livios logo

Aluminium ramen: onderhoud is kinderspel

Aluminium is een duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal. Doordat het niet elektrostatisch is, trekt de laklaag van het profiel geen vuil of stof aan. In een landelijke omgeving volstaat het om je aluminium profielen twee maal per jaar te reinigen. In stedelijk gebied kan je eerder naar vier keer per jaar gaan. 

Neutraal detergent 

Reinigen doe je met water en een neutraal (pH tussen 6 en 8), niet-krassend detergent. Spuit eerst af om grof vuil te verwijderen. Begin bovenaan en reinig het aluminium samen met het glas. Bij het verwijderen van hardnekkig vuil dat zich na verloop van tijd op het profiel heeft vastgezet, is een grondigere behandeling nodig met specifieke reinigingsproducten 

Zoals bij je auto 

Net zoals je auto wassen, doe je dit werkje best niet in de volle zon. Dit zorgt er immers voor dat het reinigingswater te snel opdroogt, wat voor strepen en vlekken kan zorgen. Gebruik ook geen schurende producten: in bepaalde schuurmiddelen zitten er korrels die de coatinglaag zelf beschadigen. Ook schuursponsen zijn omwille van dezelfde reden uit den boze. Een zachte spons, een microvezeldoek of een zachte borstel zijn aangewezen. 

Als je deze eenvoudige tips opvolgt, blijft de tijdloze klasse van je aluminium ramen en deuren volledig behouden! 

Ontdek hier het gamma Schüco reinigingsproducten 

Schüco Premium Partners   

Dankzij een Belgisch netwerk van ‘Premium Partners’ beschik je altijd over een vakman in je buurt, die gespecialiseerd is in privéwoningen en werkt met 100% Schüco onderdelen, zodat je zeker kan zijn dat alle onderdelen perfect op elkaar zijn afgestemd. 

Klik voor een Schüco Premium Partner in je buurt  

11 dingen die je moet weten over ramen en deuren


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10049-14028/schuco-belgium-nv/partnerberichten/aluminium-ramen-onderhoud-is-kinderspel/