privéwoningen en werkt met 100% Schüco systeemproducten (profielen en toebehoren) waar de nodige garantie aan is verbonden. Zo kan je zeker zijn dat je van een topservice geniet en dat alles perfect op elkaar is afgestemd, zowel tijdens het produceren van de ramen en de deuren als bij de montage ervan.   

2. Ken de gevaren

Want spookfirma’s en onbetrouwbare productie- en montagebedrijven zijn jammer genoeg een concreet probleem. Vaak denk je bijvoorbeeld lokaal te kopen, maar eigenlijk gaat het om een buitenlandse firma of om producten die in het buitenland worden geproduceerd. Bovendien wordt soms met hoogwaardige ramen of deuren reclame gemaakt, terwijl in de praktijk minderwaardige producten worden aangeleverd. Zich te weinig informeren houdt altijd een zeker risico in, vooral naar garantie en levering toe. 

3. Bezoek een showroom 

Daarom heeft een bezoek aan een showroom meerdere voordelen. Je ontdekt er verschillende producten en kan die ook echt zien en aanraken. Bovendien kan je je persoonlijk informeren over waar de ramen zijn geproduceerd. Je kan eveneens ter plaatse naar referenties vragen. 

4. Vraag documentatie op 

Ramen en deuren zijn verplicht voorzien van een CE-markering, wat garandeert dat ze aan de afgesproken normen voldoen (water- en winddichtheid, veiligheid, isolatievermogen etc.). Schüco beschikt in het Duitse Bielefeld trouwens over een eigen indrukwekkend testcentrum waar al deze aspecten grondig worden gecheckt. Als bouwheer heb je het recht om de volledige CE-documentatie met alle informatie op te vragen. Maak hier dus zeker gebruik van!  

5. Vraag een gedetailleerde offerte

Een goede vakman bezorgt je altijd gratis een gedetailleerde en technisch onderbouwde offerteNeem de tijd om ze te bestuderen en beslis zeker niet overhaast. Vraag zeker referenties op die je desgewenst zelf kan natrekken. 

Klik voor een Schüco Premium Partner  in jouw buurt

11 dingen die je moet weten over ramen en deuren


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10049-12299/schuco-belgium-nv/partnerberichten/ramen-of-deuren-kopen-vijf-gouden-tips/