Pvc of aluminium voor je ramen?

Pvc of aluminium voor je ramen? Het is een knoop die bijna elke (ver)bouwer moet doorhakken. In dit artikel helpen we jou bij jouw keuze…  

Pvc

Het grote voordeel van pvc is duidelijk: het is een degelijk product en algemeen bekeken de goedkoopste formule voor je ramen in standaardformaat. Toch zijn er enkele belangrijke beperkingen aan verbonden. Het leent zich bijvoorbeeld beduidend minder tot grotere raamconstructies of schuiframen. Op het vlak van onderhoudsvriendelijkheid scoort pvc, net als aluminium wel goed.  

Aluminium 

Heb je een moderne smaak dan is aluminium een goede keuze. Op design-vlak kan er geen enkel ander materiaal aan tippen. Dankzij de stabiliteit van aluminium kan je er grotere volumes mee creëren, die zwaar glas kunnen dragen. Zo breng je op een elegante manier ook extra licht in je woning, terwijl je toch sterke isolatiewaarden behoudt. Aluminium ramen zijn bovendien verkrijgbaar in alle RAL-kleuren en een ruime waaier aan designvarianten.  

Isolatiewaarden 

Afsluiten doen we met de isolerende waardes van de materialen, een factor die steeds belangrijker wordt bij de uiteindelijke keuze. Zowel met pvc als met aluminium kunnen topwaardes gehaald worden. Maar verlies zeker het totaalplaatje niet uit het oog. Zorg ervoor dat dak en muren goed geïsoleerd zijn, daarna kan je met kwalitatieve ramen nog beter doen! 

Schüco Premium Partners 

Dankzij een Belgisch netwerk van ‘Premium Partners’ beschik je altijd over een vakman in je buurt, die gespecialiseerd is in privéwoningen en werkt met 100% Schüco onderdelen, zodat je zeker kan zijn dat alle onderdelen perfect op elkaar zijn afgestemd.   

Klik voor een Schüco Premium Partner in jouw buurt 

Profiteer van de Schüco cashback-actie tot 30/04

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media