livios logo

Ramen of buitendeuren: drie redenen om voor aluminium te kiezen

Stel, je hebt bouwplannen en denkt na over het buitenschrijnwerk… Of, je hebt ramen of een buitendeur die aan vervanging toe zijn en je overweegt een grondige renovatie. Dan stel je je vast en zeker de vraag: welk materiaal moet ik nu kiezen? Hout, PVC, aluminium? Op het eerste zicht niet eenvoudig, want elk materiaal heeft zijn typische eigenschappen. Samen met specialist Schüco gaan we in dit artikel dieper in op de voordelen van aluminium.

1. Kwaliteit en topdesign

“Aluminium onderscheidt zich van andere materialen doordat het licht, roestvast en bijzonder stevig is”, stelt Joep Römgens, product manager Benelux bij Schüco. Aluminium wordt van nature niet aangetast door uv-stralen of vocht en krijgt nog een extra beschermende laag. “Wil je topkwaliteit, dan kies je dus voor aluminium”, concludeert Römgens. Dankzij de materiaalsterkte zijn prachtige constructies mogelijk. Grote aluminium ramen en (schuif)deuren kunnen met moderne, slanke raamprofielen worden uitgevoerd. Dit betekent maximale transparantie zodat je overal van een prachtig uitzicht kan genieten!

De aluminium ramen en deuren van Schüco staan bekend om hun unieke combinatie van topdesign met een uitzonderlijke energie-efficiëntie. Dankzij de hoogstaande thermische isolatie kan zelfs passiefhuis-niveau worden gehaald. Hoge isolatiewaarden zijn goed nieuws voor het milieu, maar uiteraard ook voor je portefeuille. De goedkoopste energie blijft tenslotte diegene die niet wordt opgewekt. Bovendien geniet je dankzij de geluidswerende kwaliteiten van aluminium van een onbetaalbaar gevoel van rust in je woning

2. Duurzamer dan je denkt

Duurzaamheid moet echter meer zijn dan enkel energie-efficiëntie. Aluminium ramen en deuren zijn daarom 100% recycleerbaar. Zo zijn minder grondstoffen en energie nodig voor de fabricage van de nieuwe aluminium ramen.

3. Gemakkelijk in onderhoud

Aluminium ramen zijn gemakkelijk in onderhoud. Het reinigen van de ramen en het glas kan tegelijkertijd en met dezelfde producten gebeuren. Je hoeft geen extra producten aan te kopen en bovendien bespaar je tijd.

Inspiratie nodig?

Laat je inspireren op de website van Schüco en kies de ramen , deuren of schuifsystemen die het best passen bij de architectuur van jouw (toekomstige) woning.

Schüco Premium Partners 

Dankzij een Belgisch netwerk van ‘Premium Partners’ beschik je altijd over een vakman in je buurt, die gespecialiseerd is in privéwoningen en werkt met 100% Schüco onderdelen, zodat je zeker kan zijn dat alle onderdelen perfect op elkaar zijn afgestemd. Op regelmatige basis organiseert Schüco bijscholingen en trainingen voor de partners, zodat zij altijd volledig mee zijn met de meest moderne producten en technieken.

Klik voor een Schüco Premium Partner in uw buurt  

11 dingen die je moet weten over ramen en deuren

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10049-12301/schuco-belgium-nv/partnerberichten/ramen-of-buitendeuren-drie-redenen-om-voor-aluminium-te-kiezen/