livios logo

Zijn jouw ramen en deuren veilig?

Volgens de federale politiestatistieken werd in 2017 in niet minder dan 52.816 Belgische woningen ingebroken. Dit resulteert uiteraard in materiële schade, maar ook in een niet te onderschatten emotionele weerslag bij de slachtoffers. In elk stadia en bij elke lancering van een nieuw product of systeem trekt raam- en deurenfabrikant Schüco volop de kaart van de veiligheid. Want een inbraak bij je thuis kan vaak door slimme voorzorgsmaatregelen en veiligheidstechniek worden voorkomen. 

Veiligheid als pijler van de Schüco-filosofie 

Naast design, comfort en energie-efficiëntie is veiligheid één van de vier hoofdpijlers waarop de producten van Schüco steunenIn een uniek technologiecentrum in Duitsland worden de nieuwste veiligheidsinnovaties voor ramen, deuren en schuifsystemen uitgebreid getest en getoetst aan de hoge Schüco standaarden.

Hoe veilig zijn je ramen en deuren? 

Maar hoe weet je hoe effectief een raam of deur tegen inbraakpogingen beschermt? Dat wordt bepaald door de weerstandsklasse (RC), die door Europese normen wordt gereguleerd. Hoe hoger de weerstandsklasse, hoe langer het raam of de deur bestand is tegen inbraakpogingen met zwaarder materiaal. De politie adviseert veelal weerstandsklasse 2, terwijl Schüco veiligheidscomponenten aanbiedt tot maximaal weerstandsklasse RC 3. Want doorgaans is het een beperkte weerstand van een deur of venster die het de inbreker mogelijk maakt binnen te dringen in het gebouw. Indien dit niet lukt binnen de vijf minuten, zal de inbreker zijn geluk meestal elders trachten te beproeven. Met een hoge weerstandsklasse hou je inbrekers dus buiten! 

Voor meer informatie over de Schüco veiligheidscampagne, klik HIER   

Schüco Premium Partners 

Dankzij een Belgisch netwerk van ‘Premium Partners’ beschik je altijd over een vakman in je buurt, die gespecialiseerd is in privéwoningen en werkt met 100% Schüco onderdelen, zodat je zeker kan zijn dat alle onderdelen perfect op elkaar zijn afgestemd. 

Klik voor een Schüco Premium Partner in jouw buurt  

 

11 dingen die je moet weten over ramen en deuren


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10049-12303/schuco-belgium-nv/partnerberichten/zijn-jouw-ramen-en-deuren-veilig/